Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Diana, Kha'Zix czy Nocturne.

MineD akaMichal

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Szukam nowego champa na jungle.Aktualnie w jungli pogrywam Rengarem,Jaxem,Lee Sinem i Amumu.

Nie obchodzi mnie to czy dana postać jest w mecie czy nie,nie interesuje mnie żadna Vi,żaden Jarvan itd.A także nieistotne jest to czy dany champ jest trudniejszy czy łatwiejszy do ogarnięcia - lubię wyzwania :)

Tak jak w temacie.Diana,KhaZix czy Nocturne ? 

Proszę o podanie kilku plusów i minusów tych postaci.Proszę także o odpowiedź czy Diana i Nocturne mają dobry late game czy raczej nie.

Z góry dziękuję za odpowiedzi będą +

Opublikowano

Kha Zix

+slow

+heal

+mobilny

+ogromny dmq z Q

+ewolucje

+niewidzialność

Maszynka do zabijania, jeżeli ktoś jest sam i masz te 300 dmg, a Q jest na ewolucji to ten ktoś już nie żyje...

Opublikowano

Kha'zix moj main kiedys :)

Ale na dzisiejsza mete polecam Nocturne:

+ Dobra jungla

+ spell shield (ochrona przed zakleciem, doskonale dziala na CC)

+ pasywny AS

+ Ogromny zasieg doskoku (mozesz gankowac z swojej/enemy junglii, przez co enemy nie zobaczy Cie na wardzie)

+ Fear

+ MS z Q

- jesli sie nie nafeedujesz to jestes lekko bezuzyteczny w tf'ach

­Keelah se'lai

Opublikowano

Polecam Ci jak najbardziej Nocturne'a.

+ Jungle robi się dość przyjemnie,

+ Spory pasywny AS na W oraz dodatkowe 50-60 AD na Q jeśli kogoś oznaczyłeś,

+ Świetne ganki oraz inicjacje teamfightów dzięki R, trzeba jedynie pamiętać o tym, żeby kupować itemki pod CDR,

+ Fear, MS na Q,

+ Przy wskakiwaniu na linie możesz użyć W, by uniknąć prawdopodobnego ataku ze spella na Ciebie lub po prostu w trakcie walki mieć wyczucie.

Pomocnik
Opublikowano

Kha'Zix

+ Kosi late'a

+ Heal w jungli

+ Mocny burst

- Trudny do comebacku

- Słabe ganki przed 6

Wiem, iż napisałeś, że nie interesują Cię inne postacie, ale polecam Ci xin'a tani, a zarąbisty :)

Opublikowano

Kha w tym patchu? Ludzie, zwykła niddale zje go jak swoją mysz na obiad. 
Bierz nocturne:

• maly cd
  • ult na polowe many
  • dodatkowy mov speed przy uzyciu q
  • passive dajace hp
  • skille aoe
  • fear + slow
  • barriera
Opublikowano

Nocturne:

+ Dash z ulta + chwilowy brak wizji przeciwnika,

+ Bardzo dobra pasywna umiejętność (AoE damage + heal),

+ Q dające nam szybkość poruszania się oraz dodatkowe punkty ataku,

+ Spellshield (Możemy blokować różne cuda np. Ultimate Karthusa),

+ Przerażenie pod klawiszem E,

- Dość papierowy, chyba że zakupimy przedmioty na wytrzymałość, lecz wtedy znowu tracimy na ataku przez co Nocturne nie jest już tak efektywny,

- Bardzo słabnie w późniejszej fazie gry.

Kha'Zix:

+ System ewolucji umiejętności (Co 5 poziomów możemy rozwinąć dodatkowo jedną umiejętność... dostępne na poziomach 6,11,16 tak jak ultimate),

+ Niesamowicie silny na 1v1,

+ Heal przy dobrym użyciu W,

+ Bardzo mobilny, duży zasięg z skoku po ewolucji, do tego zabójstwo/asysta powodują reset tej umiejętności,

+ Chwilowa niewidzialność z ultimate'a,

+ Slow z W.

- Bardzo papierowy,

- W wyższych ligach jest raczej useless w teamfighcie.

Diana:

+ Posiada dash z ultimate'a, który w połączeniu z Q się resetuje,

+ Ma odnawialną tarczę, która zadaje obrażenia,

+ "Przyciągnięcie" z E, które może przerwać różne ultimate'y, np. Katariny,

+ Potrafi zabić przeciwnego carry w kilka sekund,

+ Małe mana koszty.

- Na początku dość wolne czyszczenie lasu,

- W late game troszkę słabnie,

- Jest typowym "snowballem", bez wczesnego zabójstwa lub asysty jest po prostu słaba.

Mam nadzieję, że pomogłem.

Pozdrawiam.

Opublikowano

Diana w late może wejść w połowie tf i trochę namieszać, a nafidowana totalnie zniszczyć adc. Pod full ap musi sie wysilić, żeby przeżyć po takim wejściu

Khazix zbudowany prawidłowo w 3 itemy pod tanka przeżyje wiecej niż przecietny assasin, ale boli go ten izolowany target na q,

Nocturne z tej trójki najlepszy do tfów, bo:

+Ulti robi lekki zamęt w tfach

+dysponuje cc jak i barierą na nie, więc wbijać sie może

Ma też w sumie taki zasadniczy minus w lategame:

-Za bardzo polega na obrażeniach z AA, więc albo idziesz w dps i padasz razem z adc/apc, albo idziesz w tanka i poświęcasz znaczną cześć dmg na rzecz dłuższej przeżywalności w tfach (to nie trynda, naprawde lepiej iść offtank)

ODDAJCIE MI GIFA | ODDAJCIE MI GIFA | ODDAJCIE MI GIFA | ODDAJCIE MI GIFA | ODDAJCIE MI GIFA | ODDAJCIE MI GIFA | ODDAJCIE MI GIFA | ODDAJCIE MI GIFA | ODDAJCIE MI GIFA | ODDAJCIE MI GIFA | ODDAJCIE MI GIFA | ODDAJCIE MI GIFA | ODDAJCIE MI GIFA | ODDAJCIE MI GIFA | ODDAJCIE MI GIFA | ODDAJCIE MI GIFA | ODDAJCIE MI GIFA | ODDAJCIE MI GIFA | ODDAJCIE MI GIFA | ODDAJCIE MI GIFA | ODDAJCIE MI GIFA | ODDAJCIE MI GIFA | ODDAJCIE MI GIFA | ODDAJCIE MI GIFA | ODDAJCIE MI GIFA | ODDAJCIE MI GIFA | ODDAJCIE MI GIFA | ODDAJCIE MI GIFA | ODDAJCIE MI GIFA | ODDAJCIE MI GIFA | ODDAJCIE MI GIFA | ODDAJCIE MI GIFA | ODDAJCIE MI GIFA | ODDAJCIE MI GIFA | ODDAJCIE MI GIFA | ODDAJCIE MI GIFA |

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Diana ma całkiem znośny lategame i gra nią sprawia przyjemność co prawda grałem nią bardzo dawno temu, potem dostała pare nerfów ale myślę że wciąż niszczy ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...