Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[guide] Podstawowe Rzeczy O L2walker Cdn

RaZ0r

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich! Postanowiłem napisać mały poradnik o podstawowym użytkowaniu L2Walker'a. NIE ZAMIESZCZAM TU LINKow do niego, jest to lektura która ma na celu zaznajomić nas z obsługą tego bota.

1. Wstęp

Na wstępie chce napisać iż za użytkowanie tego bota można dostać:

1. Bana na konto
  2. Kasacje postaci
  3. Bana na IP na danym serwerze

Ja oraz mpcforum.pl nie ponosi żadnej odpowiedzialności za użytkowanie tego bota. ROBICIE TO NA WŁASNĄ ODPOWIEDZIALNOŚĆ!!!

2. Ekran główny

mainscreen4kn.jpg

Pierwsze to nazwa naszego serwera (w tym przypadki USA), następnie mamy numer podserwera, numer postaci, nazwa oraz hasło konta, LOGIN LOGUT i RESTART mówią same za siebie

BEGIN COMBAT startowanie i wyłączanie auto ataku moba

SIT siadania i wstawanie postaci

BASIC ACTION odpowiada to akcją w grze ( takie jak trade. party invite, itd )

SOCIAL odpowiada za tzw emoty w grze jak taniec itd

ENABLE odpowiada za włączanie/wyłączanie twoich ustawień walkera

Następnie widzimy paski: naszego HP, naszej MP, naszego EXP, naszej "ładowności"

Następne paski to: nazwa oraz lvl moba, HP moba, MP moba; CANCEL to opcja która umożliwia siłowe zaprzestanie ataku moba, FORCE ATK siłowe atakowanie moba

Następna jest tzw Wirtualna mapa (tylko i wyłącznie jeśli posiadamy mapy w Walkerze). Oraz zakładka COMBAT która ukazuje nam log z tego jakie obrażenia zadajesz ty mobowi oraz mob tobie.

Opcje wirtualnej:

NPC, MON, PLAYER, ITEM = zaznaczenie tych opcji pozwalam nam na ujrzenie na w/w Wirtualnej Mapie nazw NPC, mobow itd.

Scale 1:x = skala Wirtualnej Mapy ( zmienia się ja za pomocą suwaka umieszczonego obok)

REAL MAP = tak jak wcześniej napisałem, jeśli posiadamy mapy w Walkerze, opcja ta umożliwia nam zobaczenie świata z lotu ptaka

BUY, SELL, CREATION = umożliwia zobaczenie nazw sklepów

COMBAT RANGE = Pokazuje nam zakres działania auto ataku moba

PATCH POINT = to co wyżej tylko troszke inna opcja, dotyczy ona ukazania wielu zakresów auto ataku

Z range x = pokazuje moby +/- w dół i góre moby od nas, funkcja bardzo przydatna ponieważ na WM mamy rzut z góry i czasem jest taka sytuacja że wydaje nam sie iż stoimy tuż obok moba a tak naprawde może on być x metrów nad nami lub pod nami

Po prawej widzimy szereg zakładek takich jak:

CHAR = informacje o naszej postaci

PARTY = informacje o naszym party

INV = nasz ekwipunek

SKILLS = nasze skille

BUFFS = nasze buffy

BUDDY = nasi przyjaciele

CLAN = nasz klan

SCRIPT = nasze skrypty

Po prawej na dole można ujrzeć również szereg zakładek:

PLAYER = gracze w naszym pobliżu

MONS = moby w naszym pobliżu

NPC = npc w naszym pobliżu

ITEMS = itemki leżace na ziemi na naszym poblizu

PETS = pety

MAP = mini mapka (taka jak w grze)

REPORT = jest to raport naszej gry na bocie

Pod WM widzimy okienko "L2 Information"

Jest to poprostu czat jaki można spotkać w grze, zakładki odpowiadają tym z gry, tego opisywać raczej nie trzeba

3. Opcje

3a. Basic Options - Base Setting

basicoptions17qd.jpg

SOCKS5PROXY jest to proxy przez które łączymy się z serwerem

General:

Relogin = Ponowne połączenie z serwer ( podajemy w sekundach )

Dead Return = Powrót do miasta w przypadku śmierci postaci

Dead Logout = Wylogowanie z gry w przypadku śmierci postaci

Logout,When[] = Wylogowanie w przypadku nie expienia postaci przez [] minut

Enable Login Delay = Właczamy opcje pauzy przy logowaniu ( przydatne ponieważ na bocie postać loguje sie natychmiasto a to dlatego iż nie musi wczytywać tekstur, dzięki tej opcji "udajemy" iż nie używamy WALKERA )

Char Login = Pauza przy logowaniu

LoginGame = Pauza przy wchodzeniu do świata gry

3b. Basic Options - Other setting

basicoptions26oy.jpg

Auto Make Item

Pierwszy Make wybieramy jeśli mamy już na liście jakiś config do robienia rzeczy, a żeby zrobić config służy linijka niżej.

Make Item = Z listy wybieramy recepty jakie mamy dodane do naszej książki craftera

Num< = Ilość jaką chcemy zrobić

MP> = Mana jaką ma mieć postać aby robić rzeczy

Weight&< = Ciężar jaką ma osiągnąć nasza postać

Delay(s) = Przerwa między tworzeniem rzeczy

Down Level

Down Level to nic innego jak delevelowanie naszej postaci. Pozwala na automatycznego atakowanie npc. Ustawiamy sobie limit lvla do którego chcemy sie zdelevelowac a nastepnie wybieramy npc z listy którego chcemy atakować.

Uwaga! Pamiętajmy że jeśli chcemy aby ta funkcja działała poprawnie, musimy ustawić Dead Return aby postać sama wracała do miasta po śmierci!

Fishing

Nic innego jak automatyczne łowienie rybek :)

CDN prosze czekać

Opublikowano

Mam pytanie,czy na krasiu jak mam recki zapisane to potrzebuje matsów żeby zrobić item?Czy Walker poprostu tworzy to za nas?I jak to jest z tymi buffami summonów?Działa to?

/edit jest tu kto?

nicki na bfme 2 witch king :

1- bers10000 - sleep

2- ziom9999-very active

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

FuRI0S dobre pytanie. ja mam zarowno krasia i warlocka i dobrze by bylo gdyby warlock stal z tylu a kotek bil anie odwrotnie bo by sie to skonczylo szybka smiercia. auto krafcenie matsow tez by dobre bylo nie mowie tutaj o cbp gdzie wystarczy zmielic 10a.bone tylko o powazniejszych matsach takich jak vop czy m.alloy lub stell mold(a to wyzsza szkola jazdy). zajebiscie by bylo puscic sobie walkera na noc wstac rano i miec juz polowe matsow potrzebnych na som-a :)

a z tym twoim drugm pytanie a mianowicie: "Mam pytanie,czy na krasiu jak mam recki zapisane to potrzebuje matsów żeby zrobić item?"

zabrzmialo mi to na tekst w stylu: dopiero zaczynam grac krasiem i nie wiem jak sie itemy krafci. zeby zrobic item (jakikolwiek) musisz miec matsy. zwyczajne strzaly b-grade i wyzej potrzebuja matsow. to tak jak bys sie zapytal czy do zrobienia chleba jest potrzebna maka :)

• 1 rok później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...