Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[PROBLEM] Serwer Lobby

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam pewien problem. Chce stworzyć sieć serwerów już wszystko połączone i gotowe lecz mam jeden problem. Chciałbym aby do serwera dało dołączać się jedynie przez lobby a przy wejsciu na ip jednego z serwerów pojawiał się napis aby połączyć się przez ip lobby. Próbowałem WhiteListe no działa na tym jednym serwerze ale przez lobby też się nie da dołączyć. Jeśli ktoś wie co może pomóc prosze o pomoc.

Opublikowano

No tak ale serwer nie ma jednego ip i na wielu listach jest reklamowany liczbowo. Chodzi tylko o to żeby po wejściu na dany serwer pojawiała się wiadomość żeby połączyć się przez inne ip.

Opublikowano

Jeśli korzystasz z bungee to w podserwerach w spigot.yml ustawiasz bungeecord na true, blokujesz porty poza portem dla lobby (najlepiej inny niż 25565 - domyślny), a swoją domenę przekierowujesz na adres lobby poprzez rekord SRV :)

I5 4690 3.5GHz | GeForce GTX 970 | Crucial Ballistix 8GB 1600MHz | SSD Transcend 370 128GB & HDD Seagate 5.4k 500GB | MSI B85-G43 | Corsair CX 500W | Zalman Z3 PLUS

Opublikowano

To jak chcesz zrobić sieć? Tylko spigot ma opcje bungeecorda. Dodatkowo w configu bungee musisz dać IP_forward na true.

Tworzę strony internetowe.

Sklepy Minecraft, CMS-y, fora itp.

Opublikowano

No dobrze nawet jeśli spigot to jak ustawić by dało się wejść na dany serwer tylko przez lobby a przez bezpośrednie ip poserwerów nie. Kiedy będzie próbowało wejść się na podserwer będzie pojawiać się informacja o ip lobby.

Opublikowano

Jeśli korzystasz z bungee to w podserwerach w spigot.yml ustawiasz bungeecord na true, blokujesz porty poza portem dla lobby (najlepiej inny niż 25565 - domyślny), a swoją domenę przekierowujesz na adres lobby poprzez rekord SRV :)

I5 4690 3.5GHz | GeForce GTX 970 | Crucial Ballistix 8GB 1600MHz | SSD Transcend 370 128GB & HDD Seagate 5.4k 500GB | MSI B85-G43 | Corsair CX 500W | Zalman Z3 PLUS

Opublikowano

Przecież napisałem, że musisz ustawić w bungee IP_forward na true oraz w spigot.yml bungecoord: na true

Tworzę strony internetowe.

Sklepy Minecraft, CMS-y, fora itp.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...