Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Na podstawie jakich dowodow wot banuje za sprzedaz konta?

Prazek16

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Dzis podczas proby zalogowania sie na konto ukazal mi sie komunikat ze dostalem perm bana za niby "sprzedaz konta"

Kilka dni temu jakis pizdus wlamal mi sie na konto wot odrazu napisalem wiadomosc do supportu i po 3 dniach odzyskalem konto ogolnie wczesniej mialem jeszcze 2 wlamania ale to juz troche inna bajka.

Wiec moje pytanie jest takie czy nawet gdybym sprzedawal konto np.allegro i mial tam zamazane nicki itp to maja jakies dowody na danie mi bana czy banuja tylko za podejzenia...?

Chce sie dowiedziec czy ktos dostal kiedys takiego bana i odwolywal sie do supportu po czym dostawal ub?Wiadomosc do supportu juz wyslalem bo wydaje mi sie to troche smieszne skoro tylko ja korzystam z konta i czasem wlamywacze ktorzy wlamali mi sie na konto po czym odrazu pisalem do supportu

Aha i jeszcze jedno slyszalem ze gdybym nie dostal ub to wg zeruje statystyki itp i oddaje tylko czolgi premium jak i golda?

i jezeli chodzi o ten gold to czy ten gold ktory uzywalem na premki itp ktore juz minely wroci czy nie?

Opublikowano

Nigdy nie banują za podejrzenia. Jeśli nie potrafisz zabezpieczyć konta, to sam jesteś sobie winien. Banują tylko gdy mają 100% pewność, raczej nie ma szans na ub. 

Opublikowano

ale chodzi o to ze podczas tych wlaman zawsze pierwsza rzecza jaka robilem byla wiadomosc do supportu i normalnie wysylalem im dowody rpzelewu itp i oddawali mi hasla.Zazwyczaj ci sprzedawcy z allegro odzyskuja konta wot po jakims czasie np 1rok czyli wtedy to moge zrozumiec jako sluszny ban ale nie tak jak ja wysylalem do nich wiadmosc zaraz po wlamianiu.

Kolejna sprawa Juri dokladnie wiem jak zabezpieczyc konta ale hakerzy rozne myki maja sam napewno dales sie hakerowi w jakiejs grze.

I ostatnia sprawa jak mozesz napisz mi co so tym resetowaniu konta poniewaz mialem tam 4x VIII premki i duzo osob pisalo ze wg resetuje konta i zostawia tylko premium tanki

Napisz co o tym myslisz

Opublikowano

ale chodzi o to ze podczas tych wlaman zawsze pierwsza rzecza jaka robilem byla wiadomosc do supportu i normalnie wysylalem im dowody rpzelewu itp i oddawali mi hasla.Zazwyczaj ci sprzedawcy z allegro odzyskuja konta wot po jakims czasie np 1rok czyli wtedy to moge zrozumiec jako sluszny ban ale nie tak jak ja wysylalem do nich wiadmosc zaraz po wlamianiu.

Kolejna sprawa Juri dokladnie wiem jak zabezpieczyc konta ale hakerzy rozne myki maja sam napewno dales sie hakerowi w jakiejs grze.

I ostatnia sprawa jak mozesz napisz mi co so tym resetowaniu konta poniewaz mialem tam 4x VIII premki i duzo osob pisalo ze wg resetuje konta i zostawia tylko premium tanki

Napisz co o tym myslisz

Jeżeli chodzi o zabezpieczenia to nie pobieraj jakiś dziwnych plików bo mogą tam być keyloggery. Jak chcesz się upewnić czy nie masz tego na kompie to ściągnij program Malwarebytes Anti-Malware przepuść i wyczyść ze świństwa.

Jeżeli ci zrestartowali konto (a nie wiem czy mogą czy nie ) to premki zostają

Opublikowano

zle rozumiesz maciejjj znam sie na takich gownach jak keyloggery i wiem dokladnie jak sie przedtym bronic ale to juz inny temat chodzi glownie o to czy to jest powod tego bana i czy bede mogl skorzystac z opcji resetu konta

Opublikowano

­

zle rozumiesz maciejjj znam sie na takich gownach jak keyloggery i wiem dokladnie jak sie przedtym bronic ale to juz inny temat chodzi glownie o to czy to jest powod tego bana i czy bede mogl skorzystac z opcji resetu konta

Zawsze można skorzystać z opcji zresetowania konta, ale czy pomoże to na bana?

Opublikowano

tzn chodzi o to ze czytalem na roznych forach ze jezeli dostaniesz perm bana w wocie i miales realnie wydane hajsy na np czolgi premium to wg po jakims czasie resetuje na koncie staty/czolgi i zostawia tylko premium tanki jak i gold

"po jakims czasie" mam na mysli jakby moment w ktorym napiszesz do supportu ze chcesz skorzystac z tej opcji

zadalem takie pytanie bo moze mial stycznosc z takim czyms np banem za sprzedaz konta czy cos podobnego

i ogolnie mam nowe pytanie czy mozliwe jest to ze zostalem potraktowany jako "kupujacy konto" a nie sprzedajacy poniewaz gdy zakladalem konto w 2012r mialem inny internet czyli inne ip internetu(miasto itp to samo) a gdy tydzien temu napisalem z innego ip czyli tego ktore aktualnie uzywam na codzien moze pomysleli ze poprostu to ja kupilem konto :D?

Perm ban za sprzedaz konta nazywany jest Permament ban for selling account czy cos takiego i z mojego rozumowania wg nie naklada banow za "kupno konta" tzn ban jest traktowany jako sprzedaz i tyle

Troche belkotem najebalem ale mysle ze doczytacie co i jak :D

Opublikowano

­No, jeżeli ja byłbym pracownikiem WarGaming i widział to tak, że... Były dwa włamania i nagle na konto zalogował się osobnik z innego adresu IP, wtedy również bym nadał banicję permanentną za sprzedaż konta, ponieważ w WG nie wiedzą co to kontakt i nie skontaktują się, nie spytają, nie ustalą szczegółów.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...