Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Duo a mmr

ViQney

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Teraz się trochę pogubiłem, myślałem że między solo a duo nie ma żadnej różnicy jeśli chodzi o mmr, ale teraz zapytam was. Jestem w S3, kiedy MMR mi rośnie a kiedy spada po zwycięstwie w duo ? 

Opublikowano

Jeśli grasz duo z osoba, która ma lepsze MMR to wygrywając zyskujesz więcej a przegrywając tracisz mniej. Jeśli grasz duo z niższym MMR to przegrywając tracisz bardzo dużo, a wygrywając zyskujesz mało, mniej niż jakbyś wygrał sam (dalej Twoje MMR słabie, nawet wygrywając)

Opublikowano

Masz Silver 3

Kiedy grasz np. z goldem, którego mmr jest wyższe od twojego dobierani są lepsi przeciwnicy. Dlatego aby wygrać musisz się bardziej postarać (teoretycznie) więc dostajesz więcej mmr, w wypadku przegranej bardzo mało tracisz. Natomiast dla twojego kolegi z duo sytuacja jest odwrotna, dla niego przeciwnicy nie powinni być żadnym problemem, co za tym idzie dostaje mało mmr kiedy wygra, ale za to kiedy przegra odejmowane sa duże ilości mmr. (Podczas gry z tobą słabnie mu mmr niezależnie czy wygra czy przegra )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...