Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Czy stworzyć taki serwer?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, nazywam się Kamil. Mam dla was propozycję i pytanie. Czy zagralibyścię na serverze typu " Treningowe PvP" ? Będzie opierało się na zabiciu jak największej ilości graczy i zdobyciu jak najlepszych wyników, za które administracja będzie przyzanawać nagrody z dochodów serverowych. Będzie też możliwość zbudowania własnej twierdzy, lecz każdy klan będzie musiał wykupić teren na gildię. Itemy będzie można zakupić sms'em lub zakupić za zdobote banknoty podczas zabijania. Za zabicie 1 gracza gracz będzie otrzymywał 10 banknotów na swoje konto ale i też losowy item (diax,zelazo itp.) ale nie zawsze. Administracja będzie też organizowała walki klanów, które mają pełną ekipę, przegranej drózynie będą odejmowane banknoty i wpłacane na konto klanu. Jeden z naszych techników wpadł na pomysł stworzenia strony, na której będą statystyki zabujst, smierci i klanów. Lecz to za mało na profesjonalny server, prosimy o pomoc w pomysłach. Mam nadzieje ze pomysł wam się spodoba, wyraźcie swoje opinie w komentarzach. A tutaj kilka zdjęć z 1 areny:

post-1267833-0-22871200-1423768657_thumb.png

post-1267833-0-41071800-1423768668_thumb.png

post-1267833-0-82360300-1423768680_thumb.png

post-1267833-0-24799400-1423768706_thumb.png

post-1267833-0-11065000-1423768725_thumb.png

post-1267833-0-23094500-1423768759_thumb.png

post-1267833-0-76103700-1423768775_thumb.png

post-1267833-0-49185200-1423768796_thumb.png

Pozdrawiam Kamil ( InsaneX )

P.S. Mapa zbudowana w 20 %

Opublikowano

Super ogarnieta mapa to jest wielki plus - super ta opcja co opisujesz i jeszcze gracze dostaja nagrody za dochody z serwera :)

Kiedy bedzie moze probne otwarcie ? Bo mnie to juz interesuje.

Opublikowano

Super ogarnieta mapa to jest wielki plus - super ta opcja co opisujesz i jeszcze gracze dostaja nagrody za dochody z serwera :)

Kiedy bedzie moze probne otwarcie ? Bo mnie to juz interesuje.

A więc tak, dziękuje za ocenę mapy, natomiast start odbędzie się 20.02.2015 a dokładnej godziny nie znam, ponieważ ta decyzja należy do głównego technika. Myślę że dochody będą ogromne i nagrody też takie będą. Będziemy rozdawać konta PREMIUM dla całej drużyny.

Opublikowano

A więc tak, dziękuje za ocenę mapy, natomiast start odbędzie się 20.02.2015 a dokładnej godziny nie znam, ponieważ ta decyzja należy do głównego technika. Myślę że dochody będą ogromne i nagrody też takie będą. Będziemy rozdawać konta PREMIUM dla całej drużyny.

Hmm juz mnie kreci :D zeby zagrac ale odczekam. Jak bedzie serwer to go odrazu wspomoge finansowo bo widac - najlepiej ogarniety serwer ktory moze powstac.

Opublikowano

Hmm juz mnie kreci :D zeby zagrac ale odczekam. Jak bedzie serwer to go odrazu wspomoge finansowo bo widac - najlepiej ogarniety serwer ktory moze powstac.

Dziękuje, ale wsparcia finansowego nie potrzebujemy. Aktualnie mam 17 lat i stałe dochody i nie mam zbytnio co zrobić z moją sumą pieniędzy. Lepiej zachować kasę na dziewczynę, i kupić jej prezent na walentynki. Nasz server z chęcią pana przyjmie :D Rekrutacja odbędzie się niedługo i dam panu z chęcią znać.

Może ktoś ma jakąś propozycję, aby dodać ? Jeżeli tak, piszcię ;)

Opublikowano

Wpadłem też na pomysł, że będzie można zbudować własna gildię na wykupionych terenach. Co o tym myślicie ?

Hmm, wykupieniem z przedmiotami i za pieniadze co sie za pvp dostaje bedzie chyba najlepsze , tak czemu nie to bardzej serwer polepsza

Opublikowano

No to przyszedł czas na mnie, to tak:

Co masz namyśli mówiąc że gracz będzie otrzymywał dochody serwerowe za zabicie kogoś i zdobycie sporej ilości punktów czy tam statystyk? Dobrze, główkuję? Jak oczywiście będą jakieś dochody to polecam zrobić coś w stylu V-I-P-A. Vip będzie posiadał jakieś dodatki, które niestety nie będą tanie, np 20 zł za jednego vipa na jeden tydzień. Może to trochę drogo ale cena jest do uzgodnienia z tobą.

Ale z drugiej strony pomysł też jest bardzo dobry bo każdy by chciał dostać kase za to że gra w mc i jeszcze się bawi przy tym.

Darmowa kasa za zabawa? - JA CHCE.

Większość tak pomyśli, pomysł nie jest zły na start. Jak serwer się rozwinie to można to zmienić, nie ma w tym żadnego problemu.

Mój pomysł na PVP: Dobrze, w klanach będziecie im odejmowali taką samą ilość punktów ale co z normalnym PVP?

