Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

AMX CDC - brać?

Juri.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, brać CDC'ka? Jest tani, bardzo szybki, ma fajne działko, pancerz papier, na teście mi się nim dość fajnie grało, ale nie jestem co do niego pewny. Mam niby załogę 100% z BC + zrobiłbym sobie załogantkę, którą następnie przełożył na linię HT, ale co do samego czołgu, wiem że jest papierem, a często padają moduły? Ma go ktoś z formka? Zarabia porównywalnie z innymi 8t?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Nie! Nie! I jeszcze raz NIE! Na testach grało się inaczej. Czołg jest na maxa wykrywalny, strzelają nie wiadomo skąd, byle kiedy, a papier swoją drogą. Moduły padają również wyjątkowo często. Nie polecam. Klepiesz innych po 200-300, sam dostajesz po 600. Czołg potrzebuje sporego nerfa, żeby był ciekawie grywalny! Nie mówię, że nie da się nim zrobić dobrego wyniku, ale trzeba naprawdę umiejętności i sporego farta na mapie. Jestem na NIE!

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Nie! Nie! I jeszcze raz NIE! Na testach grało się inaczej. Czołg jest na maxa wykrywalny, strzelają nie wiadomo skąd, byle kiedy, a papier swoją drogą. Moduły padają również wyjątkowo często. Nie polecam. Klepiesz innych po 200-300, sam dostajesz po 600. Czołg potrzebuje sporego nerfa, żeby był ciekawie grywalny! Nie mówię, że nie da się nim zrobić dobrego wyniku, ale trzeba naprawdę umiejętności i sporego farta na mapie. Jestem na NIE!

Chyba buffa ;) 

Opublikowano

Może nie będzie miał camo jak UE 57, ale z pewnością też nie będzie miał słabego. Wartość jest co prawda jeszcze nieznana(dla graczy, testowaniem tego zajmują się jacyś ruscy i jeszcze chyba nie porobili testów), ale "strzelajo skad nie wiadomo" to słaby argument. FCM ma jakieś 5% camo, a ten jest mniejszy + to med, a więc może WG mu coś dorzuci.

Argument z obrażeniami również kiepski, dobrzy gracze bez problemu grają takimi działami.

Opublikowano

Zmieniam swoje zdanie.

Lepszy jest FCM, bo wygrywa losowaniem do IX. Działo ma super razem z mobilność, lecz jest duży, ale idzie nauczyć się nim grać. Wg mnie najlepszy do zarabiania jest FCM, bo sporą przewagę od innych daje mu mobilność, gdzie teraz ona jest na wszystkich mapach wykorzystywana prócz Ensku.

Opublikowano

Zmieniam swoje zdanie.

Lepszy jest FCM, bo wygrywa losowaniem do IX. Działo ma super razem z mobilność, lecz jest duży, ale idzie nauczyć się nim grać. Wg mnie najlepszy do zarabiania jest FCM, bo sporą przewagę od innych daje mu mobilność, gdzie teraz ona jest na wszystkich mapach wykorzystywana prócz Ensku.

Teraz wszystkie nowe premki będą miały zwykły MM, WG doszło do wniosku że to co wydawało się fajnym pomysłem przez dość długi czas okazało się mieć zły wpływ na matchmakera i grę w ogóle.

CDC jest szybszy od FCM'a, jest mniejszy od FCM'a, jest celniejszy od FCM'a, ma lepsze działo niż to na FCM'ie. Oczywiście MM na X to równoważy, ale to bardziej kwestia gustu.

