Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Z ikonkami wrzucanymi przez ftp

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Problem polega na tym, że gdy wrzucam przez tsa ikonki to wszystki działa, natomiast mam ikonki (dokładnie jako "plik") z bota RbModa i zamiast nich nie ma nic (puste pole) a w Yatqa wyskakuje invalid stream.

Miałem już ten problem wcześniej jak robiłem backup, ikonki nie działały gdy je wrzuciłem przez ftp, musiałem grzebać w cache i wrzucać przez tsa.

W czym może być problem?

Chmod jest 644 (tak jak tych które są wrzucane przez ts)

Opublikowano

Jak ty chcesz przez FTP dodać ikonki do wyświetlenia na Windowsie do zapewne Linuxa? Formaty tu nie mają nic do gadania.

Opublikowano

ForFi

Mówię przecież ze ikonki są z rbmoda czyli już gotowe do wrzucenie, wiec nie wiem o czym Ty mówisz...

KaaCeeQ na jakie?

One w tej chwili nie mają rozszerzenia (icon_xxxxx) są dokładnie takie jak na ftp. Dodam że jak ściągnę przez ftp te ikonki i znów wrzucę na ftp to tez nie działają.

Opublikowano

na .png i wrzuć je po przez upload ikonek (w permissions) po prostu zaznacz wszystkie i wrzuć, wydaje mi się to najlepszym rozwiązaniem :)

Opublikowano

To wiem, niestety często wtedy zmieniają się nazwy ikonek (dopisuje im jakieś numerki dalej), a ikonki muszą mieć dokładnie taką samą nazwę bo są one wykorzystywane przez bota..

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...