Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Przykrecic Kurek Kur*A Musze!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!!! Mam już dosyć sytuacji w jakiej się obecnie znajduję, niestety sam nie mogę nic poradzić więc siegam po Waszą opinię i pomoc. Mianowicie mieszkam w domu z dwoma braćmi ( 1 starszy 2 młodszy) i szwagrem. Mamy neta 1mb i rozdzielamy go routerem i tu mój problem się rodzi. Pierwszy brat cały czas coś ściąga, szwagier tak samo no i drugi brat też korzysta więc te marne 1mb na 4 kompy to trochę mało. Nie ogarniam w CSa bo ping 200 w metka też coś próbuję na siłę bo wywala cały czas. Mam już tego dosyć... Ma ktoś z Was jakiś myk albo sposób jak podkręcić kurek im? Chodzi o to żeby np. ograniczyć im łącze np. mam 1mb net i chce żeby oni dostawali po 15kB a reszta szła dla mnie ;D Wiem że to trochę egoistyczne ale sprawiedliwości musi stać się zadość ;D Myślałem nad kupnem neta tylko i wyłącznie dla mnie ale nie miałbym jak na niego płacić gdyż nie nie zarabiam jeszcze a z rodziców nie chce zdzierać ostatnich groszy. No więc moje pytanie brzmi czy da się i jeśli tak to w jaki sposób podzielić łącze według mojego uznania? Proszę o pomoc z góry dzięki

Pozdro

Opublikowano

A czy gdybym sobie ustawił w rejestrze rezerwalną przepustowość coś tam z tymi pakietami QoS to chodzi w tym o to że sobie rezerwuję łączę do mojego kompa czy łącze na jakieś tam niewiadomo co i gdybym sobie np. ustawił 50% to te 50% całego mojego łącza w domu szło by na mój komp do mojej dyspozycji czy na moj komp ale nie do mojej dyspozycji??

Opublikowano

Stare przysłowie - google nie boli :D

A czy da się tak zrobić to raczej tak :)

Dumny członek MPCforum od 09 czerwca 2009 ;)