Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Procesor

Xinap

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam starego PC sprzed 8lat tam jest windows XP, procesor 1rdzeń 1.79Ghz 1GB RAM i karta graficzna Radeon 1GB. Chciałem do niego dokupić lepszy procesor i znalazłem używany Intel 2x2.2Ghz. Taki wystarczy do swobodnej gry w 4story a karta jest całkiem dobra. I pytanie brzmi, czy nie spali się coś gdy wymienie ten procesor z jednordzeniówki na dwu 2.2Ghz? Proszę o pilną odpowiedź. Na laptopie mam 4GB ram, procek 2x2.1Ghz a karta graficzna 256MB i zużycie procka jest 50% a fps w 4story mam 20-30... Zaś na pc mam zużycie procka 100% a fps dzieki karcie graficznej ok 40-50. Chciałem dokupić do pc lepszy procek co by było ze 120fps.

Opublikowano

Procesor 1x 1.79Ghz Athlon 64 Processor 3000 +

Ram 1GB

Karta graficzna Radeon X1600 pro

Opublikowano

Jestem w tych sprawach kompjuterowych zielony, dlatego pytam. A z drugiej beczki. Mam lapka Asusa K51AC.

Procesor Athlon 64 2x2.1Ghz

4GB ram

Karta graficzna Radeon 3200HD.

Da się dokupić jakąś znacznie wydajniejszą do gierek? Taką do 60zł. I czy da się ją swobodnie wymienić czy jest przylutowana do płyty głównej?

Opublikowano

Ściągnij program CPU z wejdź w zakładke CPU zrób ss i wyślij, albo wyślij jakie masz gniazdo. Jeżeli nie posiadasz kary zintegrowanej możesz bez problemu wymieniać.

Bigos Bigos...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...