Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Valve banuje moje nowe konta...

NasteeR

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema, mam problem, otóż jakieś 1.5 miesiąca temu dostałem bana od valve na moje konto za to, że bawiłem się w aktywowanie gier przez VPN i coś źle zrobiłem. Pomyślałem sobie ok, moja wina, teraz muszę zabulić na nowe konto, a więc udałem się na allegro kupiłem sobie zaufany cd-key od firmy typu g2a i aktywowalem na nowym koncie, minely dwa tygodnie znow dostalem bana od valve.

Co jest nie tak? Przed zalozeniem nowego pc, usunalem steama i zainstalowalem od nowa, zmienilem ip itd.

Czy valve banuje mnie i poznaje moje nowa konta przez key windowsa lub jakiś key plyty glownej? Jest ktos tutaj kto jest obcykany w tych sprawach?

Opublikowano

Hmm, to nie wiem co mam zrobić, format odpada, nie mam zadnego nosnika zeby przekopiowac ponad 1 tb danych... a trzymam system na ssd, na hdd dane i gierki.

Mam crack windowsa, moze zmiana keya pomoze ;s

Opublikowano

Na allegro też trzeba uważać. Najlepiej kupuj przez samego Steama lub polską Fabrykę Kluczy, a nie od pierwszego lepszego sprzedawcy. Jeśli chodzi o banowanie to pewnie nadal łamiesz regulamin i cię banują. Jakby cie zbanowali na IP to byś na stronie rejestracji dostał stosowny komunikat.

Opublikowano

tak to jest jak sie kupuje z innych stron niż steam ;)

Nie polecam , na steamie wydasz te 15 zl drożej , ale masz pewność że nic się nie stanie ani nikt cie nie oszuka ;d

Haha, zobacz chociażby najnowsze Evolve. 50 (albo 60) euro na Steamie i 119zł w polskim sklepie. Kupowanie gier na Steam to głupota (chyba, że na przecenach).

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

CS:GO kupiłem na kupklucz pl, tam raczej wszystko dobrze smiga. Mieli oni swoja aukcje na allegro.

A vpn to inne gry niz allegro.

Support nie odpisuje od 2 tygodni ;-) Tylko przy stworzeniu ticketu jakiś automat mi wyskoczyl.

Opublikowano

Zaszyfruj folder w którym znajduje się gra.(Obce programy nie będą ingerować w pliki gry tzn Steam)

Polecam napisać do Support'u Steam.

Opublikowano

Zaszyfruj folder w którym znajduje się gra.(Obce programy nie będą ingerować w pliki gry tzn Steam)

Polecam napisać do Support'u Steam.

Zaszyfrowanie folderów nic nie da, nigdy nic nie daje, Steam i tak przeskanuje ten folder.

Pisz do supportu i wyjaśnij sprawę, bo w końcu na tamtym koncie dostałeś bana słusznie, ale masz prawo do założenia nowego.

Opublikowano

Zaszyfrowanie folderów nic nie da, nigdy nic nie daje, Steam i tak przeskanuje ten folder.

Pisz do supportu i wyjaśnij sprawę, bo w końcu na tamtym koncie dostałeś bana słusznie, ale masz prawo do założenia nowego.

Dokładnie, nie wiem jaki tam mają ten regulamin, bo od każdej małej sprawy milion paragrafów, ale skoro tworzę nowe konto na moim PC i kupuję gry, wydaję przeniądze to chyba nie mogą tak sobie wycinać moich kont.... btw. miałem nawet konto 2k3, które zostalo zalozone w c**j czasu temu - tez dostalem bana, bo na nie wchodzilem na moim pc.

Opublikowano

Kiedys dostalem VAC bana w cs go, w trakcie rozmowy z supportem typ napisal: "Jedyne wyjscie to zalozenie nowego konta i kupno gry od nowa", czy jakos tak.

Opublikowano

Dostajesz bana za to żebyś więcej nie scammował :)

@top

pisz do supportu.

Trochę inna bajka, ale dostaje bana podobnie, żebym nie łamał regulaminu...

ref... ktoś coś jeszcze? Zamierzam nowe konto sobie zalozyl i kupic csa przez rynek steam ->> ale nie wiem czy znow nie dostane bana.

Usunalem:

rejestr steama z kompa

ip zmienione

steam odinstalowany calkowicie

caly rejestr "valve" tez usuniety

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...