Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

fullmetal Alchemist - pytanko

MatJo1

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka mam pytanie czy muszę oglądać FullMetal Alchemist jedynkę żeby się zabrać za Brotherhood pytam ponieważ czytałem ,że niby jest to remake i praktycznie jest to samo.

Opublikowano

Tak jak powiedział @chaterchater . Tylko początek jest mniej więcej podobny, reszta całkowicie inna, gdyż Fullmetal Alchemist: Brotherhood jest w pełni oparty na mandze, a Fullmetal Alchemist nie. Ja sam zalecałbym Ci oglądnąć obie serie, gdyż Fullmetal Alchemist niewiele odstaje względem jakości biorąc pod uwagę Fullmetal Alchemist: Brotherhood.

@

Chciałem tylko to w pewien sposób "potwierdzić" to co @chaterchater napisał. Zresztą sam nic więcej zbytnio nie dodałeś, więc Twój post też można uznać za spam. ;)

@

Czy ja gdzieś napisałem, że takie posty to nie są spamy? W dodatku powiem Ci, że często ludzie wolą, żeby wypowiedziało się kilka osób, zamiast jednej, żeby zdobyć więcej potwierdzonych "informacji".

Opublikowano

Tak jak powiedział @chaterchater. Tylko początek jest mniej więcej podobny, reszta całkowicie inna, gdyż Fullmetal Alchemist: Brotherhood jest w pełni oparty na mandze, a Fullmetal Alchemist nie.

Skoro chater juz to powiedzial to po co nabijasz posta i piszesz dokladnie to samo? ;P wiem, ze dostane warna za tego posta, ale musialem to napisać ;)

@top

oglądaj tylko brotherhooda, jedynie 1. odcinek ma niezgodny z mangą, a zwykle fma  od bodajże 11-17 odcinka z tego co pamietam juz zupelnie inną drogą idzie. Mozna niby obejrzeć i to i to, ponoć zakonczenia fma nie jest wcale złe, ale jednak większośc uważa fma:b za lepszą wersje, wiec po prostu od niej zacznij lub obejrz tylko ją.

XrgAYyk.png

Opublikowano

Skoro chater juz to powiedzial to po co nabijasz posta i piszesz dokladnie to samo? ;P wiem, ze dostane warna za tego posta, ale musialem to napisać ;)

@top

oglądaj tylko brotherhooda, jedynie 1. odcinek ma niezgodny z mangą, a zwykle fma  od bodajże 11-17 odcinka z tego co pamietam juz zupelnie inną drogą idzie. Mozna niby obejrzeć i to i to, ponoć zakonczenia fma nie jest wcale złe, ale jednak większośc uważa fma:b za lepszą wersje, wiec po prostu od niej zacznij lub obejrz tylko ją.

Tylko? Przecież może zobaczyć historię opartą w części na mandze i kinówkę do tego, która jest zakończeniem serii. Motyw mimo odrębności od oryginału nadal jest dobry do oglądania... Największym plusem fma:b jest to, że posiada świeższą kreskę i muzykę. Historii nie należy porównywać bo są kompletnie inne.

Opublikowano

Tylko? Przecież może zobaczyć historię opartą w części na mandze i kinówkę do tego, która jest zakończeniem serii. Motyw mimo odrębności od oryginału nadal jest dobry do oglądania... Największym plusem fma:b jest to, że posiada świeższą kreskę i muzykę. Historii nie należy porównywać bo są kompletnie inne.

Fakt, tego tylko nie powinno byc. Chodzilo mi o to, ze jak chce zaczac przygote z tym anime to lepiej od brotherhooda, pozniej ewentualnie zwykle fma + te kinówki.

XrgAYyk.png

Opublikowano

@Facecheck Tak, mój post też mozna uznac za spam, do czego się nawet przyznalem. Takie potwierdzenia to spamy, jeden mocny post wystarczy, zgłosiłem za równo Ciebie jak i siebie ;)

@Facecheck Gówno mnie to obchodzi co ludzie wolą, lamiesz regulamin. Jak chcesz potwierdzać posty to dawaj im po prostu lajka

XrgAYyk.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...