Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wp / Mental / Body

Narky

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć

Mam dylemat z wyborem postaci do gry na globalnym serwerze METIN2.

Wojownik Body - Niby fajna postać, szybko się expi, lecz problem z rozwijaniem skilli, KU są strasznie drogię, nie chce robić tej postaci 5 lat, dlatego też odstrasza mnie. Jeżeli chodzi o exp, no to eq jest też w miarę potrzebne. W pvp niby kosa, ale poprostu postać wydaj emi się nudna.

Wojownik Mental - Jak dla mnie jest strasznie wolną postacią, expienie nią wymaga dobrej broni. Plusem tej postaci są w miare możliwości tanie księgi ( porównując do Bodego ). Do pvp jest dobrą postacią i myślę, że to są największe plusy tej postaci. Mega minusem dla mnie będzie drop ;/ Postać dużo ogarnie, ale będzie bić metka dłuuuuuuuuuuugo.

Sura Wp - Jest to postać dosyć dynamiczna, bardzo fajnie się nią expi, w pvp na 75 lvl + przy odrobinie ABS i ogarnianiu można na prawdę zrobić kosę. Do dropu, expienia postaci nadaje się super, bez buffa w średnim eq ogarnia dużo i szybko. Minusem tej postaci są też dosyć drogie księgi, konkretnie Czarowane.

Wypisałem wam plusy, minusy, uwagi dotyczące tych trzech postaci.

Którą byście wybrali na moim miejscu ? Zaczynając grę od 0 na serwerze Diumar/Negros ?

5 LIKE !

5

husaberg.jpg?ZqeVnO9mpJKUydndo4ZmaQ

Opublikowano

Oczywiście, że WP - najłatwiejszy exp i nie potrzeba eq jak w przypadku bodego

Opublikowano

Już wypisałeś plusy i minusy, to w pewnym stopniu sam sobie odpowiedziałeś na pytanie.

Na twoim miejscu zaczynając od nowa faktycznie wybrałbym Surę WP. Łatwy exp, drop, tylko pvp odpada na mniejszym poziomie.

Do tego polecam zrobić buffa i dropka 35 lvl Wojownika Body na m2.

3183514217139531243468.png
Opublikowano

Wybierz pomiędzy WP a BODYM, wp poźniej pobawisz się w PVP, bodym już na 35 lvl można sie bawić w mieście, body do 55 na metki na pustyni czy na górze będzie OK, o surze już nie wspomnę, bo sam napisałeś jej plusy. 

Też miałem taki dylemat jak 5 dni temu zaczynałem grać od zera na Tortudze :) Wahałem się pomiędzy bodym a wp. Wp niby ma tansze czarowane od aury, ale i tak wybrałem Bodego, to była moja pierwsza postać jaką grałem, mam do niej wielki sentyment. 

Także moim zdaniem nie zwracaj uwagi na plusy i minusy, graj tym kim lubisz, tym czym będziesz czuł się najlepiej ! Pozdro ;)

Opublikowano

Mental...Dla mnie najlepsza postać do Expa i pvp. Czemu? Przy lvlu 60 można nieźle zarobić w lochu. Od 40lvla juz v1 można brać z buffkiem najlepiej (25-35%) postać godna polecenia. WP dobry na potem tzn. Jak zarobisz i będziesz w stanie kupić Ku. Najlepszym rozwiązaniem dla ciebie to gra na serwerze tortuga z powodu niskich ceN. Czarowane 1kk a silne 400k + Łatwo można wydropić.

Opublikowano

Jeśli nie masz dużo kasiorki w yang to polecam wp na expie nie ma z nim problemów, ale do pvp to tak około 80lv się rozkręca. A bodego to bym polecił jedynie jako postać do dropu. Mentala bym sobie odpuścił. Pamiętaj o biologu.

Opublikowano

Co to za roznica ktora postac wybierzesz. Tak na prawde to bodziak daje najwieksza frajde bo nim trzeba uciekac. Ma tez najwieksze dmg z tych postaci. Ja osobiscie posiadam 75 wp 78 bodego i 77 mentala. Mam slabe eq i dobra bron. Wp sprawuje sie swietnie Bez bufa daje rade na metku bez odjerzdzania. Mental z bufem daje rade na luzie a body nie daje rady bez odjerzdzania zato jego wysokie hity z buta sprawiaja ze fajnie sie gra ta postacia i nie ma takiej nudy

u1lc.png
Opublikowano

Najlepiej się samemu wybiera postać - to Ty nią będziesz grać nie my :)

Jeśli my mamy Ci pomóc w wyborze poleciłbym Ci wybór Body/WP - dlaczego, to sam sobie odpowiedziałeś wypisując w temacie.­

Opublikowano

W zasadzie to sam sobie odpowiedziałeś, ale osobiście polecam Ci wpeka jeżeli zaczynasz na tych starych serwerach, jakbyś zaczynał na tortudze poradziłbym Ci bodego, o wpeku dodam tyle, że nie będziesz odczuwał cen KU ponieważ do dropu nadaję się on idealnie i z dropem aury problemu nie będzie więc cena aury będzie nakrywała ceny ku dla wp. 

Opublikowano

Zdecydowanie WP, jest to najlepsza postać względem EXP'a i średnia+ w PVP. Dzięki ostrzu i strach bardzo łatwo się expi, a rozproszenie dużo działa w PVP. Polecam.

Opublikowano

Oczywiście, że body najbardziej uniwersalna klasa. Nadaje się do pvp i na drop.

Najłatwiej eq na woja zakupić, bo w grze przeważają wojownicy. Natomiast na surę trochę gorzej.

Jedynym minusem jest to, że są najdroższe ku i itemy dla tej klasy.

64324979382736676445.jpg

Opublikowano

JA bym wybrał WP ew BM. Z mojego punktu widzenia najlepsze klasy jak do expa tak do pvp

54169037467327365173.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...