Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Początek: zarobek, mounty, skille

SarcomitePL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam gram w Aiona 2 dni i tak gram bo gram ale kompletnie nic nie wiem xD Wiec mam troche pytań

Info o postaci:

Gunner

23lvl

Elyos

Pytania :

1. Jak na moim lvlu [ Lub troche wyzszym ] mozna zarabiac? Sensownie..

2. Jak mozna zdobyc jakies fajne eq?

3. Czy na moim lvlu moge gdzies kupic mouta?

4. Czy da sie jakos inaczej zdobyc skille? Bo nie mozna juz kupowac .. a mam strasznie mało :D [ Wiem o przycisku "k"]

5. Słyszałem cos o zbieractwie mozna cos z tego zyskać ?

6. Jakie eq zakładac na gunnerze? Skora czy płocienne ? 

Jesli sobie cos przypomne to edytuje.

Prosze o pomoc :D

"Ból to tylko kwestia siły woli , im silniejsza wola tym więcej wytrzymasz!"

Pomogłem ? Daj Like'a!

Opublikowano

Witam gram w Aiona 2 dni i tak gram bo gram ale kompletnie nic nie wiem xD Wiec mam troche pytań

Info o postaci:

Gunner

23lvl

Elyos

Pytania :

4. Czy da sie jakos inaczej zdobyc skille? Bo nie mozna juz kupowac .. a mam strasznie mało :D [ Wiem o przycisku "k"]

1.Questy,zbieraj wszytkie gówna z mobków i sprzedawaj,i najważniejsze NIC NIE KUPUJ NA TAKIM LV itemy itp masz z questów a hajs zbieraj na goldpacka 

2.na 25 lv dostaniesz złotą broń a na 26 jest niebieski set itemów za brązowe coiny

3.Nie,za dużo hajsu trzeba wydać,jedynie jak będziesz miał to w drugim mieście w asmo to chyba peron a w elyos hmm nie pamiętam ale to dam gdzie był quest z domem(Ale nie kupuj nic raczej przed tym goldpackiem,jak będziesz pewny że masz kilka goldpackow na zapas to wtedy kupuj)

4.Skille za lv i stygmy,niepłacz o skille na 65 będziesz nimi sr** xD 

5.Zbieractwo to są np krzaki,kwiaty,rudy itp jak chodzisz i expisz to raczej napotkałeś się na to,możesz zrobić tak że masz to teraz wszystko gdzieś a potem jak będzie ci potrzebne do craftu to sobie pozbierasz,crafting 50+ najlepiej zacząć

6.Skóra tylko skóra z bonusami magic boost 

I tak odpowiadam na przyszłość xD na gunnera manastone to magic boost,magic precision.

Pytaj jak będziesz chciał więcej 

Opublikowano

Info o postaci:

Gunner

23lvl

Elyos

Pytania :

1) Jak wyżej. Zbierasz wszystko, co wypadnie i sprzedajesz u handlarzy. Tak naprawdę w ten sposób zarabiasz sensowny hajs dopiero od Heiron. Tam jak wypadnie biała broń, może kosztować nawet 200k kinah. A póki co, nie potrzebny Ci Gold Pack. Nie opłaca się go kupować poniżej 40lvla, ponieważ go zmarnujesz. Nic nie kupisz, bo nie masz hajsu a i nic nie sprzedasz, bo nie dropniesz nic wartościowego :)

2) EQ robisz za monetki. Jest ich kilka rodzajów: żelazne (Verteron), brązowe (Eltnen), srebrne (Eltnen/Heiron), złote (Heiron), platynowe (Theobomos), mitrilowe (Inggison). Aby je zdobyć robisz questy, za które dostajesz ileś tam monet + skrzynka z monetami, z której możesz otworzyć od 1 do 10 monet. Od razu napiszę Ci, że opłaca się robić tylko: brązowe, srebrne, złote i mitrilowe. Dlaczego? W Verteron nie potrzebujesz dobrego EQ, a platynki omija się dlatego, iż set platynowy zakłada się na 46lvlu, a mitrilowy już na 51. Więc jaki jest sens w farmieniu tych monet? Jedynie robi się ten quest na expa, aby dobić 50lv.

3) Mounta można kupić w Elian, ale kosztuje strasznie dużo hajsu i jest od 30lvla. Nie opłaca się.

4) Skilli wyuczasz się automatycznie. Co któryś level dostajesz nowe, wchodząc pod "K" możesz otworzyć dodatkową zakładkę skilli (taka strzałka) i tam możesz zobaczyć, na jakim levelu jakie skille CI się odblokują.

5) Jeśli wbijesz zbieractwo ja 300+ jakoś, to sądzę, że można na tym zarobić :)

6) Zdecydowanie skórzane.

k1hvCVp.gif

Opublikowano

1) Jak wyżej. Zbierasz wszystko, co wypadnie i sprzedajesz u handlarzy. Tak naprawdę w ten sposób zarabiasz sensowny hajs dopiero od Heiron. Tam jak wypadnie biała broń, może kosztować nawet 200k kinah. A póki co, nie potrzebny Ci Gold Pack. Nie opłaca się go kupować poniżej 40lvla, ponieważ go zmarnujesz. Nic nie kupisz, bo nie masz hajsu a i nic nie sprzedasz, bo nie dropniesz nic wartościowego :)

2) EQ robisz za monetki. Jest ich kilka rodzajów: żelazne (Verteron), brązowe (Eltnen), srebrne (Eltnen/Heiron), złote (Heiron), platynowe (Theobomos), mitrilowe (Inggison). Aby je zdobyć robisz questy, za które dostajesz ileś tam monet + skrzynka z monetami, z której możesz otworzyć od 1 do 10 monet. Od razu napiszę Ci, że opłaca się robić tylko: brązowe, srebrne, złote i mitrilowe. Dlaczego? W Verteron nie potrzebujesz dobrego EQ, a platynki omija się dlatego, iż set platynowy zakłada się na 46lvlu, a mitrilowy już na 51. Więc jaki jest sens w farmieniu tych monet? Jedynie robi się ten quest na expa, aby dobić 50lv.

