Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Książki, a gry.

leevakk

Pięcioksiąg i trylogia  

17 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy przeczytałeś/aś książki Andrzeja Sapkowskiego o wiedźminie?

• Tak.
      7
    • Nie.
      1
    • Zamierzam.
      4
    • Nie czytam książek.
      3
    • Tak, ale dopiero po zagraniu w grę.
      2
  2. 2. Czy grałeś/aś w gry z serii Wiedźmin?

• Tak.
      14
    • Nie.
      1
    • Zamierzam.
      1
    • Tak, ale dopiero po przeczytaniu sagi.
      1

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć wam! 

Chciałbym przeprowadzić takie małe badanie. Nie piszę żadnej pracy. Robię to tylko i wyłącznie dla siebie. Ciekawi mnie ile osób grających w - dość przeciętne jak dla mnie - Wiedźminy przeczytało serię o Białym Wilku autorstwa pana Andrzeja. Zapraszam do argumentowania "dlaczego tak, a nie inaczej" w tym wątku. Teraz pozostaje mi tylko czekać na wyniki i wasze komentarze. :)

Pozdrawiam!

Opublikowano

Ja Wiedźmina poznałem na długo przed powstaniem "jedynki", więc granie w Wiedźmina i odkrywanie smaczków znanych tylko tym którzy przeczytali książkę sprawiało sama przyjemność.

Jak każdy fan książek wyobrażałem sobie jak może wyglądać Geralt/Yenn/Triss/Jaskier i inni. W jedynkę Geralt wyglądał rewelacyjnie w 2 już miał wg. mnie krzywą mordę wcale mi się nie podobała ale Jaskier "podobny do elfa", wyszedł świetnie, chociaż podobała mi się interpretacja go z filmu i serialu jaką przedstawił Zamachowski(głos miał OP) jak również Triss i pozostałe postacie byłu wykonane nad podziw dobrze pod względem wizualnym i jakości dubbingu.

Taka dygresja - jak wypadają gry? Są świetne - czuje się ten "wiedźminowski" klimat z książek - picie, cięte niecenzuralne żarty, chędożenie i krwawa jatka.

Oczekuję że w trójce będzie to rozwinięte - biedny wiedźmin ma krucho z kasą i bierze sie pierwszej lepszej roboty za psi pieniądz aby mieć co do miski włożyć i wpątuje się w niezła kabałę.

• 1 miesiąc temu...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Na początku nawet nie wiedizałem co to wiedźmin, będąc w empiku chciałem jakiegoś rpg  i  polecił mi sprzedajacy wiedźmina :D strzał w 10 

niedawno zacząłem czytać wiedzmina  skończyłem pierwszą cześć i muszę zacząć drugą :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...