Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Spadki FPS - Wszędzie

Sir_Fir3ss

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, otóż mam takie problem mianowicie kiedy gram FPS strasznie spadają... Na początku miałem stałe 80, także było bardzo w porządku ale potem... W głównym mieście mam 30, nawet mniej często nawet postacie się zdążą wczytać npctów jak i graczy, w krainach mam 30-50 zależy co gdzie i jak. Czasami mam te 80 ale to sporadycznie. Idzie temu jakoś zaradzic? Żeby mieć stałą ilość klatek na sekundę? 

W dodatku myślałem że to wina grafiki, ustawiłem wszystko na Low (bo przedtem grałem na High) i nadal to samo, nic się nie zmieniło nadal gra klatkuje. Jak temu zaradzić?

Mój sprzęt:

Intel Core i5 4460

Gigabyte Radeon R9 280 3gb

4gb ram

Win 7 64bit

reklama

Opublikowano

Napraw clienta moze cos da, ale watpie.

Sprawdz temperatury podzespolow podczas gry?

Dawno formata robiles? Moze syf juz masz na dysku albo wirus jakis - skan mbam polecam zrobic.

Mozesz tez odkurzyc kompa w srodku.

Opublikowano

Temperatury norma, format robiony niedawno, komp czysty, client sprawny. 

Tak czy siak poradziłem sobie z tym problemem, klatki podskoczyły znacząco w górę, bez problemu już się płynnie da grać. Jakby ktoś chciał wiedzieć pisać na priva lub tutaj jeśli admin jeszcze nie zamknie.

reklama

Opublikowano

Żeby nie zakładać nowego tematu zapytam tutaj. Też mam z tym problem, szczególnie na cs ( widzę szare postacie, które są nieruchome i zadają mi obrażeniam, albo po 5 sec nagle widzę kilku graczy za moimi plecami).

Jest na to jakiś sposób? Jeśli tak wygląda mass pvp w tej grze to trochę się zawiodłem...

Opublikowano

Też tak mam. Wystarczy trochę poczekać i się załadują. Podobno ten problem znika gdy tera zainstalowana jest na dysku ssd.)

Opublikowano

A wiec zrobiłem tak: 

Pierwszy sposób: https://www.youtube.com/watch?v=RYyUBB8zvZ4

Drugi sposób:

Frogster raczej chyba Bana nie da, bo pliki ustawiamy do odczytu. Wcześniej jednak jeżeli mamy kartę nvidii wchodzimy w zarządzanie ustawieniami karty i tam w zakładce USTAW KONFIGURACJĘ EFEKTÓW PhysX zaznaczamy na siłę swój model karty, nie może być automat ani procesor !!!!

1. Otwieramy dysk na którym mamy instalke i szykamy w programach
katalogu TERA. Dla 32 bit w Program Files, dla 64 bit w Program
files (x86).
2. Wchodzimy w katalog Client.
3. Wchodzimy w katalog S1 Game.
4. Wchodzimy w katalog Config.
5. Kopiujemy do innego katalogu pliki DefaultEngine oraz S1Engine to
tak na wszelki wypadek gdyby poszło coś nie tak jak trzeba.
6. Otwieramy pierwszy z nich, oczywiście Notatnikiem.
7. Klikamy Edycja a następnie polecenie Znajdź …
8. Wpisujemy w oknie wyszukiwania vsync - UseVsync=False
zmieniamy na UseVsync=True
9. Wpisujemy w oknie wyszukiwarki bSmoothFrameRate=True
i tak ma zostać, ale pod spodem są dwa wpisy
MinSmoothedFrameRate=22 dokonujemy zmiany na
MinSmoothedFrameRate=30 a drugi wpis poniżej zmieniamy
MaxSmoothedFrameRate=80 na MaxSmoothedFrameRate=60.
10. Z drugim plikiem postępujemy tak samo !!!
11. Zapisujemy plik i co ważne po zapisie klikamy PPM na właściwości i
zaznaczamy ptaszka na TYLKO DO ODCZYTU !!! To musi być
zaznaczone bo inaczej jak pobierzemy jakąkolwiek łatkę zmieni
nam te pliki.

I to by było na tyle. Od tej chwili cieszymy się grą na całego na max detalach i wszystko śmiga płynnie a nawet zauważyłem przyspieszone ładowanie lokacji. Wynika z tego że pliki miały zawyżoną ilość klatek do przemiału, próby obniżania i podnoszenia po 1 klatce dały efekt dopiero na wpisanych wyżej wartościach.

I GIERCUJEMY !!!

Ale mimo wszystko tak czy siak nadal spadają nie wiem czy ja coś mam nie tak ze sprzetem czy ta gra jest tak zjeb... zepsuta. 

reklama

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...