Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie! Chciałbym się nauczyć drobnego programowania w AutoIT v.3. Coprawda dopiero się uczę i zaczynam więc prosze o cierpliwość. Chciałbym, aby ktoś przyblizył mi jak korzystać z funkcji szukania obrazków, czy danych pikseli o danych kolorach. Chciałbym zoribc prostego FishBota do Metin2, typu prostego okna, w którym wpisuje sie po ilu milisekundach ma się wyciągac wędka. Myślałem, aby zrobić to za pomocą send {SPACE} zamiast np. umiejetnosci lowienia na f4. Jedynie np. robaki bylyby na F3. Czy ktos moglby przyblizyc mi kod, nie licze ze od razu beda to dzialajace gotowce, ale np. kod, w którym jedynie trzebaby było uzupełnić coś, co byscie mi podali. Zależy mi też aby FB dziaąłna zminimalizowanym oknie i mimo to wylapywal, ze widzi na postacia cke ze ryba bierze i wyciagal wlasnie po tylu sekundach i zeby to sie konfigurowalo w startowym okienku. Z góry dzięki, polecą 5* i +++ !!!

@EDIT: Prosiłbym też o jakiś program lub sposób jak wyciągnąć kod z danej aplikacji z AutoIT lub innej ktora da sie napisac w AutoIT na podstawie jej kodu. Oraz jak spolszczyć różne exeki i np komunikaty w nich.

userbarwb.png

Zawsze promocje na sygnatury ^^

Opublikowano

żeby działało na zminimalizowanym, to każdej funkcji jest odpowiednik Control, np ControlSend etc. gdzieś juz to było pisane,

do wyłapywania pixela jest PixelSearch, prosty przykład

To jest ukryta treść, proszę

reszte dodam potem, bo jestem w szkole i nie bardzo mam jak pisac ;p

Opublikowano

OK, dzieki wielkie, jak wrócisz ze szkoły to proszę pokaz mi dalej jak zrobić, aby znalazło piksel, o kolorze np. bialym, rozroznianie np. 20, jak zrobic, aby po odnalezieniu wcisnal spacje a potem f4 i znow spacje i zeby zabijal ryby, nr. za pomoca imagesearch, zrobilbym screeny rybek, zeby po zabiciu wciskal 4f i spacja i task w kolko. Najlepiej caly kod :) Dzieki wielkie. Masz na razie +.

userbarwb.png

Opublikowano

nie bedzie działać w zniminalizowanym, tylko i wyłacznie w aktywnym oknie

a co do reszty to chyba nikt nie jest na tyle głupi by zrobić ci gotowego bota skoro nie znasz się na niczym w AutoIt, a zresztą o ile się nie mylę to jest dziesiątki fishbotów z dokładnym opisem jak używać ale większośc po prostu tego nie czyta i im nie działają

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

@UP różne FB działają na zminimalizowanym... A ja umiem uzywac fb, ale chce zrobic swojego :) Jesli kolega 2x UP bedzie chcial mi pomoc to pomoze, jesli nie to ty na pewno nie >.<. Napisalem ze dopiero zaczynam...

userbarwb.png

Opublikowano

działa w tle bo nie używa standartowych poleceń zawartych w AutoIt do wysyłania polecenia do okienka

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

@adiank1419

Piszesz, że chcesz zrobić własnego fishbota, a prosisz o gotowy kod...

Było już dużo tutków odnośnie pixelsearch i imagesearch, więc możesz się nimi posłużyć, a nie sępić gotowca i podpisać, że go sam zrobiłeś...

Pozdrawiam

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...