Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Cassio vs Malzahar

Rexx

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, tak jak wyżej z tych dwóch postaci, którą polecacie do gry na midzie? :) Zależy mi na takiej postaci, aby przyjemnie mi się nią grało i żeby moja gra prowadziła do zwycięstwa :) Czekam na opinie, Pozdrawiam ! :)

Opublikowano

Oczywiście, że Cassio.
Na 2/3 lvlu gdy uda Ci się trafić trucizną możesz za całą manę spamić kolesia E, jak dojdzie do tego ignite fb raczej dla Ciebie.
Cassio ma bardzo duży dps i ulti świetne, żeby zatrzymać kogoś w miejscu i szybko zabić. Łatwo się nią puszuje oraz lasthituje, malza taki meh teraz

Opublikowano

Malzahar jest mało grany z powodu jego słabej (bardzo słabej) mobilności. Prawie każdy gank enemy teamu na Malzie kończy się fragiem dla przeciwników.
Polecam osobiście Cassio która tanki rozwala jak jej się podoba :D

Opublikowano

Malzahar jest mało grany z powodu jego słabej (bardzo słabej) mobilności. Prawie każdy gank enemy teamu na Malzie kończy się fragiem dla przeciwników.

Polecam osobiście Cassio która tanki rozwala jak jej się podoba :D

Słyszę to właśnie od prawie każdego dlatego wolę się upewnić :D Grałem Malzaharem, ponieważ jest teraz w rotacji i grało mi się przyjemnie, lecz gdy więcej graczy podeszło nie miałem praktycznie szans na ucieczkę :c .. A o Cassio słyszę wiele plusów :) I jest jeszcze jedno pytanie, jak Cassiopeia radziłaby sobie na topie? Jest to champion tylko na mida czy może ugrać też inne linie?

Opublikowano

Słyszę to właśnie od prawie każdego dlatego wolę się upewnić :D Grałem Malzaharem, ponieważ jest teraz w rotacji i grało mi się przyjemnie, lecz gdy więcej graczy podeszło nie miałem praktycznie szans na ucieczkę :c .. A o Cassio słyszę wiele plusów :) I jest jeszcze jedno pytanie, jak Cassiopeia radziłaby sobie na topie? Jest to champion tylko na mida czy może ugrać też inne linie?

Wciągnięta przez takiego dariusza, lub irelie nie miała by szans. A to się aktualnie gra na topie :)

Opublikowano

Cassiopeia:

+ Bardzo dobra w teamfightach,
+ Dzięki jej pasywnej umiejętności jest w stanie posiadać powyżej 1000 AP bez większego problemu,
+ Nawet gdy jest zgankowana może zabić swoich oponentów, wystarczy grać "z głową",
+ Dość niskie mana koszty.
- Słaba mobilność,
- Bez trafienia trucizną w przeciwnika jest praktycznie bezużyteczna.
Co ciekawe, trucizna Teemo lub pasywna umiejętność Gangplanka działają tak jak trucizna nałożona przez Cassiopeię. (Można używać E z zmniejszonym cooldownem)

Malzahar:

+ Bardzo silny na 1v1,
+ Przywołuje pusklęcia, które pomagają w pushu,
+ Bardzo dobry mana sustain poprzez pasywną zdolność "Złowieszczych wizji" (E),
+ Dość długie uciszenie,
+ Obrażenia bazujące na ilości zdrowia przeciwnika.
- Zerowa mobilność,
- Dość szybko pada w teamfightach

Co wybierzesz, to Twoja sprawa.

Pozdrawiam.

Opublikowano

Malzahar, żeby zadać jak najwięcej obrażeń, musi wrzucić dodatkowo plame pod oponenta, a cassio rzuci chamskie "r" i jedzie od 100 do 0. Graj żmiją póki nie poleci fala nerfów, bo malz ma już swoje 5 minut za sobą. Taka prawda.

ODDAJCIE MI GIFA | ODDAJCIE MI GIFA | ODDAJCIE MI GIFA | ODDAJCIE MI GIFA | ODDAJCIE MI GIFA | ODDAJCIE MI GIFA | ODDAJCIE MI GIFA | ODDAJCIE MI GIFA | ODDAJCIE MI GIFA | ODDAJCIE MI GIFA | ODDAJCIE MI GIFA | ODDAJCIE MI GIFA | ODDAJCIE MI GIFA | ODDAJCIE MI GIFA | ODDAJCIE MI GIFA | ODDAJCIE MI GIFA | ODDAJCIE MI GIFA | ODDAJCIE MI GIFA | ODDAJCIE MI GIFA | ODDAJCIE MI GIFA | ODDAJCIE MI GIFA | ODDAJCIE MI GIFA | ODDAJCIE MI GIFA | ODDAJCIE MI GIFA | ODDAJCIE MI GIFA | ODDAJCIE MI GIFA | ODDAJCIE MI GIFA | ODDAJCIE MI GIFA | ODDAJCIE MI GIFA | ODDAJCIE MI GIFA | ODDAJCIE MI GIFA | ODDAJCIE MI GIFA | ODDAJCIE MI GIFA | ODDAJCIE MI GIFA | ODDAJCIE MI GIFA | ODDAJCIE MI GIFA |

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...