Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Formuła 4.0 Unlimited 2GB - Pomocy ?

Defix24

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam zadzwoniła do mnie miła pani z sieci operatora Play, powiedziała że bardzo dużo korzystam z internetu przez telefon i sama była zaskoczona że potrafiłem bardzo dużo transferu internetu co miesiąc wykorzystać dlatego dała mi zniewalająco ofertę pakietu Formuła 4.0 Unlimited 2GB za 80 zł aktywacji jednorazowo i 49,99 zł za opłatę miesięczną abonamentu, ponieważ przeniosłem z zwykłej karty na abonament mój numer. Zagwarantowała mi że będę miał darmowe dzwonienie do wszystkich sieci operatorów komórkowych w polsce, nielimitowane smsy do wszystkich sieci, internet 2gb transferu oraz dodatkowo opcję z dzwonieniem na numery stacjonarne. Wszystkie drogi zamówienia przeszły całkowicie pomyślnie.
Dnia 2 lutego 2015.r dostałem informację na pocztę internetową że moja zamówiona usługa abonenta została aktywowana. Sprawdziłem sobie stan konta a w stanie konta piszę :
Bieżące saldo niezapłaconych faktur i kwoty wydanej poza abonamentem wynos -49,99 zł-
Pani powiedziała że jeśli mam konto w usłudze PLAY24 będę miał dostęp do sprawdzenia ważnych informacji wszedłem tam z czystej ciekawości i pisało tam tak :
Posiadam taryfę FORMUŁA 4.0 UNLIMITED 2GB INTERNETU SIM
W zakładce STAN KONTA piszę : 
Saldo : 49, 99 zł 
Limit kredytowy : 1000, 00 zł
Przeczytałem co to jest ten limit kredytowy i tam piszę to : 
Limit kredytowy to wartość salda niezapłaconych faktur i kwoty wydanej poza abonamentem (z VAT), po przekroczeniu której Play może : żądać wpłaty kaucji i/lub zablokować możliwość wykonywania aktywnośći, za które opłata nie jest pobierana z abonamentu i/lub zaprzestać świadczenia usługi roamingu. W sprawie podwyższenia limitu kredytowego należy kontaktować się z obsługą klienta play.
Przeszedłem dalej w zakładkę usługi i mam takie poniżej wymienione pakiety :
Minuty - Nielimitowane połączenia na numery stacjonarne (10zł)
SMS/MMS - Nielimitowane SMS/MMS do wszystkich(10 zł)
Internet - Pakiet Smartfon 2GB (opłata w ramach abonamentu)
Poczta - Poczta głosowa lite
Użyteczne i rozrywka - Muzyka na czekanie
Mam kilka pytań odnośnie tej taryfy z oferty operatora sieci PLAY :
1. W tej chwili nie dostałem żadnej faktury z rachunkiem do zapłaty aktywacji oraz opłacenia abonamentu mojej taryfy, czy dostanę taką fakturę pod koniec tego miesiąca ?
2. Jeśli piszę że mam limit kredytowy 1000, 00 zł to ja mam to spłacić czy jak, na czym to polega, proszę o wytłumaczenie ?
3. Jeżeli mam taryfę 49,99 zł i mam nielimitowane dzwonienie, i smsy to jeżeli będę choćby gadać te 24h(oczywiście ironia po gdzie by tyle mi się chciało gadać) to nie będę musiał płacić więcej niż te 49,99 złoty za miesiąc ?
4. Dlaczego w stanie konta *101# piszę mi że mam zaległość do spłaty jak ledwo co usługa została aktywowana.
Proszę o informacje i więcej szczegółów i oczywiście wytłumaczenie na moje pytania powyżej.

Opublikowano

rusz dupsko do salonu i się pytaj, to pytania do rozwiązania tylko przez Biuro Obsługi , nikt nie zna przecież konfiguracji twojego konta 

skoro bezmyślnie brałeś usługi zamiast tanim kosztem dokupić sobie dodatkowe do tego co miałeś teraz cierp, wrypali cię na maxa  tak jak wielu innych 

skoro ty nie wiesz co to kredyt to sprawdź w słowniku - a limit kredytowy to kwota do której możesz sobie nie płacić rachunków, wiadomo i tak ją potem musisz spłacić z odsetkami jeśli nie płacisz na bieżąco a reszta ci pisze jak byk. czytać chyba potrafisz 

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...