Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wspoldzielenie konta psn

janomucha

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Chcialem spytac czy jesli wspoldziele z kims konto psn i ktorys z nas dostanie bana na wspoldzielone konto i konsole, np. Za zlamanie regulaminu czy jak go ktos za cos zglosi. To czy od razu drugi tez dostaje bana na swoja konsole z tego powodu ze mial kiedys stycznosc ze zbanowanym kontem (stycznosc czyli, np. Logowal sie na nim, sciagal z niego gre z ktorej do tej pory korzysta) ? Czy jest to nie mozliwe i po prostu ban bedzie tylko na konto psn i na konsole tej osoby na ktorej doszlo do wykroczenia, a drugiej osobie nic nie grozi i nie zaszkodzi ( oczywiscie prucz tego ze straci wpoldzielone konto) ?

Opublikowano

Sam posiadam takie konto, z którego TYLKO pobieramy gry z kolegą. Czyli np. dajemy po 50 złotych, i kupujemy 100 złotych do PSN. Jak już to mamy to kupujemy wybraną przez nas grę, zaczynamy ściągać, wylogowywujemy się, i wpisujemy się na nasze własne konta. Ban raczej nie grozi, bo gdzieś słyszałem, że za kupowanie na "współę" gier, bana nie da się dostać. Ale jeśli już, to Sony zazwyczaj najpierw banuje konsole, a dopiero potem konta.

Jeśli chodzi o granie na jednym koncie z kolegą, koleżanką i.t.p. to nie ma to sensu. Na 90% jestem pewien, że 2 osoby w tym samym czasie nie wpiszą się na to konto. Lepiej założyć własne konta.

Moje Konsole:

PS3 FAT CECHL04 YLOD - CFW DARKNET 4.66 V1.02 CEX

PS3 SLIM CECH-2004A YLOD- CFW REBUG 4.76.1 + COBRA 7.2 + WebMAN MOD 1.43.21 REBUG EDTION DEX

PS3 SLIM CECH-2504B - CFW REBUG 4.81.2 + COBRA 7.5+ WebMAN MOD 1.45.09 CEX

XBOX ONE S

Mój komputer:

Procesor: Ryzen 5 2600, Płyta Główna: MSI X470 Gaming Pro Carbon, Karta Graficzna: Sapphire RX 5700 XT Nitro+Zasilacz: Seasonic Focus Plus Gold 650W, SSD: ADATA SX8200 Pro 256GB + Crucial MX500 250GB, HDD: HGST 500GB + HGST 500GB + TOSHIBA 1TB, Obudowa: BeQuiet Silent Base 601, Chłodzenie: NZXT Kraken X62,
RAM: 4x 4GB HyperX DDR4 2133MHz CL14 (OC 3000MHz CL16)

DAC: Audiotrak Prodigy Cube Black Edition, Słuchawki: ISK MDH8500, Głośniki: EDIFIER R1280DB, Mikrofon: Trust Starzz

Opublikowano

Sony banuje takie konta lecz dlugo im to zajmuje :) kumpel dostal bana na konto za dzielenie sie grami. Konsoli nie tykaja poniewaz ona nie ma nic wspolnego z dzieleniem kont

Odpisujesz na moj post? Dodaj @Aintence jesli chcesz abym go zobaczyl.

4F6xoLt.jpg

Opublikowano

Co do samego korzytania z konta to ja tylko sciagnalem gre i z niego nie korzysta,, bo mam juz jedno konto, a kolega gra na tym koncie bo to jest jego pierwsze. Tylko sie martwie bo kolega ma sklonosci do roznych dziwnych sytuacij xD. I dzieki za odpowiedzi, ale chodzilo mi o cos innego. Chodzilo nie o to czy mozna zalapac bana za wspoldzielenie, bo wiem ze za to to nie ma, bo w koncu nie dawaliby wogule takiej mozliwosci jesli by mieli jakies wonty do tego.

Chodzilo mi o to czy jesli on dostanie bana, nwm za byle co, za jakies wyzywanie, lamanie regulaminu czy cokolwiek przeskrobie to jesli on dostaje bana na konsole i na konto psn za to wykroczenie, a ja mam powiazania z kontem psn na ktorym zostal naruszony regulamin i zostala nalozona blokada (ban) to ja tez moge miec jakis problem ?

Czy to dziala na zasadzie: jesli jedna osoba ma bana na konsole to wszyscy uzytkownicy ktozy logowali sie na tym koncie maja bana na konsole ?

Opublikowano

Wydaje mi się na 80%, że tak jest, ale jest to ban na konto PSN.

Moje Konsole:

PS3 FAT CECHL04 YLOD - CFW DARKNET 4.66 V1.02 CEX

PS3 SLIM CECH-2004A YLOD- CFW REBUG 4.76.1 + COBRA 7.2 + WebMAN MOD 1.43.21 REBUG EDTION DEX

PS3 SLIM CECH-2504B - CFW REBUG 4.81.2 + COBRA 7.5+ WebMAN MOD 1.45.09 CEX

XBOX ONE S

Mój komputer:

Procesor: Ryzen 5 2600, Płyta Główna: MSI X470 Gaming Pro Carbon, Karta Graficzna: Sapphire RX 5700 XT Nitro+Zasilacz: Seasonic Focus Plus Gold 650W, SSD: ADATA SX8200 Pro 256GB + Crucial MX500 250GB, HDD: HGST 500GB + HGST 500GB + TOSHIBA 1TB, Obudowa: BeQuiet Silent Base 601, Chłodzenie: NZXT Kraken X62,
RAM: 4x 4GB HyperX DDR4 2133MHz CL14 (OC 3000MHz CL16)

DAC: Audiotrak Prodigy Cube Black Edition, Słuchawki: ISK MDH8500, Głośniki: EDIFIER R1280DB, Mikrofon: Trust Starzz

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...