Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Tablet z Windows 8.1

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, miałbym pytanie do wszystkich posiadaczy tabletów wyposażonych w System Windows 8.1, czy na takich urządzaniach nie ma problemu z odpaleniem wszelkich programów z normalnego komputera jak i również starszych gier typu The Settlers.

Z góry dziękuję za odpowiedzi ponieważ zastanawiam się nad zakupem takiego urządzenia.

Opublikowano

Jestem posiadaczem takiego urządzenia i osobiście gram na nim w CS 1.6 jak i również używam normalnych aplikacji z tradycyjnego komputera, myślę że dużo może zależeć również od tego jakiej firmy chcesz zakupić taki tablet oraz jakie będzie posiadał on parametry.

Opublikowano

Myślałem nad Colorovo CityTab Supreme 8 HDMI, jest dość niedrogi jak na tablet tej klasy z Windowsem, jeżeli chodzi o specyfikację to:

• Procesor: Intel® Atom™ Z3735E 1,33 - 1,83 GHz Quad Core  
  • Procesor graficzny: Intel® HD Graphics
  • Pamięć RAM: 1 GB
  • Pamięć FLASH: 16 GB
Opublikowano

Nie wygląda to najgorzej choć ma dość mało pamięci ram, jeżeli chodzi o bardziej wymagające aplikacje może łapać ścinki, pomyśl może przed zakupem nad dołożeniem kilku stówek i kupieniem czegoś lepszego od MSI bądź Acer.

Myślę że będzie to bardziej opłacalne, patrząc również przyszłościowo.

Opublikowano

Colorovo.. Może kolorowanka? Nie wiem, mi się wydaje że chcąc odpalić gry na tablecie z 8.1 to trzeba chociaż zainwestować w tego Venue 8, no ale mogę się mylić. Wymagania + ograniczony budżet = niemożliwe. 

lownfast

Opublikowano

Dziękuję wszystkim za swoje wypowiedzi oraz pomoc w wyborze urządzenia, Zdecydowałem się wydać nieco większą kwotę pieniężną i zakupić lepszy sprzęt, moją uwagę przykuło urządzenie zaproponowane przez Kolegę wyżej, mianowicie Dell Venue 8 Pro, był to bardzo dobry wybór, z tabletu jestem bardzo zadowolony.

Temat Można Uznać za zamknięty.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...