Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem po wgraniu mapy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam pewien problem po wgraniu mapy na serwer, ponieważ gdy się na nią przeniosę ekran jest czarny.

Wydaje mi się, że wina jest po stronie clienta jeżeli mnie teleportuje na mapę, a nic nie widać.

Robię tak:

- wgrywam mapę na serwer

- do index serwerowego dopisuję nr i nazwę mapki

- w settings.lua dopisuję mapkę i kordy

- w Config CH11 dodaję nr mapki, który wpisałem w index ( tylko na ch1 sprawdzałem jak coś)

Po stronie serwera to chyba wszystko.

Client:

- do index dopisuję nazwę pliku, w którym mam wgraną mapkę

- do atlasinfo dodaję nazwę mapki, kordy i rozmiar

To chyba tyle. Jeszcze dodałem do textureset plik, który był podany w setting mapki.

Opublikowano

Już ogarnąłem problem. 

Mam jeszcze pytanie jak usunąć quest bądź go edytować, żeby były widoczne zmiany. Otóż mam questa na baronównę i w moim queście po zniszczeniu wszystkiego ona się nie pojawiała, więc postanowiłem wgrać innego questa. Zawartość swojego questa usunąłem i wkleiłem tam nowy, ale nie widać zmian. Wpisałem komendę /reload q i nic. Pewnie coś się zapisało w object czy gdzieś tam, ale ja nie wiem za bardzo o co w tym chodzi. Za pomoc dam like.

Opublikowano

Jest Uszkodzona

Tego nie wiem i wątpię żebyś Ty wiedział, ponieważ widać, że chcesz nabić trochę postów i to robisz po różnych tematach bezsensownymi wypowiedziami.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...