Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zwolnienie z wfu?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam taką sprawę. Otóż zawsze na wfie, dwa razy w tygodniu, co tydzień idziemy na siłownię. Niby wszystko spoko, ale... nie używamy tam sprzętu z siłowni, nie ma tam prawie w ogóle miejsca, a on każe nam cały czas robić te same ćwiczenia... Lubię ćwiczyć, ale denerwuje mnie już taki wf, dla mnie jest do bez sensu. Ale nauczyciel nie da sobie powiedzieć, żebyśmy porobili raz coś innego. Jest możliwość załatwienia jakiegoś zwolnienia z wfu na cały rok, ale w sensie takiego, żebym potem nie miał liczonego wf do średniej? Wiem, że koleżanka w gimnazjum miała coś takiego, ale wszyscy się porozchodzili do różnych szkół i nie mam jak zapytać. I najważniejsze: czy jest sposób na uzyskanie takiego zwolnienia, będąc całkowicie zdrowym? :v

Opublikowano

czy jest sposób na uzyskanie takiego zwolnienia, będąc całkowicie zdrowym? :v

tak, musisz przekonać tylko swojego lekarza żeby ci wypisał zwolnienie

jak go znasz już długo i ogólnie masz z nim dobry kontakt to powinien to zrobić bez większych problemów

Opublikowano

Jak lubisz ćwiczyć.. to nie zwalniaj się z wf'u tylko idź do wychowawcy i poproś żeby pogadał z nauczycielem z wf'u. Jak nie pomoże to idź do dyrekcji... My mamy tak, że co półrocze dostajemy anonimowe ankiety na których zaznaczamy co chcielibyśmy robić na wf. Może taka opcja pomoże?

Opublikowano

połam się czy coś... kolega dostał coś takiego bo miał problemy z brakiem (wypadal mu, mial operacje) i ma zwolnienie do konca roku

idz do lekarza z tym, on ci juz wiecej powie co i jak

­

Opublikowano

Jeżeli masz jakiegoś lekarza w rodzinie lub jeżeli twoi rodzice mają takiego znajomego to nie ma problemu. Najlepiej by było jakbyście Wy - grupa/klasa - uzgodnili coś z tym wuefistą. W gimnazjum pamiętam, że przydzielili nam takiego nauczyciela co chciał cały czas grać w siatkówkę. Mnie i moich kolegów to nie kręciło, więc podeszliśmy do niego i chcieliśmy zmienić trochę plan lekcji na taki typu: trochę ręcznej, trochę kosza, trochę nożnej. To nie pomogło, więc poszliśmy do dyrektora i poprosiliśmy o zmianę nauczyciela. 

Bywalec
Opublikowano

Idź do lekarza prywatnego (wizyta 150 zł) powiedz że Cię coś boli np. głowa czy brzuch i masz zwolnienia na cały rok. W-f wtedy nie wlicza Ci się do średniej.

• 2 miesiące temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...