Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Co zrobić, jeżeli ktoś ukradł mapę?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam nie dawać warnów za reklamę!

Bardzo kreatywny serwer zz podjebał nam mape (zz), zmienili tylko skład administracji i ścieżki. Co z tym mogę zrobić?  :P

Zaraz wrzucę wam filmik :P

─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

Moderator to usuwa. EHE...

─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

Opublikowano

Nic nie możesz zrobić! Powstało dużo modyfikacji, które umożliwia pobieranie map itd, możesz jedynie zgrifować mu serwer, ale jest dziecinne i żałosne zachowanie :)

Pomogłem, strzel duży przycisk Lubię To!­

Opublikowano

­Tak szczerze to nic nie rób. Uznaj, że to ten, kto zaje** mapę jest lamusem. Możesz mieć jedynie satysfakcję z tego, że on zachował się dziecinnie i żałośnie.

A jak już tak bardzo coś tam mu chcesz zrobić, to szukaj błędów w jego pluginach na serwerze czy coś.

Pozdro.

Laptop: Lenovo G500

Procesor: Intel Core i3-3110M 2.40 GHz, 2 rdzenie, 4 wątki

RAM: 4GB

Grafika: HD Graphics 4000

Dysk: 1 TB

Windows: 8.1 64 bit

Opublikowano

Jak to powiedziała moja pani od angielskiego... Patrzymy na siebie, nie na innych. Owszem rozumiem twoje zdenerwowanie.

DDOS 24/7 For mat_men nie pomoże. Ignorować takich dzieci i tyle

PS. DiHard = serwer dla Hajsu ehh

Opublikowano

Ja bym zrobił bota, który wchodzi dziesiątkami kont na serwer i spamuje, że właściciel ukradł mapę ^^.

Albo zadzwoń do Tigera, on mu shackuje płytę główną.

A tak serio to nic raczej nie możesz zrobić ;x Jedynie pomyśleć, że jest skończonym śmieciem i złodziejem i, że Twoja mapa jest tak zaje*iista, że kradną ją aż :D

tenor.gif

Opublikowano

Staraj się dalej rozwijać serwer, a jego czynem i serwerem się nie przejmuj, bo i tak z pewnością niedługo padnie, ponieważ właściciel nie ma pomysłów na własny serwer.

Dodatkowo z tego co wyczytałem, to jest to złamanie praw autorskich i możesz to na spokojnie gdzieś zgłosić.

Opublikowano

Pozostaje ci zbudowanie nowej mapy, i olewanie takich ludzi bo takie zachowanie jest żałosne i dziecine..! 

Opublikowano

Witam nie dawać warnów za reklamę!

Bardzo kreatywny serwer zz podjebał nam mape (zz), zmienili tylko skład administracji i ścieżki. Co z tym mogę zrobić?  :P

Zaraz wrzucę wam filmik :P

Nic nie możesz zrobić.

Swoją drogą to bardzo fajny fake licznik graczy dodaliście na topcrafcie.

Sieć serwerów Minecraft IP: nstorm.maxc.pl

Opublikowano

Jeżeli mapa była na copyright masz prawo napisać do admina żeby usuną mapę jeżeli tak nie zrobi to do sądu xD

Były takie akcje w innych krajach

regular-banner-63404-4.png

Pasjonat
Opublikowano

Masz screeny z budowy mapy? :ub jej wczesniejsze wersje?

Jeśli mapa jest epicka i w ogole. To poinformuj ze w ciagu 14 dni wysylasz zawiadomienie o popelnieniu przestepstwa na policje, ze maja 14 dni na wylaczenie mapy.

Jesli do jakies gowno z ditra to zamow nową mapę ;P

Podobno są blokady sciagania map za pomoca tego moda.

Pozdrawiam.

lzJdkMd.png

Opublikowano

­W zasadzie możesz iść na policję.

On właśnie pozyskał twoją pracę (oczywiście musisz mieć dowody, jakieś demo z budowania, albo screenshoty), więc wg. tego kodeksu możesz go pozwać.

