Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Lekki krok z osłoną czy bez?

Kubanosek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam do dyspozycji 10kk. Co się opłaca ? Kupić lekkiego kroka u6-u7 z super osłonką i dokupić perfumy, czy kupić lekkiego kroka u6-u7 bez osłonki żeby od razu założyć. Sorki za błędy jak były ;p

Byłbym bardzo wdzięczny za rady :)

Opublikowano

10kk to trochę mało jeśli szukasz jakiejś ciekawej osłonki. Może lepszym wyjściem będzie kupić bez oslo, lub w miarę tanio ze słabą i samemu dozbierać, ew. wydropić jakąś ciekawą i ją wsadzić :) Pomyśl o tej propozycji.

Opublikowano

Lekkiego nie oplaca sie kupowac ponizej u7, tak samo u7 bez oslo, poniewaz zmiana zbrojki jest dopiero na 90 (bandy to syf). Lepiej jakbys dozbieral na jakas z mocna oslonka. To samo w przypadku suphiego (tyle ze znacznie drozsza opcja :) )

Opublikowano

@UP: Z tym, że nie opłaca się kupować u7 bez osło raczej bym się nie zgodził :P

Faktycznie ciężko o dobrą osłonkę i mamy zbroje praktycznie aż do 90 lvl (Zależy od osobistych preferencji)

Lecz jeśli popatrzeć cenowo, to czasem wyjdzie taniej kupno czystej lub ze słabą osłonką i samemu potem włożyć.

Przykładowo:

-Koleś sprzedaje lekkiego u7+7 z fajną osło i chce za niego np. 20kk

-Można równie dobrze kupić u7+7 ze słabą osło (był na nb pare dni temu) za 7kk, po czym samemu wsadzić osło za ok. 10kk.

Przy czym nawet i lepszą osłonkę można znalesc :)

Nie wiem co o tym myślisz, ale decyzja ostateczna zostaje dla autora tematu.

Pozdrawiam xD

Opublikowano

A czy tylko za pomocą perfum można do siebie dopisać ta zbroje ?

Bo wiem że perfumami można dopisać do siebie z właściwościami.

Ale czy się da dopisać do siebie bez bonusów  osłonki jeśli została ona włożona ?

Czy można zamienić osłonkę gdy jest już włożona osłona do zbroi bo się nie za bardzo znam :)

Opublikowano

Ale czy się da dopisać do siebie bez bonusów  osłonki jeśli została ona włożona ?

Czy można zamienić osłonkę gdy jest już włożona osłona do zbroi bo się nie za bardzo znam :)

Jeśli gracz A włożył osłonę do przedmiotu i sprzeda ci go, to musisz go "odczarować" za pomocą perfum.

Jeśli ktoś sprzeda ci przedmiot bez osłony to nie musisz używać perfum.

Aby zmienić osłonkę trzeba użyć gumki. Po usunięciu osłonki za pomocą gumki, żeby móc nosić przedmiot i tak trzeba użyć perfum.

Tabela liczby wymaganych perfum w zależności od unikalności i poziomu przedmiotu:

perfumy.png

Opublikowano

@UP: Z tym, że nie opłaca się kupować u7 bez osło raczej bym się nie zgodził :P

Faktycznie ciężko o dobrą osłonkę i mamy zbroje praktycznie aż do 90 lvl (Zależy od osobistych preferencji)

Lecz jeśli popatrzeć cenowo, to czasem wyjdzie taniej kupno czystej lub ze słabą osłonką i samemu potem włożyć.

Przykładowo:

-Koleś sprzedaje lekkiego u7+7 z fajną osło i chce za niego np. 20kk

-Można równie dobrze kupić u7+7 ze słabą osło (był na nb pare dni temu) za 7kk, po czym samemu wsadzić osło za ok. 10kk.

Przy czym nawet i lepszą osłonkę można znalesc :)

Nie wiem co o tym myślisz, ale decyzja ostateczna zostaje dla autora tematu.

Pozdrawiam xD

Chodzi o sam sens chodzenia z czysta zbroja do 90.

Jezeli oslonka zostala wczesniej usunieta gumka z przedmiotu, to zeby nosic czy tez wlozyc inna wymaga to nadal uzycia perfum. Na reszte odpowiedzieli koledzy wyzej.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...