Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pytanie o twisted fate w tym patchu

Szczupuś :3

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć. Chciałbym się dowiedzieć, czy w tym patchu opłaca się grać Twisted Fate, czy też może nie. Gram z dwa dni i do końca jeszcze nie ogarniam Lola i stąd moje pytanie. Chciałbym również wiedzieć jaką postacią w rotacji (aktualnej) można nieźle wymiatać. :)

5EN24PV.jpg

Opublikowano

Słaba jest teraz rotacja, może malzahar? Tf jest specyficzny, może nieźle oberwać, ale wizja na całą mapę, teleport dają mu duże szanse na zdobycie killi. Głównym jego atutem jest sustain many, jak i stun. Dodatkowo potrafi nieźle 'sieknąć' brak mu jednak mobilności i często gra się flash+ghost. Jak ogarniesz, to polecam :)

Opublikowano

Twisted Fate,m czasami nawet wykierujesz gre przez swojego ulta + Late mega damage ale jest dosyć trudny 

Build 

1)Kielich

2)lich bane

3)Rabadon

4)zhonya

a potem to sytuacyjnie

Najlepszy mag na s1  :yay:  :yay:  :yay:  :yay:  :yay:

Opublikowano

Dziękuję za wypowiedź. Ale dla mnie nie jasne są niektóre pojęcia, np. Flash + ghost, nie wiem co one oznaczają.

Niestety moje ostatnie staty z TF: 2/10/9. Z czasem się wyuczę grać TF'em ;). Ogólnie styl jakim on walczy podoba mi się, Jego umiejętności- miodzio, ale niestety tak jak napisałeś wymaga on dużo czasu.

5EN24PV.jpg

Pomocnik
Opublikowano

Bardzo dobry na Akali, której jest  ostatnio widoczna w wielu grach, ult Tf-a sprawia, że jest ona widoczna w niewidce. Tf jest ogólnie pod Late game, więc staraj się snowballować jakoś w early a potem to już lajty bedą, z 700 ap ściągniesz adc na combo, jak złapiesz w stuna :)

Opublikowano

No dobra dzięki wszystkim. Muszę troszkę poszperać w googlach, za tymi nazwami. :D A jeszcze jedno. Jaką postać polecicie najtaniej. :D Mam 1100 pz, 400 rp. xD

5EN24PV.jpg

Opublikowano

Bardzo dobry na Akali, której jest  ostatnio widoczna w wielu grach, ult Tf-a sprawia, że jest ona widoczna w niewidce. Tf jest ogólnie pod Late game, więc staraj się snowballować jakoś w early a potem to już lajty bedą, z 700 ap ściągniesz adc na combo, jak złapiesz w stuna :)

pozdro 600, po co ci wizja na akali skoro nawet jej nie uzyjesz gdyz ona w tym czasie cie zabije, bez sens, tf jest slaby ogolnie na assasynow ktorym akali jest

jesli wiesz co to roam to tf'em mozna kernac gry, glownie na tym polega

­

Opublikowano

rp narazie nie wydawaj, moze kiedys bedziesz chcial kupic skina a te 400 rp ci sie do tego przyda.

Z postaci jakis latwych to garen,annie,ashe,xin,darius,moze fiora(bardzo duzy dmg ma),jax wecej mi do głowy nie przychodzi.

Tf jest dość trudną postacią, i watpie ze sprawdzi sie u kogos kto dopiero zacząl gre w lola.

Opublikowano

Na soloq grę możesz wygrać wszystkim. Twisted akurat jest dobrym pickiem na soloq, samo jego ulti w sobie może wyccarować early game. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...