Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Xbox 360 w innej wersji. (pytania)

Findus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam kilka pytań odnośnie "spiratowania" xbox-a 360. Aby ułatwić wam i sobie życie zamieszczam je w podpunktach.

1 .Czy "opłaca się" piratować x360?

-nie interesuje mnie live i tak nie mam internetu w konsoli

2. Czy gry pudełkowe będą działać?

3. Jak wygląda wgrywanie/instalowanie bądź wypalanie gier ściągniętych z internetu(torrent)?

4. Co stracę, a co mogę zyskać?

I najważniejsze:

5. Jak spiratować mojego kochanego bezużytecznego xbox-a?

-ponoć trzeba mieć kabel SATA, coś takiego mi wystaje z płyty głównej mojego wooden PC.

Piszę bezużytecznego dlatego że szkoda mi kasy na gry, 40-200zł grrr... dla mnie to niestety dużo.

Chodzi o konsole xbox360 ELITE(chyba) 120GB HDD ta starsza wersja.

Dziękuje z góry za wypowiedzi.

Pozdrawiam.

Bigos Bigos...

Opublikowano

1. Jeżeli nie interesują Cię usługi sieciowe to tak. 4. Tracisz dostęp do sieci. Zyskujesz darmowe gry ;) Możesz też wyłapać bana, jeżeli będziesz miał opcje z internetem.

Dzięki wspaniałomyślności administracji już nie pomagam na MPC Forum. 

Jeżeli w dziale panuje burdel, to skierujcie wzrok wyżej. 

Jeśli mnie jakoś znajdziecie (patrz > profil) to chętnie pomogę.

935801456340937867857.png

Opublikowano

Podobno ostatni ban był daaawno temu, chyba że grasz w grę na multi przed premierą, to wtedy od razu ban.

1583214294267341314985.png

by

Ziółko.

Opublikowano

Interesuje mnie głównie co z grami? Pobieram np. z Torrenty i co dalej jak "zainstalować" na konsoli?

Bigos Bigos...

Opublikowano

W zależności od przeróbki.

Albo pobrany obraz gry nagrywasz na płytę dvd+r dl 8.5GB i wkładasz ją do konsoli i grasz jak na oryginale

Albo przerabiasz obraz gry do innego formatu, przerzucasz na urządzenie pamięci masowej i po prostu odpalasz to na konsoli

Opublikowano

Ale zrobię tak jak napisałeś nagram na płytkę DVD to muszę go piratować?

Bigos Bigos...

Opublikowano

Tak.

Dzięki wspaniałomyślności administracji już nie pomagam na MPC Forum. 

Jeżeli w dziale panuje burdel, to skierujcie wzrok wyżej. 

Jeśli mnie jakoś znajdziecie (patrz > profil) to chętnie pomogę.

935801456340937867857.png

Opublikowano

Co do urządzenia pamięci masowej, czy urządzenie to musi posiadać jakiś "system odczytu plików"?

Bigos Bigos...

Opublikowano

Witam, mam kilka pytań odnośnie "spiratowania" xbox-a 360. Aby ułatwić wam i sobie życie zamieszczam je w podpunktach.

3. Jak wygląda wgrywanie/instalowanie bądź wypalanie gier ściągniętych z internetu(torrent)?

I najważniejsze:

-ponoć trzeba mieć kabel SATA, coś takiego mi wystaje z płyty głównej mojego wooden PC.

Piszę bezużytecznego dlatego że szkoda mi kasy na gry, 40-200zł grrr... dla mnie to niestety dużo.

Pozdrawiam.

1 Tak opłaca 

2 Tak będą

3 Jest to proste pobierasz z TNTTORENT i wtedy przerabiasz gre w programnie  wypalasz na płytkę tylko trzeba kupować płyty 8,5GB i najlepiej nie naj tansze tylko platinum 10szt 25 zł+wysyłka na Allegro :D tutaj masz link jak przerobic gre i wypalic https://www.youtube.com/watch?v=D317XTuQcf0trzeba mieć te 2 programy 

4 Straczisz gre przez internet zyskasz np najnowsze tytuły gier 

5Musisz isc do serwisu i się spytać czy ci przerobią konsole. Oni sie tym zajmuja 

Samemu nie przerobisz a jesli jest cos takiego jak przerobic xboxa na YOUTUBE to pewnie FAKE 

Opublikowano

Dziękuje, za odpowiedź, bardzo mi pomogła, temat do zamknięcia pozdrawiam.

