Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ban za pelerynki? Metin2 PL

tom3k10s

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! Otóż dzisiaj dostałem bana za niedozwolone oprogramowanie- tak pisze na emailu. A działo się to tak: grałem na kamer modzie, i używalem tylko pelerynek , mobber dystans 9999, to niezle ściagało moby :D oraz mialem załączoną funkcje "Aktywuj szybki atak(niewidoczny)" myślę że kazdy wie o co w tym chodzi. Po 3h grania (expienia) w m2 na dzikusach, nagle wyskoczylo ze wykrylo GM'a , pojawił się napis w prawym dolnym rogu że jest GM no i jego współrzędne, był tuż obok mnie. Wyłączyłem metka. Po 1h wchodze, loguje się i banik oczywiscie. Moje pytanie jest nstp. Co oni wykryli, czy te pelerynki że ciągle używalem, a może ten duży zasięg 9999? Tzn że nie można lurac sobie pelerynami na tym modzie? jezeli tak to straszna lipa.. i drugie zapytanie. Czy wykryli mnie przez ten niewidoczny atak? , oraz trzecie, a zarazem ostatnie pytanie: Czy wgl można już grać na tym kamer modzie? podobno jest on niewykrywalny, to jakim cudem dostalem bana? 

Proszę o udzielanie się w tej sprawie:) Z góry wszystkim dziękuję. Pozdrawiam :)

Opublikowano

Witam! Otóż dzisiaj dostałem bana za niedozwolone oprogramowanie- tak pisze na emailu. A działo się to tak: grałem na kamer modzie, i używalem tylko pelerynek , mobber dystans 9999, to niezle ściagało moby :D oraz mialem załączoną funkcje "Aktywuj szybki atak(niewidoczny)" myślę że kazdy wie o co w tym chodzi. Po 3h grania (expienia) w m2 na dzikusach, nagle wyskoczylo ze wykrylo GM'a , pojawił się napis w prawym dolnym rogu że jest GM no i jego współrzędne, był tuż obok mnie. Wyłączyłem metka. Po 1h wchodze, loguje się i banik oczywiscie. Moje pytanie jest nstp. Co oni wykryli, czy te pelerynki że ciągle używalem, a może ten duży zasięg 9999? Tzn że nie można lurac sobie pelerynami na tym modzie? jezeli tak to straszna lipa.. i drugie zapytanie. Czy wykryli mnie przez ten niewidoczny atak? , oraz trzecie, a zarazem ostatnie pytanie: Czy wgl można już grać na tym kamer modzie? podobno jest on niewykrywalny, to jakim cudem dostalem bana? 

Proszę o udzielanie się w tej sprawie:) Z góry wszystkim dziękuję. Pozdrawiam :)

Ja też dostałem bana, myślę,że to GM tobie dał po logach mógł sprawdzić

Opublikowano

Włącz że od razy zamyka gre jak GM sie pojawi a nie sobie jeszcze sprawdzasz kordy gdzie on stoi. peleerynki ustaw na 4500 i nie używaj ich co sekunde tylko zbierz spota ubij i znowu. GM zbanował Cie bo wiedzą że istnieje autowygrywacz gm i jeżeli Ty sie wylogowałeś zaraz po tym jak on powiedzmy stał przy tobie z 5-10 sekund to wiadomo że bana dostaniesz. Niewykrywalny jest ale jak umiesz z niego korzystać. A co to niewidocznego ataku to nie wiem nie wypowiem sie bo z tego nie korzystam.

😅

Opublikowano

up 2 : no tak , inni gracze tego nie widzą lecz GM mógłby jakoś to wykryć ,że szybko zadaje DMG czy cuś w tym stylu. 

up 1 : Okej , teraz pelerynki bede używał tak jak napisałeś. No dobra , ale co wykryli u mnie że GM obok mnie się pojawił? :P

Opublikowano

Po logach okej , ale dlaczego sie przeteleportowal do mnie ? co wyczuł , że akurat do mnie trzeba?  :P

Coś w logach po prostu mu się nie zgadzało, przeniósł się do Ciebie, żeby być pewnym, że używasz czegoś, wylogowałeś się i dziękuje, dobranoc.

Ewentualnie ktoś Cie sprzedał.

Opublikowano

Okej, czyli tak jeżeli teraz bede expił , używał pelerynek z kamer moda na dystans np.4500 i coś im w logach nie bedzie pasowało, to przeteleportuje się do mnie GM. Wykryje mi to i pojawi się napis GM'a. Ja nie bede sie wylogowywal i nie bede używał pelerynek tylko normalnie expił. W tej sytuacji dalej dostane bana? 

Opublikowano

Po logal owszem, ale GM tak sobie po prostu patrolują mapki nie wiedzieliscie ?. tego co napisałeś wyżej to nie wiem :D ja mam ustawione ze jak postawi sie admin obok mnie to zamyka mi metka, no i mam juz 46lvl i bana ni ma :D

😅

Opublikowano

jezeli pojawi sie obok ciebie admin i zamknie Ci sie metek to bedzie wiedzial ze cos masz bo sie wylogowales szybko czyż nie ? :P i może Cie zbanowac ;p

Opublikowano

Ale zanim go polaczy z mapa i otoczeniem to jest kilka sekund a w tedy ten wykrywacz admina zdąży się wylogowac z moja postacią, tak to sobie tłumacze ;) wracając do tego niewidzialnego ataku to wyłącznie go i jeżeli masz boja włącz sobie nie odpychanie mobow z konia ale graj na tym jak jest malo ludzi w metku bo to da się wykryć w sposób ze masz je obok siebie ake gracze widza jak oni odlatująaale jak nie są obok Ciebie to nadal im HP ucieka nie wiem czy cos z tego zrozumiesz nie umiem tłumaczyć xD

