Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

10 na 10 wygranych i z S4 na S3?

brayantgk

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, Z tego co slyszalem, ludzie z Silvera np 4 po 10 wygranych przechodzili do Silvera 1 lub golda 5... a ja? Z silvera 4 na 3...

Wydaję mi się że coś jest nie tak... Wiecie moze o co chodzi? Mówią że ten ich system czasem sie pierdoli i zamiast pojsc o wiele wyzej, to przechodzisz o 1, lub zostajesz nawet na tej samej...

Pomocnik
Opublikowano

System ligi dostał "miękkiego reseta" więc to nic im się nie zepsuło, tylko tam ma po prostu być, oraz to gdzie Cię da zależy również od Twojego mmr :)

Opublikowano

Pewnie miałeś słabe MMR czy coś :)

Mój znajomy z platyny 5 po zrobieniu 5/5 spadł do silvera 1 

Zresztą skoro zasługujesz na wyższą ligę to teraz będąc w niższej dywizji nabijesz sobie ładne kda wlr i mmr :)

ahri.png

Sygna by Nyshix

Opublikowano

Ja w poprzednim sezonie miałem S4 wygrywając teraz zawitałem w S3 czyli tak jak dużo osób mówiło - dużo zależy od Twojej dywizji w poprzednim sezonie.

Opublikowano

System jest dobry zależy to od twojego mmr,które możesz sprawdzic na stronie op.gg.Ja w poprzednim sezonie miałem gold II i zagrałem w przedsezonie 2 rankedy poprawiłem mmr wyskoczyło,że jestem ponad te lige,ale nie chciało mi się już wbijać więc poczekałem na nowy sezon po wygraniu 6 placementow(słabo mi strasznie poszły,nie polecam grać rankedów zaraz po rozpoczęciu sezonu) wywaliło mnie do golda IV.Krótko mówiąc nie masz co się złościć dobrze,że trafiłeś na tą samą ligę co wcześniej przynajmniej będziesz grał na swoim poziomie,te cwaniaki co wbiły ledwo silver V,żeby dostać ramke to większość z nich siedzi w bronze V więc jak widzisz mogło być gorzej ;)

Opublikowano

System jest dobry zależy to od twojego mmr,które możesz sprawdzic na stronie op.gg.Ja w poprzednim sezonie miałem gold II i zagrałem w przedsezonie 2 rankedy poprawiłem mmr wyskoczyło,że jestem ponad te lige,ale nie chciało mi się już wbijać więc poczekałem na nowy sezon po wygraniu 6 placementow(słabo mi strasznie poszły,nie polecam grać rankedów zaraz po rozpoczęciu sezonu) wywaliło mnie do golda IV.Krótko mówiąc nie masz co się złościć dobrze,że trafiłeś na tą samą ligę co wcześniej przynajmniej będziesz grał na swoim poziomie,te cwaniaki co wbiły ledwo silver V,żeby dostać ramke to większość z nich siedzi w bronze V więc jak widzisz mogło być gorzej ;)

Dzięki wielkie :) Leci +

Opublikowano

op.gg pokazuje nieprawdziwe liczby, nie ma co na tej stronie polegać bo po prostu kłamie

Pomocnik
Opublikowano

op.gg pokazuje nieprawdziwe liczby, nie ma co na tej stronie polegać bo po prostu kłamie

@Eryk , a prawda to, że pokazuje zbliżone mmr ?

Opublikowano

Jakim cudem? Ja przed resetem miałem Silver 3, po wygraniu 8 z 10 meczy znalazłem się w goldzie 3 więc dla mnie bomba :P 

Opublikowano

@Eryk , a prawda to, że pokazuje zbliżone mmr ?

W pewny sposób na pewno jest,  ale nie można się kierować głównie tym co mówi ta strona.

Opublikowano

@Eryk

Po losestreaku 20 gier dostawałem +9 i -24 a na op.gg pokazywało mi ,że jestem ponad ligę (polecam tę stronę)

ahri.png

Sygna by Nyshix

Opublikowano

Lol, ja 6/4 na jednym koncie z p2 do p3 i z drugiego 10/10 z gv silver mmr do g3. Wiec nic dziwnego... Slabo po prostu.

