Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Jaki serwer zrobić?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, jako iż zakończyłem prace nad serwerem PolishLife (kontynuuje go ktoś inny) to postanowiłem stworzyć nowy serwer minecraft, tutaj pytanie który serwer z moich pomysłów był by lepszy?

1. Serwer RPG:

-> Autorski texturepack 

-> Autorska mapa

-> System poziomów

-> System magi

-> System questów 

-> System petów

-> Nowe bronie 

-> Średniowieczne miasto

-> Możliwość kupowania pokoi w hotelach

-> Możliwość kupowania pól pod uprawy by zarobić pieniądze

-> I wiele wiele więcej autorskich pomysłów (nie chce dużo pisać jakie to pomysły ponieważ chcę aby serwer był unikalny i żeby inni nie ukradli pomysłów).

2.DayZ:

-> Autorski texture pack

-> Autorska mapa

-> Noc dłuższa a dzień krótszy

-> PVP między graczmi tylko w nocy

-> System chorób

-> Nowe bronie

-> Nowe jedzenie

-> Nowe przedmioty

-> Spawn zombie w nocy większy a w dzień krótszy

-> System pragnienia

-> Plecaki

-> I wiele wiele więcej autorskich pomysłów (nie chce dużo pisać jakie to pomysły ponieważ chcę aby serwer był unikalny i żeby inni nie ukradli pomysłów).

Opublikowano

Polecał bym tak samo o zrobienie serwera dayz, jest sporo różnych dodatków jak napisałeś i to mi się podoba.

Do texturepacka mam zawsze zastrzeżenia ponieważ ja osobiście nie lubię texturpacków, bo psują one wszystko ;/

Chyba że texturepack jest na prawdę dobry i dopasowany pod serwer to wtedy jest ok.

Fajnie jest też że masz dużo autorskich pomysłów, i na tym twój serwer na 100% się wybije.

Kappa.

Opublikowano

Jestem tak jak koledzy wyżej za serwerem DayZ. Dlaczego? Po prostu bardziej mnie zaciekawił ten tryb niż RPG, ponieważ ogólnie mało gram na takich serwerach.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...