Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z cofaniem się postaci w Multiplayer konkr: rubber banding

ojciec mpc

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka, w zeszłym roku wyłapałem sobie Bf'a 3 za darmo [bo tam z jakieś okazji rozdawali już nie pamiętam, a może to było 2 lata temu ? nie wiem. ] no i pomyślałem że fajnie by było sobie w niego zagrać - nawet na ty minimum-średnie [w końcu leżał na originie]. No i cóż wczoraj gierkę pobrałem i wow nawet mogłem zacząć grać ! szkoda tylko że nie długo ... wczoraj jeszcze wszystko hulało bez problemowo [tj wtorek] w multi grało mi się bardzo przyjemnie i nie miałem żadnych problemów [no dobra sprzątali mną mape, ale to szczegół]. Dzisiaj rano grę odpaliłem i co ? podczas biegu, strzelania, skakania [ i tak dalej] postać cofała się do tyłu lub po prostu powoli reagowała na przyciski klawiatury, generalnie szukałem tego problemu i w sumie znalazłem to się poprawnie rubber banding .. problem ten miał miejscie głównie W Bfie 4, ale dotknął i mnie tylko w trójce. Na jakimś forum ktoś się tam wypowiadał że te problemy zaczęły się od pojawienia się jakieś nie poprawnej sychronizacji plików, no właśnie i mi ten komunikat się rano pojawił. Gry reinstalować mi się za bardzo nie chcę - zresztą naprawiałem grę już za pomocą Origina i nie trudno zgadnąć jakie były tego efekty skoro pojawił się tutaj ten temat. Nie wiem co jest przyczyną - dodam tylko tyle że oczywiście przed ogólnie pobraniem gry zaaktualizowałem sterowniki  [nawet te od karty sieciowej, w kooońcuuu to rozgrywka sieciowa nie ?], problem nie występuje w kampanii, i ogólnie w żadnych innych grach opartych na rozgrywce wielosobowej [tak sprawdzałem to, bo z początku myśłałem że to wina pingu czy coś]

/Edit - o proszę coś znalazłem wygląda to dokładnie tak jak u mnie https://www.youtube.com/watch?v=x3BDKyPPaCw

Tylko różnica jest taka że u mnie cały czas tak jest [dok co 5 sekund] a u tego pana gdzieś po 30 sekundach ... różnie

"Ojcowie gineli, a my dziś mamy wszystko"

Opublikowano

Pewnie to wina internetu. Ja też tak miałem dawniej w BF4. Daj raport z speedtest.pl i i podaj bebechy swojego kompa. 

8902314106109971000808.jpeg
Opublikowano

Problem został rozwiązany. Po prostu w ten dzień internet był strasznie wolny, i wydawało mi się że coś się gra spierdzieliła - wszystko działa tak jak powinno, można zamknąć

"Ojcowie gineli, a my dziś mamy wszystko"

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...