Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Prepaid 180 dni pomyłka a może oszustwo?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Postanowiłem zakupić prepaid 180 dni na allegro od użytkownika  AsylumFG (link do tego produktu)

To jest ukryta treść, proszę

Owego prepaida zakupiłem 30 grudnia, z opisu aukcji nie można wywnioskować aby to była aukcja aby oszukać idiotów nie czytających opisu. Dnia 2 lutego dostałem klucz (Jest to kilka dni po terminie wykazanym przez firmę czyt. 15 dni roboczych). Niestety jak się okazało klucz dodał mi tylko 60 dni prepaidu, nie zwłoczni poinformowałem ich o zaistniałej sytuacji i podesłałem screena z dowodem że dostałem 60 a nie 180 dni abonamentu.

W odpowiedzi jaką dostałem cała winę zrzucili na AcitvisionBlizzard tłumacząc ze oni zamówili i dostali "World of Warcraft 180 Days Game Time (Europe)" oraz 

możliwe że ma to związek z ostatnimi problemami technicznymi które występowały w AcitvisionBlizzard Inc ponieważ mieli problem z wygenerowaniem kodów dla nas od kilku dni co też wysyłka opóźniała się z dnia na dzień

Poprosili mnie o screnny z aktualnym statusem abonamentu, screnna z historia konta z wprowadzonymi kodami oraz login/email do konta battlenet, oczywiście poprzednio zabezpieczeniu konta autenticatorem(miałem zamiar to zrobić wcześniej ale nie śpieszyło mi się) wysłałem im rzeczy o które mnie prosili aby złożyć reklamacje. 
Aktualnie czekam na odpowiedz od firmy gdy oni dostaną jakąkolwiek odpowiedz od AcitvisionBlizzard. 

Chciałbym was zaprosić do dyskusji odnośnie tego przypadku, czy zaszła pomyłka czy zostałem bezczelnie oszukany?

Edytowane przez maniek1k1
Opublikowano

Ogólnie to ciekawe komentarze pojawiły się u nich w profilu, co prawda unieważnione no ale są. Szkoda że nie było ich jeszcze w starym roku 

Witam. Nie polecam tego alegrowicza, ponieważ moim zdaniem sprzedaje kradzione konta STEAM, przez około trzy tygodnie wszystko było okey, a po tym okresie czasu nie mogłem zalogować się na konto,ponieważ został wpisany cd-key pierwotnego właściciela

Po miesiacu oczekiwania nadal nie dostalem PRE-Paida, po uplynieciu czasu na dostawe skontaktowalem sie ze sprzedajacym ktory stwierdzil ze w ciagu tygodnia dostane prepaid ale nadal nic!!! Wystawiam NEGATYW i odradzam wam

kupowania tu czegokolwiek!

żenada, nie polecam,prawdopodobnie kradzione.ktoś inny się loguje na tym samym koncie.po kilku dniach prawdziwy właściciel zmienił login lub hasło.brak kontaktu ze sprzedającym. 

Konto kradzione, po tygodniu brak dostępu, prawdopodobnie właściciel zmienił hasło do konta. Nie polecam.
Opublikowano

@maniek1k1

Przecież oni kupują te klucze z rynków wschodnich, bałkańskich i w ich okolicach. Ceny są tam niskie, ale działają jak taki egoldpoint, czyli robią za pośrednika. Lepiej wyjdziesz kupując na G2A.com. Cena będzie minimalnie niższa niż byś kupował w blizzardowskich sklepie, ale jednocześnie nikt nie oszuka. Sam próbowałem się kontaktować z nimi poprzez allegro, gg o legalności pochodzenia i do tej pory zero odzewu. Radzę omijać szerokim łukiem.

Opublikowano

Przed dokonaniem zakupu sprawdziłeś opinię sprzedawcy? Jest to priorytetem jeżeli chodzi o udaną transakcję z klientem. Cóż mogę Ci teraz doradzić... Czekaj cierpliwie na odpowiedź w tej sprawie. Mógłbyś nam powiedzieć ile dni minęło od złożenia przez ciebie reklamacji? Przy następnym zakupie zwróć dokładnie uwagę na różne kryteria, m.in. ilość komentarzy pozytywnych jak i negatywnych. Również znaczenie ma cena , która jeżeli jest zbyt niska może nam sugerować iż dany sprzedawca może coś przed nami ukrywać. Staraj się dokonywać zakupów u sprzedawców , którzy mają dobrą opinię i mają sporo gwiazdek. 