Kodeks karny mówi jasno:

Art. 269b. § 1. Kto wytwarza, pozyskuje, zbywa lub udostępnia innym osobom urządzenia lub programy komputerowe przystosowane do popełnienia przestępstwa określonego w art. 165 § 1 pkt 4, art. 267 § 3, art. 268a § 1 albo § 2 w związku z § 1, art. 269 § 2 albo art. 269a, a także hasła komputerowe, kody dostępu lub inne dane umożliwiające dostęp do informacji przechowywanych w systemie komputerowym lub sieci teleinformatycznej, podlega karze pozbawienia wolności do lat 3.

sygnatura.png

Opublikowano

­W zasadzie możesz iść na policję.

On właśnie pozyskał twoją pracę (oczywiście musisz mieć dowody, jakieś demo z budowania, albo screenshoty), więc wg. tego kodeksu możesz go pozwać.

Kodeks karny mówi jasno:

Art. 269b. § 1. Kto wytwarza, pozyskuje, zbywa lub udostępnia innym osobom urządzenia lub programy komputerowe przystosowane do popełnienia przestępstwa określonego w art. 165 § 1 pkt 4, art. 267 § 3, art. 268a § 1 albo § 2 w związku z § 1, art. 269 § 2 albo art. 269a, a także hasła komputerowe, kody dostępu lub inne dane umożliwiające dostęp do informacji przechowywanych w systemie komputerowym lub sieci teleinformatycznej, podlega karze pozbawienia wolności do lat 3.

Tylko zwróć uwagę na to, że policja zazwyczaj nic sobie z tego nie robi. Była już taka sytuacja, że mój kolega poszedł na policję, bo ciągle dostawał ddosy. I co zrobili? Mieli go w d***e.. Także to nie ma sensu.

@topic

Pogódź się ze stratą. Nic mu nie griefuj itp, to jest dziecinne. Potraktuj go jak zwykłego dzieciaka, który lubi robić ludziom na złość. Wybuduj nową mapkę i będzie po sprawie ;)

6770714055827651007269.jpeg
Opublikowano

Szczerze?

Jeżeli mapa jest budowana przez Ciebie bądź kogoś z twojego teamu w 100% sami ją zrobiliście od 0 możesz go zgłosić o kradzież przedmiotu wirtualnego i kara będzie taka sama jak za realny przedmiot a jeżeli pobrałeś mapę i zmieniłeś coś w niej to niestety nic nie zrobisz

P.s nie potrzebujesz ssów z racji tego że każdy może je zrobić albo nawet pobrać i zmienić ich wygląd, jeżeli chcesz udowodnić swoją prawdę po prostu po dacie modyfikacji dojdą do prawy twoja data jest starsza niż jego więc to Ty byłeś pierwszym właścicielem mapy i tyle

TEMAT

Opublikowano

DOkładnie jezeli budowaliscie ją sami i nigdzie nie udostępnialiscie to jest wasza. Ale jak jest z neta i tylko przerobiona to sie nie dziwcie ze tak jest.

Opublikowano

Staraj się dalej rozwijać serwer, a jego czynem i serwerem się nie przejmuj, bo i tak z pewnością niedługo padnie, ponieważ właściciel nie ma pomysłów na własny serwer.

Dodatkowo z tego co wyczytałem, to jest to złamanie praw autorskich i możesz to na spokojnie gdzieś zgłosić.

Przykro mi ale nie może tego zgłosić a jak zgłosi to nic nie zrobią z tą sprawą gdyż "Save" jest generowany generatorem minecraft i nalezy do "mojang" a gracz jedynie go rozbudowuję i urozmaica, też nie wiadomo kto od kogo kopiował save, są teraz programy do kopiowania save, vo od zapisu daty stworzenia pliku / save można zmienić w 30 sekund.

Posóumuwując osoba która kopiuje od ciebie save nie ma pomysłu na swój serwer więc nie powinna nawet się tym zajmować, serwer padnie tak jak napisał Assasin, 

(Jedynie byś coś wskurał jeżeli byś miał dowody [np filmik podczas budowany spawnu] a tak to pozostało ci rozwijać spawn i omijać dalekim wzrokiem serwer wroga)

Jeżeli mój post podoba ci się wciśnij: napispng_wpwaara.png Dzięki

• 1 miesiąc temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...