Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

75 body vs 75 wp

czarekl97

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam okazje kupić 75 wp 3xP (ostrze, zbroja, strach) lub 75 body 3xP (aura,wir,szarża) za yang. Obydwie postacie są po 1,5kkk i obydwie po biologu. 

60% mojej gry to będzie drop, a wiadomo, że wp dużo lepiej spisuje się w dropie. ALE, 40% mojej gry chcę, żeby było zabawą, a wiadomo też, że takim wp w pvp się nie pobawie (skille pod pvm są). Body mnie kusi ze względu kosy na pvp, no i podropić też coś można.

Po zakupie postaci, zostaje mi 1,5kkk na eq (na serwerze samos, ale teraz ceny wszedzie takie same za wyjątkiem tortugi). Chcę tylko eq do dropa (nie do pvp na razie). Mam też buffa (buffy po 30% niecałe) I teraz moje pytanie jest takie:

1. Czy dam rade na luzie bodym metki mordu i metki w red lesie bez odjeżdzania z tym buffem?

2. Czy za te pieniążki kupię wystarczające eq na bodego, żeby samemu robić dt łącznie z lurowaniem na 7 piętrze. Czy dam radę odlurowywać bodym i tam zarabiać?

3. Gdzie jeszcze mogę zarabiać takimi postaciami w tyle wartym eq?

Jeśli nie będę dawał rady tych rzeczy, to wiadomo - wybiorę wp :(

Opublikowano

Powiem Ci tak ja bym wzial WP nim odlurujesz spota na 7, bodym bedzie ciezko z bufami 30%. WP sie nie pobawisz w pvp ale szybciej bedziesz zarabial i sie rozwijal zawsze bedziesz mogl zarobic na glowna postac ktora bedziesz expil i uczestniczyl w pojedynkach :) Bodym dasz rade bez odjezdzania na mordach ale musisz miec minimum 20% do pz, fenki jakies - maska strachu i tarcza z blokiem. Metiny w lesie tez na luzaku ale wiadomo zawsze trzeba wyeliminowac driady. Eq na wp powinienes kupic przyzwoite 
Tak jak mowilem ja bym wzial wp i zarobil na 2 postac wraz z eq :)

Opublikowano

zależy czy uzywasz wallhack i chcesz odlurowac sobie spot w ścianę jedna postacią jeśli tak to bodym bo sobie jedna postac w sciane dasz i nią trzymasz bodym klepisz 

Opublikowano

Wg mnie powinieneś wybrać WP. Exp/drop będzie dużo łatwiejszy i szybciej zarobisz na lepsze eq. (polecam robić dt na jak najwięcej kont)

Do pvp możesz sobie później kupić trutkę z dużymi średnimi i kd do pvp + jak najwięcej szycia+ rozpro i też będziesz miał z tego frajdę, szczególnie jeśli planujesz wbijać większy lvl tą postacią.

Opublikowano

Co wy gadacie. WP jest zarówna kosa drop i pvp. Tylko trzeba wiedzieć jakie eq na niego zrobić. Jak rozpro wejdzie w bodego to on już może padać. Bierz WP postać do expa jak i kosa w pvp

Opublikowano

Ja bym wziął WP ponieważ jest lepszy w expieniu/dropie od bodego. 

Body od WP jest lepszy w Metkach/PVP

1 słowem.... WP

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Jak masz duzo hajsu to hulaj dusza ;) Moim zdaniem bierz bodziaka, ładnie sprawuje sie w expie (szczególnie z dobrym eq), Na tyranki body, ale tylko jeżeli masz specjalnego mounta (jest bug, nie kazdy wie, gdy go uzyjesz - mozna bardzo szybko wejsc i zejsc, masz około 2-3sekundy, przez które wroga postać się nie rusza - można w nią bić nawet jak jest juz daleko ;), Ogólnie moje zdanie jest po stronie bodego.

GzJUyGg.jpg

Opublikowano

To zależy od ciebie. Ja na PL gram tylko bodym, tak zaczynałem i to mi zostało. Polecam bodego. 

~ PandoraMT2 ~

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...