Ja bym zrobił coś takiego gdzie, jak ktoś zginie to zostanie mu odebrana mała część dochodu 

który zdobywa przy zabijaniu kogoś. To zwiększy ostrożność i klepa będzie przyjemniejsza.

Każdy wtedy będzie uważał aby nie zginąć i przy tym będzie zabawniej.

Chodzi o to aby nie odejmować od razu wszystkiego tylko określić że przy 10 zginięciach odejmowana jest odpowiednia liczba punktów - wiesz co kminie nie? Mam nadzieje że tak.

Jeżeli chodzi o mape to bardzo fajna, jeżeli patrzymy na budynki. 5/10 bo w 20% skończona.

Ale ścieżka czy tam droga bardzo ale to bardzo mi się nie podoba. Te dziury wszystko psują

popraw to. Możesz zrobić autostrade np, albo drogę w innym kształcie, ale błagam bez dziur.

Możesz zrobić mieszankę naturalną dirt, dirt z trawą, żwir, cobel. 

Taka mieszanka jak ją się randomowo poustawia to ciekawo wygląda. 

No to na tyle powinno być. Jak wpadne na jakiś lepszy pomysł to coś dopiszę.

Pozdrawiam Degistive.

Jezeli szukasz administacji to napisz tutaj :  http://www.mpcforum.pl/topic/1352500-inne-poszukuj%C4%99zostan%C4%99-administratorem-moderatorem-budowniczym-serwera/

Pa.

Kappa.

Opublikowano

No to przyszedł czas na mnie, to tak:

Co masz namyśli mówiąc że gracz będzie otrzymywał dochody serwerowe za zabicie kogoś i zdobycie sporej ilości punktów czy tam statystyk? Dobrze, główkuję? Jak oczywiście będą jakieś dochody to polecam zrobić coś w stylu V-I-P-A. Vip będzie posiadał jakieś dodatki, które niestety nie będą tanie, np 20 zł za jednego vipa na jeden tydzień. Może to trochę drogo ale cena jest do uzgodnienia z tobą.

Ale z drugiej strony pomysł też jest bardzo dobry bo każdy by chciał dostać kase za to że gra w mc i jeszcze się bawi przy tym.

Darmowa kasa za zabawa? - JA CHCE.

Większość tak pomyśli, pomysł nie jest zły na start. Jak serwer się rozwinie to można to zmienić, nie ma w tym żadnego problemu.

Mój pomysł na PVP: Dobrze, w klanach będziecie im odejmowali taką samą ilość punktów ale co z normalnym PVP?

Ja bym zrobił coś takiego gdzie, jak ktoś zginie to zostanie mu odebrana mała część dochodu 

który zdobywa przy zabijaniu kogoś. To zwiększy ostrożność i klepa będzie przyjemniejsza.

Każdy wtedy będzie uważał aby nie zginąć i przy tym będzie zabawniej.

Chodzi o to aby nie odejmować od razu wszystkiego tylko określić że przy 10 zginięciach odejmowana jest odpowiednia liczba punktów - wiesz co kminie nie? Mam nadzieje że tak.

Jeżeli chodzi o mape to bardzo fajna, jeżeli patrzymy na budynki. 5/10 bo w 20% skończona.

Ale ścieżka czy tam droga bardzo ale to bardzo mi się nie podoba. Te dziury wszystko psują

popraw to. Możesz zrobić autostrade np, albo drogę w innym kształcie, ale błagam bez dziur.

Możesz zrobić mieszankę naturalną dirt, dirt z trawą, żwir, cobel. 

Taka mieszanka jak ją się randomowo poustawia to ciekawo wygląda. 

No to na tyle powinno być. Jak wpadne na jakiś lepszy pomysł to coś dopiszę.

Pozdrawiam Degistive.

Jezeli szukasz administacji to napisz tutaj :  http://www.mpcforum.pl/topic/1352500-inne-poszukuj%C4%99zostan%C4%99-administratorem-moderatorem-budowniczym-serwera/

Pa.

Witam pana, bardzo dziękuje za odpowiedź. A teraz tak pomysł z mapą podoba mi się. Natomiast z pvp zgadzam się z panem oprucz nagród. Nasz server dostaje od ovh.pl 1000 zł do własnej dyspozycji. A więc mamy odpowiednią kwotę na ufundowanie nagród np. ( Słuchawki, myszki, głosniki itp. możemy też za wygraną dawać nagrody wyznaczone przez gracza w kwocie która mu przydzielimy ) Najlepsi gracze servera będą mieć specjalne konkursy w których bedą mogli wygrywać drogocene gry/przedmioty. Pozdrawiam InsaneX :D

Hmm, wykupieniem z przedmiotami i za pieniadze co sie za pvp dostaje bedzie chyba najlepsze , tak czemu nie to bardzej serwer polepsza

Myślę też nad specjalnymi itemami ( amuletami ) które będzie można zakupić sms'em za odpowiednią kwotę. Będą one dodawać specjalne efekty, które będzie można użyć np. ( 5 razy ) co o tym myślicie ?

Opublikowano

Uwaga, nasz server ma już pewną date startu która odbędzie się 20.02.2015 r. o godzinie 17.00 :) Czekamy na was ! Jeżeli macie jakiś pomysł na udoskonalenie naszej gry, piszcie smiało !

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...