Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jakie firmy internetowe ?

Timezpl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie, podajcie mi dobre firmy internetowe z dobrymi internetami i stabilnymi pingami które nie mają problemów.. To gówno które mam teraz ma 1mb/s i płacimy za to 60zł do tego pingi w grach mi skaczą z 40 do 5tyś bez problemu.. Filmiki na yt nawet w 120p się muszą ładować. To jakaś Radiówka. Tak więc podajcie mi dobre firmy internetowe.
Aktualnie myślałem nad Netią.

Opublikowano

Wszystko zależy od tego jaki internet możesz mieć w swoim domu. Na przykład UPC może dać nawet 200Mbit/s, ale wszystko zależy od połączenia. Najlepiej skontaktować się z nimi i zapytać jak wyglądają możliwości pod Twoim adresem.

Opublikowano

Napisz mi jaka konkretnie prędkość cię interesuje, raczej mobilnego nie chcesz co nie ? :D

"Ojcowie gineli, a my dziś mamy wszystko"

Opublikowano

Mobilny 100% nie ;) Kwota max. To 59 złotych. Miasto Bielsko-Biała. Tak chcociaż 50mb/s ale z dobrym uploadem i stabilnymi pingami poniżej 100.

Opublikowano

Tak więc pisałęm z działem na upc odpisali że w Bielsku nie ma instalacji od UPC.. Tak więc znacie jeszcze jakieś dobre firmy internetowe ?
Co myślicie o Netii ?

Opublikowano

Może Multimedia?

Można temu Multimedia.pl zaufać ?

Niestety Multimedia także nie obejmują mojej miejscowości..

W jakiej ja dziurze mieszkam ;_;,

Przepraszamy, usługa nie jest dostępna pod wskazanym adresem.

Są jeszcze jakieś propozycje ?

Opublikowano

Można temu Multimedia.pl zaufać ?

Niestety Multimedia także nie obejmują mojej miejscowości..

W jakiej ja dziurze mieszkam ;_;,

Przepraszamy, usługa nie jest dostępna pod wskazanym adresem.

Są jeszcze jakieś propozycje ?

to że nie obejmuje twojego adresu to nie znaczy że w Bielsku nie ma upc , multimedii gościu.. 

Opublikowano

Problem w tym że ja nie posiadam linii telefonicznej.. Teraz mam internet radiowy.
@Edit I do tego nie obsługują jeszcze Bielska -,-
Netia została tylko ona obsługuje Bielsko. Chyba, że znacie jakieś ?

Opublikowano

Ja od jakiegoś czasu mam Multimedie i nie narzekam. Za 60 mega płacę 59 złotych, internet stabilny, czasem coś tam na chwilę rozłączy, ale jakiejś dłuższej awarii jeszcze odpukać nie miałem. To, że na stronie Ci wywala, że Multimedia nie obejmuje Twojego adresu to nie znaczy, że się nie da tam neta od nich założyć. Najlepiej przejdź się/zadzwoń do BOK-u i dowiedz co i jak.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Dzwoniłem do Multimedii i powiedzieli że nie obejmuje. Tak się zastanawiam na jakim ja teraz zadupiu mieszkam skoro nie ma żadnego normalnego internetu.. UPC,VECTRA,MULTIMEDIA,KOLNET,ORANGE nie posiadają usług w tej miejscowości.. Aż korci aby jak najszybciej się wyprowadzić. Znacie jakieś firmy ?
Zostaje Netia która ma niezbyt dobre linie tutaj.
Teraz za 1mb/s muszę zacząć płacić 100złotych bo coś tak jakieś koszty się za to zwiększyły. Za pieprzoną radiówke 1mb/s i pingami w grach po 1 tysiąc oraz oglądaniem filmów na youtubie w zasranym 140p. Do tego to rozłączanie internetu. Ładuje też po 5 minut jedną stronę. A także rozłącza z napisem nie można wyświetlić strony.. Do dupy z takim operatorem. Przepraszam że tak brzydko piszę ;_; Ale już nie mogę z tym wytrzymać.. Zabiję się prędzej niż zapłacę 100zł za takie gó**o.. (Ja płacę za Internet.tzn. Dokładać muszę od następnego miesiąca po 50 złotych (najwięcej z tego neta korzystam.) Nie mamy żadnej umowy tak więc można odstąpić od tego gó**a z każdej chwili. Niestety, musze znaleźć jakiś porządny dobry internet w tejże Miejscowości. Nawet nie dokończe obejrzeć skazanego na śmierć przez ten internecik uroczy. Ładuje po czym przerywa ładowanie net przez chwile nie działa i znowu zaczyna działać. Dzwoniłem już do firmy internetowej. Nawet nie raczyli odebrać, a straciłem ok. 80 zł za takie wydzwanianie do nich. Co chwilę sekretarka odbierała (automatyczna) kazała czekać po 10 minut po czym rozłączało i zabierało po 15 złotych.
Tak więc opłaca mi się wybrać tą Netie ?

