Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rage Online - Isometric Game

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, tak się zabierałem zabierałem za zrobienie gry i w końcu się za to wziąłem. Myślałem bardzo dużo jak ona ma wyglądać, co ma zawierać i jak ją zrobić aby nie była kolejnym dennym klonem jakiejś gry. Widziałem na tym i innych forach klony margonem, gladiatusa, ikariam czy innych gier i chciałem zrobić coś oryginalnego co mogło by przyciągnąć graczy na dłużej. 

Miałem w głowie pomysły na elementy odstające od innych produkcji gier rpg w przeglądarce i w końcu wymyśliłem jak je "OŻYWIĆ" :)

A więc, postanowiłem zrobić grę z rzutem izometrycznym. Póki co zrobiłem podstawy cms czyli logowanie i rejestracje oraz zakodowałem lay.

W grze:

-Dynamiczne wczytywanie danych gracza oraz terenu na którym znajduje się w danej chwili

-Wczytywanie odpowiednich fragmentów dla mapy na której znajduje się gracz

-Renderowanie mapy wraz z wzniesieniami oraz obiektami

System odpowiedzialny za renderowanie mapy sprawdza jaki typ terenu ma być na danym poly czy to wzniesienie czy drzewo lub też zwykły dirt.

Screen z moich wypocin:

Ummu89u.png?1

Statystyki w okienku przy mapie są zrobione do testów będą one zupełnie inaczej wyglądały.

Pozdrawiam.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Ty lepiej zabezpiecz tę grę:

Warning: require() [function.require]: open_basedir restriction in effect. File(/home/u836576225/public_html/_system/config.php) is not within the allowed path(s): (/home/u841468518:/tmp:/var/tmp:/opt/php-5.3/pear) in /home/u836576225/public_html/index.php on line 7

Warning: require(/home/u836576225/public_html/_system/config.php) [function.require]: failed to open stream: Operation not permitted in /home/u836576225/public_html/index.php on line 7

Fatal error: require() [function.require]: Failed opening required '_system/config.php' (include_path='.:/opt/php-5.3/pear') in /home/u836576225/public_html/index.php on line 7

Pozdro..

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...