Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Zmiana pamięci ram

bartolonio

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej mam problem otóż posiadam 8GB Ramu lecz w MC przypisane jest tylko 512MB. Jak to zmienić ? Gdy zmieniałem JVM arguments wyskakiwało potem Could not create java virtual machine. Wszystkie odpowiedzi będą dobre C: 

Dzięki za pomoc C:

Robiąc to przez plik bat pokazuje się takie cuś:

Beznazwy-1.jpg

@Edit

doszedłem do tego że mogę przeznaczyć tylko 1GB... Nie wiem dlaczego... 2,4,6 nic... Tylko 1GB albo Could not create java virtual machine

@Edit

No i

[12:19:08] [Server thread/WARN]: Can't keep up! Did the system time change, or is the server overloaded? Running 11381ms behind, skipping 227 tick(s)
AL lib: (EE) alc_cleanup: 1 device not closed

błagam zdejmijcie mi chociaż kilka %!!

Opublikowano

Tu mam dwa takie ciekawe poradniki, zrób dokładnie to co jest na nich przedstawione i napisz czy coś się zmieniło:

Co do twojej sygnaturki to żeby zbić kila % trzeba być pomocnym na forum, robić poradniki i być aktywnym :)

Ale moim zdaniem, lepiej zapobiegać niż leczyć więc najlepiej będzie jak zapoznasz się z globalnym jak i lokalnymi regulaminami działów, w których się udzielasz  :) 

2utq9g5.png b6u4qg.png
Opublikowano

Co do 1 filmiku Pokazuje mi się ten ss co wkleiłem u góry. Po  obejrzeniu 2 dam edita

@Edit

Odpalił się mc minęła sekunda i:

Beznazwy-156798.jpg

A w konsoli:

[Server thread/WARN]: Can't keep up! Did the system time change, or is the server overloaded? Running 11381ms behind, skipping 227 tick(s)
AL lib: (EE) alc_cleanup: 1 device not closed

Ściągnałem oryginalny launcher i pobrały się jakieś biblioteki. Odplalając mc wyłącza się launcher i nic sie nie dzieje..

PROBLEM ROZWIĄZANY!!!!

Wystarczy zainstalować jave 64bitową. Mogę przypisywać ile ramu chcę C:

błagam zdejmijcie mi chociaż kilka %!!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...