Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Turecki serwer

Misiek029

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Przedwczoraj moj kolega chcac zrobic sobie ze mnie jaja przeniosl moje konto na turecki region. Czytajac sporo opini o tureckim lolu balem sie tam wogole logowac. Pomyslalem sobie, ze zanim uzbieram na powrot to pogram sobie rankedy. Wlaczam jakis losowy ranked, patrze na farme adc (z challengera) w 10 minucie - 58, adc z przeciwnej druzyny 64. Nie wiem czy tak jak pisali poziom jest az tak niski?

Rozegralem swojego jednego rankeda, przydzielilo mnie do brazu 3 (na EUNE silver 4, ale za wygrana dostawalem malo lp czyli mmr slabe). No dobra pierwsze mysli - znowu braz i wychodzic z niego ... pewnie sami feederzy i afkerzy jak na EUNE. Ku mojemu zdziwieniu z rankeda na ranked coraz lepsze druzyny udaje mi sie dostawac (chyba, ze to norma). Gralem na midzie zedem na heimera, heimer bardzo pushowal, zapingowalem o pomoc i patrze: z topa ping, ze idzie do mnie z pomoca, jungler i support to samo. To nie zdarzylo sie tylko w jednej grze, bo mam tak w prawie kazdej. Rowniez co gre w 7 minucie wszyscy zbieraja sie na smoku jak na LCSach. Nikt nie flejmuje, rozegralem 20 rankedow i tylko 1 afk mialem.

Moze ktos sie wypowiedziec:

- jak wyglada gra w wyzszych dywizjach w turcji?

- tez macie takie przyjemne druzyny?

- jakbym chcial kupic i np. mialbym psc za 50zl to samo sie przewalutuje na turecka walute?

- jak ogolnie oceniacie turecki serwer/co o nim myslicie?

Opublikowano

1. d5 euw = d4 turcja d4 euw = d3 turcja i tak dalej. na nizszych dywizjach za to jest o wiele slabszy skill

2. probowalem na turcji platyna 2 i dosc malo flejmu jest przynajmniej mniej niz na EUW i EUNE

3. tak samo sie przewalutuje na turecka walute.

4. mozna grac tylko bariera jezykowa mozna troche sie pobawic na nizszych dywizjach od d1 jest ten sam poziom co na innych serwerach.

Bullet for my Valentine <3

Opublikowano

- Poziom jest troszeczkę niższy ale nie aż tak bardzo,

- Ogólnie na Turcji często grają bardzo drużynowo, starają sie dużo roamować i pomagać,

- Jeśli chodzi o PSC to musisz napisac z tym do Rito, jeśli masz PayPala polecam tym drugim.

- Najgorszy jest tylko język, ale jak poprosisz ładnie to jak coś będą od Ciebie potrzebować to napiszą po Angielsku. 

Opublikowano

Nie wydaje mi sie zeby ten sam poziom byl, bo napewno na nizszych dywizjach maja lepsze zgranie i sie lepiej zachowuja niz na EUW/EUNE. Fakt, ze jezyka nie rozumiem, ale idzie sie dogadac. Jakim cudem challenger ma w 10minucie 60 farmy? :D

@MaraZ to, ze duzo roamuja to zauwazylem. Bardzo podoba mi sie ich podejscie do gry. Na EUNE/EUW kiedy dochodzi do teamfightu to zawsze ktos albo sobie czysci campe albo bierze farme z innej lini. Tutaj nawet fizzowi, ktory 20 hp mial i 3 enemy na plecach potrafili wrocic sie, pomoc mu i zabic oponentow :)

Wypowiadajcie sie dalej/piszcie jakies ciekawostki/zasady/zwyczaje panujace tam.

Opublikowano

Nie wydaje mi sie zeby ten sam poziom byl, bo napewno na nizszych dywizjach maja lepsze zgranie i sie lepiej zachowuja niz na EUW/EUNE. Fakt, ze jezyka nie rozumiem, ale idzie sie dogadac. Jakim cudem challenger ma w 10minucie 60 farmy? :D

Może ten Challenger miał po prostu złą grę, każdemu może się zdarzyć. :)

Dosc malo flejmu jest przynajmniej mniej niz na EUW i EUNE

Jeśli chodzi o flame to NIC nie pobije EUNE. Nigdy nie miałem gry, gdzie nie byłoby flamera, a gram od sezonu 2-giego. :)

//Temat

Turecki serwer jest jak najbardziej OK.

Grałem tam troszkę i są na prawde mili ludzie (oraz pomocni :))

Opublikowano

Może ten Challenger miał po prostu złą grę, każdemu może się zdarzyć. :)

Jeśli chodzi o flame to NIC nie pobije EUNE. Nigdy nie miałem gry, gdzie nie byłoby flamera, a gram od sezonu 2-giego. :)

//Temat

Turecki serwer jest jak najbardziej OK.

Grałem tam troszkę i są na prawde mili ludzie (oraz pomocni :))

Prócz tych którzy non stop piszą oc lub orospu cocugu co na nasze znaczy "Skurw**yn"

Ale po za tym zgadzam się z Tobą w 100% ;)

­azYIWDl.png

Opublikowano

Turcja to s**t. Ja mam dotąd załamanie nerwowe po tym ich czacie. Już wolę toksycznych polaczków niż tych brudasów piszących ":SD::DSD:" po tym jak Cie zabiją lub zwyzywają. Albo te ich "mal mal mal". 

Niby można zignorować ale cieżej się gra i tak bez jakiejkolwiek komunikacji.

Poznałem może z 2 fajnych turków.
1 - kampił mi linię, przez co easy oranko
2 - grał Soraką supp i zamiast mi tylko pomóc na żabie to jeszcze mnie healował do czasu zrobienia blue i wrócił na linię z 50% hp i zaorał.

Poziom diamentu 2. Możesz tam wbić nie wiadomo jakiego diamenta a i tak będą Cie wyzywać za wszystko. Ale w sumie w lobby miałem lajt bo nigdy nikt nie płakał o linie typu mid or feed.

579571423327107377857.png

Opublikowano

Musze sie nie zgodzic z panem @1361622928-U485574.pngKorean Smurf . Na obecna chwile rozegralem cos ponad 30 rankedow na tureckim serwerze i tylko w jednej grze mialem afk'a. Zawsze gracze graja na poziomie nieboostowanego golda EUW/EUNE, oczywiscie sa wyjatki. Dzis kha'zix z 400hp zaoral gankujacego lee sina i rengara tracac polowe hp. Poziom rozgrywek jest naprawde swietny. Goraco zapraszam, jak ktos chcialby pograc to zapraszam na pw.

Tymczasem mysle, ze temat mozna zamknac. Dziekuje wszystkim za wypowiedzi ;)

Opublikowano

ja mialem fale gier przegranych na rankedach gdzie przy 4 grach byl minimum 1 afk, ale to raz tylko, a jestem u kebabow 1-2 tyg. ogolnie bariera jezykowa nie jest problemem, pingami da rade wszystko ogarnac, nie wiem czy flame jest, czy nie, bo nie rozumiem ich jezyka.

ogolnie jest lepiej niz na eune wg mnie 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...