Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

logo2.png

Chciałbym wam pokazać stronę na której możecie zareklamować / znaleźć serwer minecraft.

http://www.mc-lista.pl/

Strona jest mojego autorstwa.

Mam nadzieje że wam się przyda, wiem że jest wiele taki stron, ale większość jest strasznie nie dopracowana i nie da się na niej zrobić porządnego opisu serwera.

punkt.gif Strona główna prezentuje się w następujący sposób, jest mało serwerów w tym momencie:

1178qbn.png

Jak widzicie serwery które będą dodane wyświetlają się w formie tabelki w której są informacje o aktualnym statusie jak i ilości polubień serwera.

punkt.gif Po kliknięciu w zielony przycisk Online, zostaniecie przekierowani do pełnego opisu i statusu serwera, a wygląda to w ten sposób:

1115ahh.png

punkt.gif Kolejną zakładką jest TWOJE SERWERY w której możemy dodawać,edytować, zobaczyć i usunąć nasz serwer:

34436rp.png

punkt.gif Ostatnią zakładkę którą wam pokaże to dodawanie nowego serwera, można w niej zrobić ładny i rozbudowany opis serwer, a prezentuje się ona w ten sposób:

10prqr8.png

stopka.webp

Opublikowano

Dzięki za pozytywne komentarze, do strony dodałem właśnie wyszukiwarkę serwerów i poprawiłem drobne błędy.

Pomyślę też nad mobilną wersją strony.

Jak mi się uda to zaraz zaktualizuję S'S w pierwszym poście 

stopka.webp

Opublikowano

Bo znam stronę o podobnym linku: MClista.pl Wzorowałeś się na tej nazwie, czy chciałeś zrobić coś podobnego, tylko wyszło ci coś lepszego?

Opublikowano

Strona mi się bardzo podoba, ale czy można na niej udostępnić serwer w fazie tworzenia i na bieżąco aktualizować jego status?

Opublikowano

Fajna strona, jednak brakuje mi tam wstawiania zapowiedzi. Serwer musi jakoś wystartować, a gdyby od razu wszedł na online to graczy zniechęcałby mały ruch na sewerze.

Opublikowano

Bo znam stronę o podobnym linku: MClista.pl Wzorowałeś się na tej nazwie, czy chciałeś zrobić coś podobnego, tylko wyszło ci coś lepszego?

Nie wzorowałem się konkretnie na tej stronie ale ogólnie na wszystkich jakie są z listami i stwierdziłem że są beznadziejne więc stworzyłem swoją :)

Strona mi się bardzo podoba, ale czy można na niej udostępnić serwer w fazie tworzenia i na bieżąco aktualizować jego status?

Tak, po dodaniu serwera jest możliwość edycji jego opisu, zmiany ip, rodzaj itp.. oraz jest tam status serwera tzn. ilosc osób online, obrazek, motd ...

Fajna strona, jednak brakuje mi tam wstawiania zapowiedzi. Serwer musi jakoś wystartować, a gdyby od razu wszedł na online to graczy zniechęcałby mały ruch na sewerze.

Leny na razie nie przewiduję takiej opcji ale może kiedyś w przyszłości :)

stopka.webp

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Coś mi się wydaje że takichs tron powstaje sotatnio masa. Stronka fajna przyda się.

750x100.png

Opublikowano

No też to muszę przyznać że coraz więcej ich, ale większość jest zabugowana i nie można na niej zrobić porządnego opisu stron, nie długo pomyślę o zmianie systemu lajkowania (nie będzie trzeba być zalogowanym na stronie aby polubić serwer) oraz postaram się zrobić API dzięki któremu będziecie mogli wstawić na waszą stronę przycisk do polubienia serwera. Oczywiście przy zmianie systemu lajków postaram się zachować wszystkim dotychczasowe polubienia serwerów :)

stopka.webp

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...