Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Inne] Grali byście na tych serwerach?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A więc mam do was pytanie czy gralibyście na serwerach [EasyHC] [survival/Guilds] [RolePlay]

Najpierw weźmiemy sobie pod lupę Survival/Guilds

Co by tu dużo mówić .

Serwer podbój gildii oparty w większości na autorskich skryptach typu "TurboDrop" czy "Helpop"

Turbo-Drop działa w taki sposób, że na 5-15 min zwiększa drop ze stone'a kilkukrotnie :)

Autorskie :

Pig - Skrypt na świnie ( Na serwerze po kliknięciu specjalnego guzika spadają świnie które mają 1 hp i wyrzucają z siebie 64 mięsa )

Admin-Chat - Będąc adminem po wpisaniu /ac dołączasz do admin-chata

Turbo-Drop - Zwiększa drop ze stone'a kilkukrotnie

Sprawdź - Automatyczne sprawdzanie plików gracza w poszukiwaniu cheatów

Kamieniarka - Można stworzyć klocek endu ale nie jakiś zwykły gdy go postawimy na nim respi się kamień i jak zniszczymy ten kamień to kolejny się respi :) taka farma kamienia

Disco-Wool - Wełna która zmienia kolory

Losowy-Tp - Gdy klikniemy guzik na gąbce to nas teleportuje na losowe koordynaty

Marmur - Jak sama nazwa wskazuje za 9 stacków cobblestone można zrobić marmur :)

----------------------------------------------------------

EasyHC

Hardcore na start ban na 6 dni. Gildie, podboje, punkty za zgon ban na 3 dni z możliwością wykupienia UnBan .

Co tu dużo mówić serwery EasyHC & Survival pochodzą od jednego właściciela więc skrypty te same może kilka nowych :)

-----------------------------------------------------------

RolePlay

A więc tak :

Jobs - Prace

MineRestLite - Kopalnie

PlotMe- Działki

TimeIsMoney - Pieniądze za granie

Tyle z tych ważniejszych na serwerze chodzi o to, aby zatrudnić się w pracy zarobić na działkę a potem żyć godnie, aż do śmierci :) w takim wielkim skrócie 

------------------------------------------------

Sloty :

Survival - 150
EasyHC - 80
RolePlay - 11 ( Nie wiadomo czy wypali i czy znajdą się gracze dlatego skromnie )

Piszcie na dole co można zmienić a co dodać :)

Najlepiej gdybyście napisali też o jaki serwer chodzi :)

Przepraszam za błąd w tytule, ale nie można poprawić :D

logotyp2.jpg

Opublikowano

Ja moze powiem tak.

Dobre pomysly, ale cos mnie nie pokoi z 

Marmur - Jak sama nazwa wskazuje za 9 stacków cobblestone można zrobić marmur  :)

Ja widzialem na wielu serwerach wlasnie Marmur wiec nie wiem czy to juz autorski.

Hardcore tryb normalnie super :) jak powstanie to wbije, reszta jest ok.

A jak z dropami? skript taki boski czy plugin gotowy?

Wiktor

Opublikowano

@MocnabombkaPL

Tzn tak drop niestety z pluginu Other-Drops. Autorski nie jest to każdy wie :) Jedynie Turbo-Drop jest tym eventem autorskim do Other-Dropa. Drop jest między małym a średnim.

Z tym marmurem może i masz racje :) nie ja się skryptami zajmuję więc nie jestem pewna w 100% ale jak widziałeś to może nie jest autorski zależy czy skrypty były identyczne :)

logotyp2.jpg

Opublikowano

Wszystko brzmi bardzo ciekawie ale ten pig?

Po kliknięciu spada świnia i wyrzuca aż cały stak żarcia to nie przesada? :) Nie lepiej aby wywalało od 5-16, za łatwe to będzie.

Kordy zrób do 10k najlepiej aby nie tepało w te same miejsca co chwile, ten chat z adminem fajny.