Opublikowano

Ty się dziwisz czemu płacisz 100zł za internet radiowy, skoro tam nawet konkurencji nie ma. Koleś może sobie nawet dać 200zł, bo innego rozwiązania nie masz, no chyba, że jakiś LTE. Co do tej neti, możesz spróbować, na pewno będzie lepsza, niż to gówno drogą radiową, w końcu idzie po kablu ta netia :P

Opublikowano

Coraz gorszy ten internet. Wcześniej to skoki były od 30-300 po chwili spadało a teraz to ciągle to dziadostwo utrzymuje się przy 800-900. Nawet pobieranie mi zwolniło. 10kb/s teraz a wcześniej miałem 175kb/s.. Wybieram chyba netie bo widzę że innego wyboru nie mam.. Jeżeli Netii tutaj tez nie będzie to dostane takiego wkur****a że aż przejdę się do tego gościa z tym netem..
Kolnet będzie dopiero za 2 lata tutaj tak więc na światłowody bym poczekał a netia na 24 miesiące to w sam raz. 50mb/s bo komputer max. 100mb/s może mieć (wim staroć.) Wystarczy mi żeby chociaż te pingi były w miarę przyzwoite.
I mam pytanie czy trzeba płacić za jakieś linie telefoniczne ? Np.Internet 50mb/s kosztuje 49,90zł i do tego doliczą jeszcze opłacanie linii telefonicznych ? Jeśli tak to biorę od Netii 10mb/s.

Opublikowano

Jak tylko patrzę na tą prędkość to aż mi się chce pozwać tych od internetu za takie gówno..

2du019x.png
Ta prędkość spada jeszcze poniżej 10kb/s. Do kija z takim internetem.. Jeszcze żeby w takim mieście nie było porządnych internetów. Vectra nie, Netia słabo, upc nie, orange nie, lte też nie.. Żadne internety tutaj nie obsługują, a lokalni mają w cholerę drogo po 100 zł za marne 2mb/s Pingi w grach po 1k i płacić za takie gówno jeszcze 100zł. Pierdziele nie zapłace mu za kolejny miesiąc. Na takim dziadostwie które mi rozłącza internet jeszcze, ładuje powoli strony (jeżeli w ogóle załaduje) Jak koleś będzie chciał za kolejny w miesiąc to mu w Ryj przywalę za przeproszeniem. Dzwoniłem już do Netii i 50mb/s niby bez problemu będzie tutaj. Ale mam pytanie do was czy trzeba płacić za utrzymanie linii ?

Opublikowano

Jak tylko patrzę na tą prędkość to aż mi się chce pozwać tych od internetu za takie gówno..

2du019x.png

Ta prędkość spada jeszcze poniżej 10kb/s. Do kija z takim internetem.. Jeszcze żeby w takim mieście nie było porządnych internetów. Vectra nie, Netia słabo, upc nie, orange nie, lte też nie.. Żadne internety tutaj nie obsługują, a lokalni mają w cholerę drogo po 100 zł za marne 2mb/s Pingi w grach po 1k i płacić za takie gówno jeszcze 100zł. Pierdziele nie zapłace mu za kolejny miesiąc. Na takim dziadostwie które mi rozłącza internet jeszcze, ładuje powoli strony (jeżeli w ogóle załaduje) Jak koleś będzie chciał za kolejny w miesiąc to mu w Ryj przywalę za przeproszeniem. Dzwoniłem już do Netii i 50mb/s niby bez problemu będzie tutaj. Ale mam pytanie do was czy trzeba płacić za utrzymanie linii ?

Jak mają kable w twoim mieście to nie, no chyba, że będziesz jeździł po kablach od neostrady, to wtedy musisz płacić. Co do zmiany, to nawet jeśli miałbyś płacić za utrzymanie lini, to lepiej zapłacić te 100zł i mieć porządny internet, niż to dziadostwo "radiówke"

Opublikowano

Mam internet od Netii 20 Mb/s i nie ma problemów prawie, ping ~30, wszystko jest na łączach TP i nic dodatkowo nie płacę.

... May the odds be ever in your favour ... All you need is love ... Now boy, now you own me ...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...