Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Cwiczenia na siłownie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej zacząłem ćwiczyć na siłowni mam 16 lat ważę 73KG i mam 183CM wzrostu, 

I szukam ciekawego planu do ćwiczeń dziś robiłem nogi i barki, na siłownie chodzę w piątek poniedziałek i środę, siedzę tam 2godziny. 
Piję tylko wodę, diety nie mam żadnej ale odżywiam się zdrowo, i teraz pytanie jakiego dnia robić dane partie ciała? Co 2 dni czyli zawsze jak jestem na siłowni ćwiczę brzuch i jeżdżę na rowerku (10 min rozgrzewka, 20 min pod koniec dla zrzucenia dolnej fałdki z brzucha, no więc kiedy i co ćwiczyć?

Opublikowano

Na twoim miejscu pierwszy miesiąc-dwa zaczął bym od ogólnorozwojówki. No, ale jak już chcesz sobie tak rozplanować to:

-klata/plecy/braki

-biceps/triceps

-nogi/brzuch

-kardio

I sobie to rozplanuj na poszczególne dni.

Opublikowano

W domu wcześniej ćwiczyłem od ~1.5msc pompki hantlami bieganiem rowerek brzuszki i abs'y z neta. Może ktos podać mi dokładniejszy plan? W środę robiłem nogi i barki jutro chcę robić biceps i triceps, a w poniedziałek klatę i plecy to będzię dobrze rozplanowane?
PN Klata/Plecy/Brzuch
SR Nogi/Barki/Brzuch
PN Biceps/triceps/brzuch dobrze jest?

@nasty mind

Opublikowano

Ja to bym zrobił:

PN Klata/Biceps/Brzuch

SR Plecy/Tric/Brzuch

PT Nogi/Barki/Brzuch

Brzuch można robić cały czas więc problemu nie ma 

logo1.png
Opublikowano

Po prostu łącz duże partie mięśniowe z małymi, nawet rozpiska powinna być raczej 'pod Ciebie'. Nie rób czegoś takiego jak klata + plecy, czy bicek + tricek, zaorasz.

Tak jak wyżej + dorzuć łydki(pisze osobno bo sporo osób o nich zapomina), przedramię 

Co do diety - musisz się zgłębić w ten temat, nikt Ci nie przytoczy kilkanastu artykułów w trzech zdaniach, musisz poświęcić na to czas, siebie ;)

52287137559562145640.png

Opublikowano

Pierwszy lepszy split wystarczy, trening to tylko bodziec . Dieta to podstawa od niej zależy czy będziesz rosnąć, czy będziesz gubić tkanke tłuszczową.

Ja polecam PN:siła, WT:siła dół, CZW:hipertrofia pull, PT:hipertrofia push

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...