Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Nowy DYSK SSD , piszczenie w komputerze .

emgil1

Pytanie

Opublikowano

Witam , wczoraj zainstalowałem nowy dysk SSD , przeniosłem na niego Windowsa z dysku HDD , i teraz zaczyna sie problem co jakiś czas przy pracy komputera (jak gram , przeglądam neta itp) są takie beepy , chce to wyeliminować tylko nie mam pojęcia jak . Słyszałem że to : http://active-comp.pl/bios.htmlcoś ma mi pomóc ale problem jest taki ze czasami takich beepow jest  1 ,2 a nawet 7/8/9.

P.S czasami z kompa dobiega taki dzwięk jakby coś się zacieło i znowu zaczęło chodzić . 

Pozdrawiam , proszę o pomoc ;)

8 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

tylko przeniosłeś, ciekawe... a ciekawe czy system potrafił właściwie skonfigurować sobie dysk do sterowników, jak widać nie i trzeba system sobie zainstalować od podstaw na nowym dysku i skonfigurować 

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

bios nie piszczy podczas pracy komputera więc możesz sobie pipów słuchać do woli i nic z tego nie wiedzieć 

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

Powiedz mi co moge miec niezainstalowane kiedy ja tylko przenioalem win na dysk SSD -.- i co w biose moge miec zle kiedy przestawielem kolejnosc bootowania z HDD na SSD ?

Opublikowano

no i po co to podajesz skoro nie potrzebne do niczego ? 

coś masz niezainstalowane, pewnie jakieś sterowniki albo źle podłączone lub skonfigurowane w biosie 

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

no to niech sobie bepa ile wlezie bo to na nic i do niczego się nie przyda by zdiagnozować uszkodzenie !

problem masz rozwiązany ale jak widać masz to głęboko gdzieś w czterech literach 

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...