Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Szukam] Plugin/skrypt na 1 shoot 1 kill

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Od jakiegoś czasu poszukuję skryptu/pluginu na minigrę - przykład:

Dowolna mapka lub stworzony teren

Łuk z nieskończoną strzałą

Prędkość 3 lub 5

1 strzał = 1 zabójstwo

Zabity wraca na spawn - brak możliwości używania komend oraz przenoszenia itemów z mapy 

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Skript:

on damage of player:

attacker is player

kill victim

Potrzebujesz tanich punktów na Pukawka.pl?

Pisz PW! ;)

Opublikowano

Skript:

on damage of player:

attacker is player

kill victim

Ta tyle to i ja rozumiem jednak takowy skrypt bangla w całej grze, nawet na spawnie.

Dość podobne jednak bardzo skomplikowane.

Ewentualnie mogę podać film z jednej z takich walk na serwerze który nie istnieje, lub streszczenie:

Wchodzę w portal, mam mały spawn około 10x10 po wyjściu z niego zaczyna się pvp, nie ma klikania w tabliczki itp. Po prostu chętny do 1S1K wchodzi w portal i gra, jeśli nie ma nikogo na mapie może ją zwiedzić. Nie ma wpływu na to czy w grze jest 3 czy 300 graczy, każdy kto wchodzi jest aktywny w klepie, nie jest to minigames oparty na punktach spawnu dla określonych graczy. Każdy respi się w 1 miejscu, ogarnia co i jak i jazda. Osoba która ginie może w dowolnym momencie wejść do klepy, punktacja zaczyna się od 1K i może spadać na minus. Nie wybieramy rang itp. Po prostu każdy gracz dostaje łuk infinity 100power butki speed 3 lub 5 i lecimy.

Opublikowano

Ta tyle to i ja rozumiem jednak takowy skrypt bangla w całej grze, nawet na spawnie.

Dość podobne jednak bardzo skomplikowane.

Ewentualnie mogę podać film z jednej z takich walk na serwerze który nie istnieje, lub streszczenie:

Wchodzę w portal, mam mały spawn około 10x10 po wyjściu z niego zaczyna się pvp, nie ma klikania w tabliczki itp. Po prostu chętny do 1S1K wchodzi w portal i gra, jeśli nie ma nikogo na mapie może ją zwiedzić. Nie ma wpływu na to czy w grze jest 3 czy 300 graczy, każdy kto wchodzi jest aktywny w klepie, nie jest to minigames oparty na punktach spawnu dla określonych graczy. Każdy respi się w 1 miejscu, ogarnia co i jak i jazda. Osoba która ginie może w dowolnym momencie wejść do klepy, punktacja zaczyna się od 1K i może spadać na minus. Nie wybieramy rang itp. Po prostu każdy gracz dostaje łuk infinity 100power butki speed 3 lub 5 i lecimy.

Ten skrypt nie działa w miejscach gdzie WorldGuard ma flagę pvp=false.

Pisz PW! ;)

Opublikowano

Ten skrypt nie działa w miejscach gdzie WorldGuard ma flagę pvp=false.

Oczywiście ale...

Świat główny z wojnami gildii gdzie PvP jest ciągle ON - skrypt wymusza zabicie na hita a chodzi mi o coś na osobną mapę

Po krótkiej zabawie z pluginem myślę, że jest w miarę dobry ale...

Niestety jak sama nazwa wskazuje "One in the chamber" posiadamy tylko 1 strzałę nwm czy jest możliwość jakiejkolwiek zmiany na łuk infinity i jakieś butki ze speedem?

Opublikowano
on damage of player:

attacker's world is "SWIAT"

attacker is player

kill victim

Pisz PW! ;)

Opublikowano

on damage of player:
    attacker's world is "SWIAT"
    attacker is player
    kill victim

Sprawdzę jak to się sprawuje jednak przydało by się do tego dodać tylko strzał z łuku oraz speed 5

Opublikowano

Nie rozumiem, powiedz dokładnie jak ma działać skrypt to dostaniesz ładnie napisany :)

Pisz PW! ;)

Opublikowano

Więc tak:

Odrębna mapa (teleport przez Multiverse)

Gracz który wchodzi na arenę dostaje łuk nieskończoność oraz speed 5 w bieganiu

Skrypt nalicza punkty - 1 zabicie 1 punkt

koniec

Opublikowano

Tutaj kod pluginu:

@EventHandler
public void onEntityDamageByEntity(EntityDamageByEntityEvent e) {
    if (e.isCancelled()) {
        return;
    }

if (e.getEntity() instanceof Player && e.getDamager() instanceof Player) {
        Player entity = (Player) e.getEntity();
        e.setDamage(entity.getHealth());
    }
}

#AntyBlezur

Opublikowano

Temat do zamknięcia z baaardzo wielkimi podziękowaniami dla użytkownika rafi789, który wszystkim się zajął. Cały kod został napisany od nowa.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...