Opublikowano

napewno ciekawy czołg , ale dla bardzo doswiadczonych graczy 

podstawowa wada to załoga ktora nie pasuje z batchata , nowa linia jak to serb mowi "bedzie jak bedzie" , a grac z jednym uposledzonym załogantem to wole batchatem "zarabiac" 

camo wynosi  11.12 gdy stoi  , 8.32 w ruchu i 2.5 !! po strzale , czyli jedno z gorszych wsrod mt 8 tieru .

mobilnosc , dzialo sa ok , fajna depresja dziala. 

czy warto kupic ? jako money maker to watpie. 

lepiej kupic su 122-44 lub dolozyc i kupic Lowe , t34 , is6 , jagtig 8.8 , fcm50t lub chinola ktoregos 

w tej samej cenie jest sp i panther8.8 

chociaz ja sobie zakupie tego cdc zeby miec wszystkie francuskie PT ;)

POZEGNANIE ZWOT I REST ... I POWROT

Opublikowano

Teraz wszystkie nowe premki będą miały zwykły MM, WG doszło do wniosku że to co wydawało się fajnym pomysłem przez dość długi czas okazało się mieć zły wpływ na matchmakera i grę w ogóle.

CDC jest szybszy od FCM'a, jest mniejszy od FCM'a, jest celniejszy od FCM'a, ma lepsze działo niż to na FCM'ie. Oczywiście MM na X to równoważy, ale to bardziej kwestia gustu.

Szybkość FCMa w zupełności wystarcza. Działo w CdC jest minimalnie lepsze (0.1 szybkości celowania, 0.02 celności, 0.22 szybkostrzelności, wow), camo ma lepsze, ale i tak słabe jak na meda. Może jest mniejszy od FCMa, ale również jest stodołą.

FCM wygrywa głównie z jednego względu: MM do T9.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Logiczne, nie umiesz grać danym czołgiem i piszesz że jest słaby i oczekujesz nerfa -_-

A co do tankietki: Wydaje mi się ciekawa i najprawdopodobniej dzisiaj jeszcze ją zakupie i raczej podzielę się moimi wrażeniami z gry 

Opublikowano

Ja już kupiłem, jest fajny, przyjemny, ale trudny w grze. Jeszcze uczę się nim grać.

Opublikowano

Ja już kupiłem, jest fajny, przyjemny, ale trudny w grze. Jeszcze uczę się nim grać.

Na pewno łatwiej niż FCM'em, bo jest mniejszy.

Opublikowano

Na pewno łatwiej niż FCM'em, bo jest mniejszy.

Ale ma MM do Xt, trzeba znać WS większej ilości czołgów, chować się przed fv 183, jadziami e 100 i innymi potworami.

CDC jest trudniejszy od FCM'a 50t.

Opublikowano

Mnie pozytywnie zaskoczył i bardzo przyjemnie się nim gra pomimo mojego okrutnego lamienia nim (Co się dziwić, dopier go 2h temu kupiłem). I ta wielkość, śmiesznie wygląda jak kolubryna większa od Tygrysa II wyprzedza wszystko 

Opublikowano

FCM 50 t ma ograniczone MM a AMX CDC już nie, przy 212 mm peny na standardzie i 259 mm na pod kalibrowych już z niektórymi IX jest problem a co z X tierami. Jak widzę CDC to od razu następny pocisk który w niego strzelam to HE zawsze wchodzi za full a i moduły padają mu jak trzeba - szczególnie z lewej strony włazu kierowcy gdzie jest magazyn amunicji.

Opublikowano

FCM 50 t ma ograniczone MM a AMX CDC już nie, przy 212 mm peny na standardzie i 259 mm na pod kalibrowych już z niektórymi IX jest problem a co z X tierami. Jak widzę CDC to od razu następny pocisk który w niego strzelam to HE zawsze wchodzi za full a i moduły padają mu jak trzeba - szczególnie z lewej strony włazu kierowcy gdzie jest magazyn amunicji.

Magazyn ma chyba też z boku kadłuba, często tam pada ammo.

Opublikowano

Tak samo tył wieży, dziś takiemu pierwszym strzałem od Rhm amoraka sprzedałem, kloł przez całą bitwę - cóż jak się raszuje medem z tektury na skos przez Step to tak wychodzi.

Osobiście czekam na Scorpiona może to i pudełko zapałek ale będę miał gdzie doszkalać załogę z E4 i Hellcata oraz jak wybadam E3.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...