3) Mounta można kupić w Elian, ale kosztuje strasznie dużo hajsu i jest od 30lvla. Nie opłaca się.

4) Skilli wyuczasz się automatycznie. Co któryś level dostajesz nowe, wchodząc pod "K" możesz otworzyć dodatkową zakładkę skilli (taka strzałka) i tam możesz zobaczyć, na jakim levelu jakie skille CI się odblokują.

5) Jeśli wbijesz zbieractwo ja 300+ jakoś, to sądzę, że można na tym zarobić :)

6) Zdecydowanie skórzane.

Zbieractwo jest opłacalne tylko jak masz goldpacka,ja ci polecam wgl sobie teraz głowy nie zawracać tym a questy związane ze zbieractwem wywalaj(lepiej robić powtarzalne questki na monetki)czyli około 45-50 lv zbieractwo może ci się przydać

Opublikowano

Zbieractwo jest opłacalne tylko jak masz goldpacka,ja ci polecam wgl sobie teraz głowy nie zawracać tym a questy związane ze zbieractwem wywalaj(lepiej robić powtarzalne questki na monetki)czyli około 45-50 lv zbieractwo może ci się przydać

Moim zdaniem warto jest robić je na bieżąco, aby później nie musieć dobijać tego 300 na siłę. Jak ma ochotę, niech robi.

k1hvCVp.gif

Opublikowano

Moim zdaniem warto jest robić je na bieżąco, aby później nie musieć dobijać tego 300 na siłę. Jak ma ochotę, niech robi.

Kto mu zabroni ? :)

Ale ogółem wbijasz duży lv bierzesz potki na szybsze zbieractwo i lecisz :)

Opublikowano

@kulek000

@Damn.♥

Dzieki za info. 

Czyli podsumowując Eq : Skórzane

Narazie robic questy i jak wbije lvl 25 to jakąś bron dostane i wtedy bede zbierac monety [ brązowe ] 

Ze zbieractwem to moge zbierac itki bo słyszałem o jakims robieniu eq :D [ żelazo itp] 

A i tak się zastanawiam co to jest ten goldpack D:?

I na ktorym lvlu zacznie troche wiecej dropic kasy ?D:

I jakos teraz w tej twierdzy mam kampanie i nie moge znalezc jakiegos papierowego samolotu szukam i szukam i nic..

Pomogłem ? Daj Like'a!

Opublikowano

Samolocik do kampanii jest w kilku miejscach, są zaznaczone tutaj: http://aiondatabase.net/pl/npc/700179/

Co do Gold Packa (Złotego Pakietu), znosi on wszystkie ograniczenia nałożone na konto o statusie Początkujący. Więcej na ten temat możesz przeczytać tutaj: http://www.mpcforum.pl/topic/1368008-jedno-pytanko-z%C5%82oty-pakiet-i-ograniczenia/#entry11625839

it's not who i am underneath

but what i do that defines me.

Opublikowano

Czy te 40 kk będzie się dało wbic jakos szybko na 50 + ? 

I ten papierowy samolocik szukałem tam i nie ma :(

Pomogłem ? Daj Like'a!

Opublikowano

Czy te 40 kk będzie się dało wbic jakos szybko na 50 + ? 

I ten papierowy samolocik szukałem tam i nie ma :(

40kk to trochę za mało na Gold Packa obecnie. Kinah musisz zbierać praktycznie od samego początku.

Kasa dosyć fajnie leci na ~45 w Heiron, a przynajmniej tak wnioskuję z ilości botów gromadzących się tam.

Samolocik jest malutki, mogłeś go przeoczyć. Przejdź jeszcze raz obok tej "wioski małp" (nie pamiętam jak oni się nazywają :D), w każdym razie jest to mniej więcej w miejscu zaznaczonym na mapie. Szukaj małego, białego kawałka papieru na ziemi.

it's not who i am underneath

but what i do that defines me.

Opublikowano

Czy ktos jeszcze może mi powiedzieć coś o robieniu eq? Lub robieniu czegos innego ?D: Chodzi oczywiscie o crafting :D

Pomogłem ? Daj Like'a!

Opublikowano

W craftingu mam aktualnie 400 lvl w zbieraniu prawie 400 i powiem ci że spoko itemy można wyłupać tylko sporo się trzeba nazbierać i zainwestować trochę tak jak koledzy up^ piszą itemy od około 50+ się sprzedają.

A i dodam od siebie jeśli chcesz się zabrać za crafty jakieś i zbieranie to lepiej teraz bo ja się zabrałem na 40 lvl'u i w tym tygodniu zamiast robić questy i wbijać lvl to siedziałem w warsztacie albo szukałem jakiś kamieni i innych pierdół.

Opublikowano

Ok dzieki.

Pomogłem ? Daj Like'a!

Opublikowano

A, że tak mogę wtrącić :D Da się zarobić na wyrabianiu mebli ? Kręci mnie to bardziej niż alchemia :D

Nikt nie będzie spał spokojnie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...