Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Mały come back :D

GACONIUSBM

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam państwa bardzo serdecznie wrocilem po dlugiej przerwie do neverwinter ^^ ostani raz gralem jak jeszcze łucznika nie bylo czy jak on sie nazywa :D mam zamiar grac od zera specjalista broni 2 recznej i mysle czy by nie zainwestowac kilku swoich złotówek w zenki tylko pytanie brzmi co jest sens kupic dla tej postaci zeby? mam zamiar zrobic ta postac tylko pod dungi itp nie mam zamiaru bawic sie w pvp jest sens kupowac wierzchowca za zen? ktory pakiet kupic zeby nie stracic kasy ktorego towarzysza dla specjalisty pod dungi itp ? prosilbym o jakies krótkie rady bo troche sie zmienilo od kiedy gralem po raz ostatni ;)

Opublikowano

Wierzchowiec zawsze spoko, szkoda, że dopiero teraz wróciłeś do gry bo parę tygodni temu była dosyć duża promocja właśnie na wierzchowce - chyba o 50% taniej. Jeżeli chodzi o ogólne kupowanie zen to dla mnie marnowanie pieniędzy, moim zdaniem bardziej opłaca się kupować astralne diamenty na allegro. Mogę podać paru sprawdzonych allegrowiczów jeżeli się skusisz na moją propozycję.

Opublikowano

Wierzchowiec to tylko dla picu jest. Skoro będziesz grał tylko dungi, to wchodzisz przez kolejke. W dodatku twoja um. specjalna(?) to sprint. Poza tym zostaw kase na prawdziwe wydatki, czyli kupuj zeny tylki po rozsądnej cenie. Jeżeli cena będzie wyzsza niz kupno 1kk a.d, to ich nie kupuj. Spytasz dlaczego? Ano dlatego, że wytworzenie jednego legendarnego przedmiotu kosztuje blisko 20kk a.d.

Opublikowano

@januszq 
Co Ty tutaj za brednie piszesz? 20kk diamentów na jeden legendarny item? Nie sądzę. Jeżeli masz tutaj na myśli wydawanie diamentów na te całe klejnoty do ulepszania itemów to bezsens, marnowanie pieniędzy. Lepiej samemu dropić "ulepszacze" i tworzyć powoli legendarne itemy niż wydawać majątek i mieć je w ciągu jednego dnia. Ja osobiście wydałem coś koło 300k a.d. i posiadam cały zestaw epickich przedmiotów (te do ulepszania na legendarny). Co do wierzchowca, niby będzie robić tylko te dungi, ale i tak uważam, że lepiej posiadać lepszego wierzchowca niż jeździć ciągle na zwykłym koniu, który daje 50% szybkości ruchu zamiast 110%.

Opublikowano

@januszq 

Co Ty tutaj za brednie piszesz? 20kk diamentów na jeden legendarny item? Nie sądzę. Jeżeli masz tutaj na myśli wydawanie diamentów na te całe klejnoty do ulepszania itemów to bezsens, marnowanie pieniędzy. Lepiej samemu dropić "ulepszacze" i tworzyć powoli legendarne itemy niż wydawać majątek i mieć je w ciągu jednego dnia. Ja osobiście wydałem coś koło 300k a.d. i posiadam cały zestaw epickich przedmiotów (te do ulepszania na legendarny). Co do wierzchowca, niby będzie robić tylko te dungi, ale i tak uważam, że lepiej posiadać lepszego wierzchowca niż jeździć ciągle na zwykłym koniu, który daje 50% szybkości ruchu zamiast 110%.

Brednie? Masz czas, możesz czekać i dropić. ale ile godzin gry na to poświęciłeś. Anyway. Masz chociażby tutaj wypowiedź po ostatniej liście zmian. Polecam też śledzić opinie na angielskim forum, gdzie mówią o wysokich kosztach. Mnie się nie chce tłumaczyć, ale zrobił to ktoś inny:

Tak pół żartem - pół serio. W obecnej sytuacji, przy obecnych cenach punktów rafinacji, stworzenie jednej legendarnej części wyposażenia(mamy ich 4, artefaktów nie liczę) to koszta około 20 000 000 Diamentów ASTRALNYCH.

Idąc dalej, robiąc dzień w dzień runy po heroicznych spotkaniach na Smoczej Studni i Tiamaty (licząc na IV rangę), poświęcając na to 16 godzin, nie wiem czy zarobi się jeden milion. 

Dalej, chodząc na t2 - ki, licząc na uber rare drop (+/-1000x VT, raz widziana korona), nie wiem czy przez16 godzin no-life'nia zarobi się pół miliona. 

Dalej, robiąc najbardziej opłacalną obecnie profesję - Jubilerstwo - zarobek na 8 godzin - 300 000 AD, jeśli mamy tyle zestawów smile.png (pamiętajmy że maksymalna szansa na sukces to 75%).

Więc jak mam teraz udoskonalić moje artefaktyczne wyposażenie ? Legalnie, kupując Zeny, zapłaciłbym za to średnią krajową.

No pytam się, jak ?

I tak, koszta mogą być różne, ponieważ zależy to od tego, czym chcemy ulepszać.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...