+ Easyhc jest bardzo dużo i będzie ciężko aby klasyczny taki jak twój się wybił, bo jest ich masa.

Musisz wpaść na coś lepszego jeżeli patrzymy na easyhc, albo go nie robić. Jak już te serwery się rozwiną to zawsze easyhc możesz dodać.

Kappa.

Pasjonat
Opublikowano

A więc mam do was pytanie czy gralibyście na serwerach [EasyHC] [survival/Guilds] [RolePlay]

Najpierw weźmiemy sobie pod lupę Survival/Guilds

Co by tu dużo mówić .

Serwer podbój gildii oparty w większości na autorskich skryptach typu "TurboDrop" czy "Helpop"

Turbo-Drop działa w taki sposób, że na 5-15 min zwiększa drop ze stone'a kilkukrotnie :)

Autorskie :

Pig - Skrypt na świnie ( Na serwerze po kliknięciu specjalnego guzika spadają świnie które mają 1 hp i wyrzucają z siebie 64 mięsa )

Admin-Chat - Będąc adminem po wpisaniu /ac dołączasz do admin-chata

Turbo-Drop - Zwiększa drop ze stone'a kilkukrotnie

Sprawdź - Automatyczne sprawdzanie plików gracza w poszukiwaniu cheatów

Kamieniarka - Można stworzyć klocek endu ale nie jakiś zwykły gdy go postawimy na nim respi się kamień i jak zniszczymy ten kamień to kolejny się respi :) taka farma kamienia

Disco-Wool - Wełna która zmienia kolory

Losowy-Tp - Gdy klikniemy guzik na gąbce to nas teleportuje na losowe koordynaty

Marmur - Jak sama nazwa wskazuje za 9 stacków cobblestone można zrobić marmur :)

----------------------------------------------------------

EasyHC

Hardcore na start ban na 6 dni. Gildie, podboje, punkty za zgon ban na 3 dni z możliwością wykupienia UnBan .

Co tu dużo mówić serwery EasyHC & Survival pochodzą od jednego właściciela więc skrypty te same może kilka nowych :)

-----------------------------------------------------------

RolePlay

A więc tak :

Jobs - Prace

MineRestLite - Kopalnie

PlotMe- Działki

TimeIsMoney - Pieniądze za granie

Tyle z tych ważniejszych na serwerze chodzi o to, aby zatrudnić się w pracy zarobić na działkę a potem żyć godnie, aż do śmierci :) w takim wielkim skrócie 

Sloty :

Survival - 150

EasyHC - 80

RolePlay - 11 ( Nie wiadomo czy wypali i czy znajdą się gracze dlatego skromnie )

Piszcie na dole co można zmienić a co dodać :)

Najlepiej gdybyście napisali też o jaki serwer chodzi :)

Przepraszam za błąd w tytule, ale nie można poprawić :D

Nie wiem czy to takie autorskie, np na kwadratowej masakrze guzik teleportujący na dowolne koordynaty był. Marmur też gdzieś był, ale gdzie to już nie powiem; nie pamiętam.

Oczywiście, tego mięsa to za dużo, jedna świnia to 64...  w życiu. Tak samo z tym stonem, którego też nie może zbyt dużo wypaść, bo to będzie strasznie proste.

RolePlay raczej nie wypali, dla większości będzie to bardzo monotonne. Zależy też sporo oczywiście od ekipy, ale ogólnie to nie jest zły pomysł i nie zepsuj tego. 

Jeśli oczekujesz na moją odpowiedź - oznacz mnie @m0u

Opublikowano

Dużo jest takich serwerów juz. Np skkf czy mysg. Najbardziej zacheca 'RolePlay'. Ogólnie pomysł nie jest zły ale jak wspomniałam wcześniej - jest już ogrom takich serwerów. Ciężko będzie się wybić. Jeśli Ci się uda to na pewno wbije ;)

Opublikowano

Mi brakuje typowego Role-Playa. Serwerów hardcore jest juz sporo :/

Wyraziłem tylko i wyłącznie swoją opinie ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...