Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Bardzo niskie FPS'y

Dolcze

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam problem z FPS'ami w CS:GO... Gdy wchodzę na serwer mam ich zaledwie 15-20 przy najniższych ustawieniach grafiki... W LOLu wyciągam spokojnie 80-100 FPS...

Procek 2.40 GHz

3.00 GB RAM

Czy to normalne, że mam tak mało FPS?

1390144171-U592769.png

Opublikowano

Mam taką małą informację dla Ciebie. FPS'y w większości zależą od karty graficznej jaką posiadasz a nie od procka i ramu. Ja np. mam procesor 2x2,6 GHz i 4 GB ram oraz 1024 mb grafikę (tutaj mówię o laptopie) i tutaj FPS'y wachają mi się od 25-40. A na PCarrow-10x10.png (trochę stary ale tragedii nie ma) procek 2x3,2 GHz , 4Gb ram i grafikę 512 mb i mam na nim 20-25 fpsów.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Akurat CS:GO kładzie NAJWIĘKSZY nacisk na procesor, karta graficzna ma tutaj drugorzędne znaczenie a to że podałeś nam ilość pamięci w karcie graficznej nic nie znaczy. Są karty, które mają 512 MB, a są wydajniejsze od takich które mają 2048 MB. Pamięć nie ma znaczenia w przypadku kart graficznych, jest potrzebna tylko jeśli chcemy grać na wyższych detalach graficznych w nowszych grach, do CS:GO spokojnie wystarczy 256 MB. Wracając do wątku, podaj nam model swojego procesora, karty graficznej - nie można nic wywnioskować po ilości rdzeni, częstotliwości taktowania, ilości RAM i vRAM...

Opublikowano

Mam taką małą informację dla Ciebie. FPS'y w większości zależą od karty graficznej jaką posiadasz a nie od procka i ramu. Ja np. mam procesor 2x2,6 GHz i 4 GB ram oraz 1024 mb grafikę (tutaj mówię o laptopie) i tutaj FPS'y wachają mi się od 25-40. A na PCarrow-10x10.png (trochę stary ale tragedii nie ma) procek 2x3,2 GHz , 4Gb ram i grafikę 512 mb i mam na nim 20-25 fpsów.

Lel wiesz, że to więcej zależy od taktowania i szyny w karcie graficznej? To, czy ma 1gb, czy 2gb to daje tylko możliwość wyświetlania na lepszych monitorach i więcej (4k hd, 3 monitory itd).

@topic

daj system, kartę graficzną i dokładny model procka.

8LTfBGw.jpg

Opublikowano

Podaj jaki procek i karta.

Ja osobiście używam confingu takiego:

dx9 -novid -nod3d9ex -high -threads 2 +cl_forcepreload 1

Był tu na forum i spokojnie 60 fps mam na full detalach. 60 fps bo tylko tyle monitor pozwala. ;p

Podaj dokładnie jaki pc.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...