Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Zdalny Reset Routera

TerroSS

Pytanie

Opublikowano

Siema, nie wiem czy piszę w dobrym diale ale chce się czegoś dowiedzieć.Czy Zdalny restart jakiego kolwiek routera jest możliwy ?.Jestem podłączony do routera przez kabel ADSL ale w każdej chwili mogę się przełączyć na Wi-Fi.Teraz każdy zapyta to skoro jesteś podłączony przez kabel to czego po prostu nie zresetuje routera ręcznie to znaczy po prostu podchodzą do niego i naciskając przycisk Restart ? I w tym cały problem...Router jest u sąsiada ( 21 latka który po godzinie 20:00 odpala torrenta) piętro niżej, i przez to gówno cały net siada...Powiem też że strona 192.168.1.1 nie działa i żeby to naprawić trzeba ten router zresetować.Jak już się na tą stronę dostane to sam potrafię ograniczyć lub wyłączyć Wi-Fi.Dodam też że po włączeniu zasysacza (torrenta) wychodzi do pracy...

1 odpowiedź na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

a jak chciałeś inaczej? telepatycznie go rozłączyć skoro nie masz do niego dostępu ?

niektóre routery mają opcję watchdog i potrafią same się restartować w razie problemu

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...