1390144171-U592769.png

Opublikowano

@maniek1k1

Przecież oni kupują te klucze z rynków wschodnich, bałkańskich i w ich okolicach. Ceny są tam niskie, ale działają jak taki egoldpoint, czyli robią za pośrednika. Lepiej wyjdziesz kupując na G2A.com. Cena będzie minimalnie niższa niż byś kupował w blizzardowskich sklepie, ale jednocześnie nikt nie oszuka. Sam próbowałem się kontaktować z nimi poprzez allegro, gg o legalności pochodzenia i do tej pory zero odzewu. Radzę omijać szerokim łukiem.

@Eftar

No właśnie z g2a mój znajomy miał problem że po miesiącu dni zniknął mu abonament, napisał do supportu, podał wszystko o co prosili i brak odzewu. 

Napisałem do nich, że coś długo trwa odpowiedz i nie kupują klucz  AcitvisionBlizzard tylko robią za pośredników  ze wschodu. Dostałem taką odpowiedz 

Witamy serdecznie,
Panie Adrianie nie kupujemy za pośrednika ze wschodu klucze są Europejskie klucze rosyjskie nie działają nie da się wprowadzić rosyjskiego klucza na europejskim serwerze jest Pan pewny tego co Pan napisał ?. Kupujemy od AcitivionBlizzard Inc. Załatwimy to tak że trwa reklamacja i należy czekać wszystko się wyjaśni tylko potrzeba czasu może Pan spokojnie grać a my wyjaśniamy bez obaw bo widzę że za wszelką cenę chce Pan nam coś wmówić ale tu się Pan myli bo jak Pan widzi dbamy o klienta odpisujemy itd i dołożymy wszelkich starań aby to wyjaśnić więc proszę oszczędzić czasu na podchody i wmawianie nam że kupujemy kody ze wschodu itd skoro wprowadził Pan kod i działa czyli jest europejski tyle że wystąpił z nim problem względem liczby dni i to jest wyjaśniane dlatego proszę to przeanalizować ponownie.
Opublikowano

@maniek1k1

Tylko szkoda, że wcześniej można było kupować u Ruskich np. I aktywować, i dopiero teraz planują robić szczelniejsze blokady. Podobna sytuacja miala miejsce tydzień temu w Rumunii. BC z mopem i 30 dni gry za niecałe 5$ z możliwością aktywacji na dowolnym EU. Błąd zrobiłeś, że od razu z takimi "oskarżeniami" wyskoczyłeś. Nikt nie przyzna się, że korzysta z pół legalnych środków. Może i jestem uprzedzony, ale wynika to z faktu, że wiem, czego się spodziewać. Jak już mówiłem, pytałem i zlali cieplym moczem.

Zaś co do samego G2A, to występuje ochrona kupującego, więc najpierw do nich bym uderzał.

Tl; dr

Ja na twoim miejscu wybadałbym sprawę i jeżeli by kombinowali, to zwrot pieniędzy zarządałbym.

Opublikowano (edytowane)

@Eftar Odnośnie blokady nic ci nie odpowiem bo nie jestem w temacie. Odnośnie G2a znajomy pisał do supportu g2a, oni kazali napisać do blizzardu żeby podali jakieś informacje, od odesłał je g2a i ciszą jest 2 tygodni. 

Edytowane przez maniek1k1
Opublikowano

Biorąc pod uwagę, że te negatywne opinie zostały wycofane na allegro, zastanawiam się ile takich firm jest na allegro? Bo na tym Blizzard poniekąd traci.

Opublikowano

Ja zaryzykowałem i ostatnio kupiłem w innej firmie niż dotychczas (reklamują się teraz na MPC). Nie dość, że zaoszczędziłem prawie 10 zł na abonamencie dwumiesięcznym to ze spokojem mogę sobie grać :P

Na allegro zawsze istnieje ryzyko, że trafi się jakiś krętacz. Najlepiej jest kupować w sprawdzonych sklepach internetowych (ewentualnie na ich aukcjach). Kto próbuje na siłę zaoszczędzić często zwyczajnie traci...

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Jak tam, rozwiązała się sprawa, dosłali kod z resztą czasu gry? Też kupiłem od nich kod i czekam już ponad miesiąc na dostawę, też coś ściemniali o problemach z wygenerowaniem kodów i niby kod mam dostać do poniedziałku rano.

Opublikowano

Ja również kupiłem klucz od AsylumFG (do BF4). Po dwóch tygodniach dane do konta zostały przez nich zmienione. Po wysłaniu maila z pretensjami konto zaczęło działać, tyle że jak się okazało jest to inne konto (oczywiście zbanowane) z tymi samymi danymi logowania. Konto kupiłem ze dwa, może trzy tygodnie temu, a ostatnia rozgrywka na tym jest z przed dwóch miesięcy. Jeżeli nie odzyskam pieniędzy od AsylumFg, coś z tym spróbuję zrobić. Jeżeli konta są kradzione to wypadało by zgłosić to na policję...