😅

Opublikowano

Ja se pykam w biały dzien na dużym spocie BO i nic mi nie ma, bo trzeba uwarzać :) A z tymi logami to wydaje mi sie że GM leci w chu.. nie raz dostałem bana za oprogramowanie np na fish botach, ale miałem pewność że GMa nie było obok mnie w momęcie nakładania bana, odwołałem sie do supportu i odesłali mi wiadomość że niby po "logach" znaleźli niedozwolone oprogramowanie, gowno xD

Opublikowano

Hah! Jak myślisz że NIE dostaniesz bana za używanie haxów w Metin2 to jesteś w błędzie.

Nie potrzeba wykrywalnego kamermoda admin po prostu spojrzy na twoje transakcje i widzi czy kupywałeś lub sprawdzi twoje EQ.

Przy okazji jak masz lurać to tylko ninją z łukiem a nie pelerynkami z haxa.Używasz go na własną odpowiedzialność a regulamin zabrania używania haxów.

Opublikowano

Hah! Jak myślisz że NIE dostaniesz bana za używanie haxów w Metin2 to jesteś w błędzie.

Nie potrzeba wykrywalnego kamermoda admin po prostu spojrzy na twoje transakcje i widzi czy kupywałeś lub sprawdzi twoje EQ.

Przy okazji jak masz lurać to tylko ninją z łukiem a nie pelerynkami z haxa.Używasz go na własną odpowiedzialność a regulamin zabrania używania haxów.

On sie pytał za co konkretnie dostał bana a nie że nie ma ich używac clol

Opublikowano

Ale zanim go polaczy z mapa i otoczeniem to jest kilka sekund a w tedy ten wykrywacz admina zdąży się wylogowac z moja postacią, tak to sobie tłumacze ;) wracając do tego niewidzialnego ataku to wyłącznie go i jeżeli masz boja włącz sobie nie odpychanie mobow z konia ale graj na tym jak jest malo ludzi w metku bo to da się wykryć w sposób ze masz je obok siebie ake gracze widza jak oni odlatująaale jak nie są obok Ciebie to nadal im HP ucieka nie wiem czy cos z tego zrozumiesz nie umiem tłumaczyć xD

hah tłumacz sobie tłumacz a pozniej bana masz haha nie no smieje oczywiscie :) panie wszystko rozumiem :D ja tak własnie robilem na innym serwie na boju , włączyłem nieodpychanie z boja i biłem , a na drugim metku patrzyłem jak to wygląda z perspektywy normalnego gracza, i własnie wyglada to tak jak opisales :D to tez jest fajny myk :D

Ja se pykam w biały dzien na dużym spocie BO i nic mi nie ma, bo trzeba uwarzać :) A z tymi logami to wydaje mi sie że GM leci w chu.. nie raz dostałem bana za oprogramowanie np na fish botach, ale miałem pewność że GMa nie było obok mnie w momęcie nakładania bana, odwołałem sie do supportu i odesłali mi wiadomość że niby po "logach" znaleźli niedozwolone oprogramowanie, gowno xD

Ale jakby tak przyszedł pod Cb jakiś gracz to mógłby zauważyć więc uważaj tam ;) no co zrobisz , ja na fishbocie nadal jade i nie dostalem bana juz od ponad 2 msc :D

Tzn? Jak sprawdzi moje eq? nie rozumiem. Spojrzy na moje transakcje , tzn? bo też nie rozumiem :P

On sie pytał za co konkretnie dostał bana a nie że nie ma ich używac clol

Dobrze mowisz polać Ci , ale oczywiście kubusia :D hhaha:) na emaila przyszło mi że za niedozwolone oprogramowanie, ale jak wykryli , co wykryli tego nwm :D w każdym razie teraz bede bardziej uważał, albo wgl nie grał na modzie hah xD

Opublikowano

Znam osoby co expiły na Modzie w v1/v2 i nie dostały bana

Z moda też trzeba umieć korzystać. Albo korzystaj w nocy od godziny 3 do 6 rano albo w ogóle.

Opublikowano

Znam osoby co expiły na Modzie w v1/v2 i nie dostały bana

Z moda też trzeba umieć korzystać. Albo korzystaj w nocy od godziny 3 do 6 rano albo w ogóle.

Ja kiedyś ciagle w v1/v2 expilem na Waithacku, od 45lvl - 69lvl i nie dostalem bana , troszke szczescia mialem bo niektorzy stali i lampili co ja robie , a ja wtedy tez stalem i nic nie robilem ale to juz inna bajka ;d w nocy to ja panie śpie, ale dzieki za rade , przyda się ;)

Opublikowano

Ja kiedyś ciagle w v1/v2 expilem na Waithacku, od 45lvl - 69lvl i nie dostalem bana , troszke szczescia mialem bo niektorzy stali i lampili co ja robie , a ja wtedy tez stalem i nic nie robilem ale to juz inna bajka ;d w nocy to ja panie śpie, ale dzieki za rade , przyda się ;)

nie musisz w nocy w cale grać, wystarczy ustawić sobie Bot'a w dość bezpiecznym miejscu

Opublikowano

nie musisz w nocy w cale grać, wystarczy ustawić sobie Bot'a w dość bezpiecznym miejscu

Można i tak, okej dzieki all za udzielanie się :)) Temat do zamknięcia. :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...