@Edit

Jeżeli gra waży więcej niż te 8,7GB to jak wygląda nagrywanie?

Bigos Bigos...

Opublikowano

Jeśli chodzi o przeróbkę LT3.0 to za grę online nie dostaniemy bana...

Już od bardzo długiego czasu nikt nie dostał bana na konsolę za LT3.0 (z rok? może i więcej)

lepiej zrobić przeróbkę RGH jeśli nie grasz przez internet. Wrzucasz pobrane gry na dysk i grasz, bez tracenia $ na płyty, no i nie musisz nic wypalać.

Wtedy gry sobie pobierasz i zgrywasz na dysk i tyle.

Kiedyś to były czasy. Teraz już nie ma czasów...

Opublikowano

Jeśli chodzi o przeróbkę LT3.0 to za grę online nie dostaniemy bana...

Już od bardzo długiego czasu nikt nie dostał bana na konsolę za LT3.0 (z rok? może i więcej)

lepiej zrobić przeróbkę RGH jeśli nie grasz przez internet. Wrzucasz pobrane gry na dysk i grasz, bez tracenia $ na płyty, no i nie musisz nic wypalać.

Wtedy gry sobie pobierasz i zgrywasz na dysk i tyle.

Fali banów nie było od ok 6 lat :)

Ale pojedyncze przypadki banów się zdarzają 

Opublikowano

Przesiedziałem masę czasu na forum xboxa i od 2 lat nie spotkałem nikogo kto by dostał :D

Kiedyś to były czasy. Teraz już nie ma czasów...

Opublikowano

I najważniejsze:

Pozdrawiam.

1. Tak

2. Tak

3. Wypalasz grę (musisz kupić nagrywarkę, najlepiej Ihas 124 EU) programem ImgBURN, potrzebujesz jeszcze BurnerMaxa i tyle.

4. Nic nie stracisz, na LT 3.0 można grać normalnie na necie.

5. Najlepiej to udać się do serwisu. Jeśli chcesz to zrobić w domu to potrzeba paru części. Poszukaj na necie jak sflashować napęd Xboxa.

Opublikowano

Wpis dotyczy przeróbki RGH

I najważniejsze:

Pozdrawiam.

1. Tak

2. Tak

3. Ściągasz grę z neta w formacie iso/god/xex. Jeśli w formacie iso, przerabiasz programem Iso2God. Potem wrzucasz na pendrive, który musi być sformatowany do FAT32, pojemność pendrive od 8 GB do 2 TB

4. Stracisz możliwość grania na multi przez xbox live (dalej da się przez system link), ogólnie 0 dostępu do live, zyskasz możliwość zmiany wyglądu menu, ogólnej personalizacji, najnowsza pogoda, regulowanie prędkości wiatraczka i oczywiście dostęp do prawie wszystkich gier za darmo. Piszę, że do prawie wszystkich, ponieważ mniej znanych gier raczej nie znajdziemy (np: the darkness), a niektóre gry (np: destiny) posiadają zabezpieczenie w postaci wymogu logowania do xbox live aby uruchomić grę. Jeśli ktoś zna sposób na obejście tego to chętnie poznam :P

5. Spiracenie, to wlutowanie chipu w płytę główną, nazwa przeróbki (nie chipu!) to RGH czyli Reset Glitch Hack. Jest trochę zabawy z lutownicą, lepiej zapłacić 100-200 zł komuś kto się na tym zna. DODATKOWO coś o czym chyba nikt jeszcze nie wspomniał, czyli dual nand. Dodatkowy chip do przeróbki RGH, koszt 50-150 zł, jest to przełącznik między konsolą przerobioną i nieprzerobioną.

­

Z powodu licznych hejtów w moją stronę, nie będę korzystał więcej z tego konta (prawdopodobnie z forum też). Haters gonna hate...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...