Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaki smartfon do 500 zł

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, planuję kupić sobie jakiegoś smartfona za około 500 zł. Zależy mi na dość dużym ekranie (4.5-5 cali) aparatem min. 5 mpx(tył), posiadający przedni i tylny aparat.  Co do systemu to tylko android lub wp(android 4.4, wp 8.1). Telefon miałby służyć do oglądania filmów, przeglądania internetu, facebooka itp oraz grania w gry. Zależy mi też na tym aby telefon był w miarę smukły, był dość wydajny (nie zacinał się podczas najprostszych czynności). Dołożyć mogę maks. do 550.
Zaciekawiły mnie te telefony. 
Microsoft Lumia 535 - Lumia 535 chyba najbardziej by mi odpowiadała, na innych forach czytałem, że do 500 zł nie ma lepszego smartfona niż lumia 535 :v
Inne:
Asus Zenfone 4
LG L Fino
LG L70
LG L65
LG G2 Mini
Oxermax Veris Expi 5010
Ew. czekam na inne propozycje.

Opublikowano

Jesli wchodza w gre uzywane telefony to mozesz probowac wylapac Moto G, Nexusa 4. Z tych co wypisales to najrozsadniejszym wyborem bylby G2 mini albo L70 ;)

K4milo%20PL.png

Opublikowano

http://www.mgsm.pl/pl/porownanie/8346/9881/0/0/ <----- porównanie l65 do lumi 535.

Ogromnej różnicy nie ma.Bebechy(czyt. procesor,RAM). Lumia ma więcej pamięci(8GB),lepszą rozdzielczość,większe zagęszczenie pikseli(jeżeli dobrze patrzę),lepszy aparat przedni. Sam planuję ją zakupić w tym miesiącu :)

L65 ma lepszą baterie.

WP rozwija się i nie ma tam tylu aplikacji/gier co na androida.Ale jak czytałem smartfony mniej się mulą na nim niż na androidzie.

Opublikowano

Z sensownych, przyszłościowych telefonów poniżej 1k mogę polecić lg l90 oraz SGS 4 mini, które sam mam i jestem bardzo zadowolony.

Co do systemu. Jeśli lubisz grzebać i poznawać jak wszystko działa - tylko Android. Jeśli chcesz płynną maszynę, która się w umiarkowanym tempie rozwija. Jeśli chcesz miec wszystko gotowe bez zagłębienia się w dalsze kategorie ustawień - wp.

Przed zakupem warto porównać fb na Androida i wp, te różnice mówią same za siebie.

P. S prawie zapomniałem o krulu. Przyjrzy się SGS 3, ale w wersji neo albo lte (chodzi o ram, przyszłościowy telefon powinien mieć te 1,5 gb)

Opublikowano

to jest dopiero KRUL, co? Przyszłościowy po byku.

Szukaj używanej Moto G.

Sorry, ale jeśli według ciebie przyszłościowy jest tylko s5, z3, g3 i nexus 6,to nie mój problem.

Nie znasz słowa krul? Nowy w internetach?

Wg cb w czasach, kiedy producenci optymalizuja systemy i apki tak żeby "jadły" jak najmniej ramu, 1,5 gb i przyzwoity procesor nie wystarcza?

Ba wg cb 1 GB ramu jest lepsze od 1,5. Fuck logic

Podaj lepsza propozycje w tej cenie to pogadamy.

Opublikowano

Sorry, ale jeśli według ciebie przyszłościowy jest tylko s5, z3, g3 i nexus 6,to nie mój problem.

Nie znasz słowa krul? Nowy w internetach?

Wg cb w czasach, kiedy producenci optymalizuja systemy i apki tak żeby "jadły" jak najmniej ramu, 1,5 gb i przyzwoity procesor nie wystarcza?

Ba wg cb 1 GB ramu jest lepsze od 1,5. F**k logic

Podaj lepsza propozycje w tej cenie to pogadamy.

Ba, 500MB RAM'u kosztem dwóch rdzeni na procku i zdecydowanie gorszym wyświetlaczem + nakładka producenta. To jest FUCK LOGIC. 

Lepszą propozycją jest Moto G 2, 500MB ramu Ci nic nie da. System to 200MB ramu reszta się sama zwalnia. 

lownfast

Opublikowano

Wg cb super amoled jest zły? Ok

Po co ci 4 czy 8 rdzeni, jak i tak najważniejszy jest ram?

Co do moto. Sama się zwalnia, ale sama o chociaż 0,5 gb większa się nie zrobi

Opublikowano

Wg cb super amoled jest zły? Ok Po co ci 4 czy 8 rdzeni, jak i tak najważniejszy jest ram? Co do moto. Sama się zwalnia, ale sama o chociaż 0,5 gb większa się nie zrobi

no, ale w praktyce co Ci to da? RAM na S4 mini jest albo na nakładkę, albo nie wiem na co bo z takim procesorem się go nie zapełni. Chyba że jesteś zielony i nie widzisz zależności pomiędzy procesorem a RAM'em.

Super AMOLED jest dobrym ekranem ale w rozdzielczości MINIMUM HD. Chyba Ci się wydaje, że masz świetny ekran bo Ci napisali że jest qHD - niestety to nie to samo co QHD :( 

Zresztą, nie wiem czy nie zauważyłeś - JAKI SMARTFON DO 500ZŁ? 

lownfast

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...