Albicoolvod->Katatuki

d64cee27e8dd47f0bbd3738cee5a7cce.png

Opublikowano

op.gg oblicza mmr na podstawie ostatnich 20 rankedow.. takze moze to byc tylko wartosc orientacyjna, ale zawsze uznawaj te liczbe jako "pi razy oko"

Opublikowano

Jak dla cb kłamie to ja jestem 2pac....

Owszem zgodze się częściowo bo faktycznie nie ma stron które pokażą mmr dokładnie ale na tej stronie wbrew pozorom można zobaczyć przybliżone mmr bo np.Gdy piszę,że ,,Witaj w elo hell''  to oznacza,że wystarczy 1-3 lose i spadasz niżej więc wątpie w to,że ona kłamie...

Dzięki wielkie :) Leci +

Spoko,dzięki :)

Opublikowano

C*****e mmr...pozdrawiam, Czuowiek xD
Nie no tak na serio to był miękki reset i też musiałeś mieć słabe mmr na poziomie jakiegoś drewna 10...poczytaj o tym miękkim resecie ;)

Opublikowano

Jak dla cb kłamie to ja jestem 2pac....

Owszem zgodze się częściowo bo faktycznie nie ma stron które pokażą mmr dokładnie ale na tej stronie wbrew pozorom można zobaczyć przybliżone mmr bo np.Gdy piszę,że ,,Witaj w elo hell''  to oznacza,że wystarczy 1-3 lose i spadasz niżej więc wątpie w to,że ona kłamie...

Spoko,dzięki :)

Nigdzie tam nie ma napisane, że po 2 grach jak "jesteś w elo hell" to spadniesz. Takie strony nie wiedzą w jaki sposób Riot liczy MMR. Mi pokazuje, że jestem ponad daną ligą a i tak spadam po 1 przegranej na 0 lp. Takie strony istnieją tylko po to żeby ludzie, którzy nie wiedzą jak to działa wchodzili na ich stronę i to sprawdzali.

Pomocnik
Opublikowano

Nigdzie tam nie ma napisane, że po 2 grach jak "jesteś w elo hell" to spadniesz. Takie strony nie wiedzą w jaki sposób Riot liczy MMR. Mi pokazuje, że jestem ponad daną ligą a i tak spadam po 1 przegranej na 0 lp. Takie strony istnieją tylko po to żeby ludzie, którzy nie wiedzą jak to działa wchodzili na ich stronę i to sprawdzali.

Masz rację ;) Aczkolwiek na tą stronę i tak będzie wchodzić dużo ludzi i oglądać historię gier czy tam będą używali opcji sprawdzenia czy ktoś jest w grze :)

Opublikowano

Co do op.gg to oczywiste, że nie pokazuje słusznego mmr :) Jednakże ich algorytm, czymkolwiek jest, pokazuje coś w przybliżeniu do tego. Jeżeli gracie premade to też jasne, że nie pokaże wam chociażby w połowie prawdziwego mmr :) Co do lig i resetów, to to, gdzie was przydzieliło po 10 pierwszych rankedach zależy od "wyglądu" tych rankedów - jakich mieliście przeciwników, sojuszników, wygrana czy przegrana itp, a to znowu zależy od całokształtu wszystkiego wcześniej, a przynajmniej z sezonu 2014 :) Mnie po 7 na 10 wygranych przydzieliło do Złota II, czyli tam gdzie byłem. Kumpla tak samo - 7/10 i bez zmian, Platyna V. Znajomą po 8/10 z Platyny V wyniosło do Platyny IV, jakiegoś randoma z listy znajomych po 1/10 ze Złota V do Brązu III, innego znajomego po 5/10 ze Srebra IV do Brązu II... Można tak wymieniać bez końca :)

#tl;dr

op.gg nie pokazuje prawdziwego mmr, a to, gdzie lądujemy po placementach, zależy od zbyt wielu zmiennych, by to ogarnąć :)

"Wróg mojego przyjaciela jest moim wrogiem"

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...