Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wasze opinie na temat ataków na Net-Speak

Loser92

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Pragnę założyć ten temat dla ludzi którzy posiadają serwery w Net-Speaku co sądzicie o minionych problemach które były brane pod uwagę dnia wczorajszego oraz dzisiejszego? Wieczne wywalanie tsów po parę godzin i utrata ludzi.

Czy serwerownia jest w stanie zabezpieczyć nowe ataki Ddos?

Opublikowano

Mam nadzieję, że Net-Speak weźmie się w garść i zabezpieczy swoje serwery.

@Edit

W wiadomości od BOK-u Net-Speak'a otrzymałem odpowiedź, iż taka sytuacja nie powinna się już powtórzyć.

nastapił ostatni restart maszyny, przepraszamy ale musimy wykonać update kerneli.
Administracja Net-Speak.pl  2015-02-08  15:25

­

Opublikowano

Mam nadzieję, że Net-Speak weźmie się w garść i zabezpieczy swoje serwery.

z Tego co mi wiadomo już to zrobiła serwerownia hosteam u której net-speak kupuję serwery, tylko pytanie czy skutecznie zostały zabezpieczone serwery? O tym przekonamy się w ciągu następnych paru godzin. Net-Speak jako serwerownia po całym tym incydenicie na 100% straci połowę swoich klientów. Ale co z tego że hosteam zabezpieczył nowe ataki skoro zapewne osoby które Ddosują mają coś w swoim rękawie bądź też pracują nad jeszcze nowszymi atakami ddos.

Uczeń
Opublikowano

Niewiem zbytnio czy  serwery zostały poprawnie zabezpieczone niech się lepiej wezmą w garsć..

579571423327107377857.png

Opublikowano

Może zapytam co net-speak może? Jeżeli są problemy to hosteam pracuje net-speak może się modlić aby coś zdziałali... Skoro są potężne ataki to praca w siedzibie hosteam'u wrze pełną parą, wątpię, że ns straci połowę klientów.. Nie znalazłem jeszcze żadnej firmy, która oferuje tak zaawansowany panel zarządzania, tak niskie ceny, potężną ochronę przed różnego typu atakami, tak jak napisałem wcześniej net-speak, jest tylko pośrednikiem, który sprzedaje usługi, które oferuje firma hostam.. Sam mam zamiar zmienić mojego usługodawce na net-speak i hosteam i nie zrezygnuję z tego z jakimś błahym powodem, jeżeli masz dobry serwer, nie musisz nawet reklamować ludzie sami przyjdą. Wiadomo, źle jest stracić kilku użytkowników.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

ten hosting już pomału traci reputację nie dbają o swoich użytkowników zmieniłem hosting i jestem bardziej zadowolony niż z net-speak 

www.ts3bahu.com polecam warto

Opublikowano

Nie net-speak a hosteam miał niedawno problemy z atakami które naprawili , ich obecne firewall'e są na bardzo wysokim poziomie..

ten hosting już pomału traci reputację nie dbają o swoich użytkowników zmieniłem hosting i jestem bardziej zadowolony niż z net-speak 

www.ts3bahu.com polecam warto

Z tego co wiem ts3bahu & net-speak korzystają z jednego dostawcy więc na jedno wychodzi..

8zYYF16.gif?1

Opublikowano

W sumie bardzo wszystkich użytkowników net speaka przepraszam, ale taki mamy klimat :)

Opublikowano

Nie net-speak a hosteam miał niedawno problemy z atakami które naprawili , ich obecne firewall'e są na bardzo wysokim poziomie..

Z tego co wiem ts3bahu & net-speak korzystają z jednego dostawcy więc na jedno wychodzi..

Dokładnie, net-speak i ts3bahu są ulokowane w hosteamie więc jeżeli są ataki na hosteam to cierpi na tym także net-speak i ts3bahu. Te hostingi różnią się tylko tym, że net-speak dokłada sobie pare groszy do maszyn i wychodzi drożej niż w hosteam. Różni się rówież support, ale szczerze mogę powiedzieć, że na lekki + jest support w hosteamie w porównaniu do net-speak'a.

Opublikowano

Firma net****** to firma z drugiej reki ktora dzieli maszyny w swoim zakresie. Nie koniecznie przez hosteam musza restartowac maszyny... Jakość hosteamu spada bo sa coraz bardziej popularniejsi. Ale na dzien dzisiejszy nie ma takiej drugiejdrugiej firmy w PPL wiec ludzie i tak bd kupować maszyny w duzej skali. Niestety ale wszystkie vps z hosteam sa dzielone i do większych serwerów gow** warte. Polecam dedyka ktory jest najstabilniejszy i nie bedzie żadnych problemów. Polecam serwery łączcie sie bo większość marnuje tylko swoj czsas...

Opublikowano

@dRACUZOR VPS'y oraz Voice VPS'y które możesz kupić w net-speaku są to dedyki z Hosteamu które są podzielone na openvz'ty. Ostatnio w HosTeamie jest problem z dyskami.

logo.png

Opublikowano

Nie chodzi o to ,że oni nie dbają po prostu jakość usług hosteamu spada ;P

Nie jakość a jeżeli można tak to nazwać konkurencja co raz bardziej się bawi , kiedyś dało się położyć hosteam a nie zdarzało się tak często jak ostatnio....

8zYYF16.gif?1

Opublikowano

Oni nic nie zrobią jak nie u nich siedzą serwery.

Dlatego najlepiej brać serwer u bezpośredniego dostawcy. A jeszcze lepiej w takim hostingu gdzie adminowi zależy na firmie i siedzi większość dnia przy serwerach, wtedy bardzo łatwo się z nim kontaktować podczas ddosa i szybko go blokuje.

Opublikowano

Nie chodzi o to ,że oni nie dbają po prostu jakość usług hosteamu spada ;P

To nie jakość usług oferowanych przez firmę hosteam spada lecz ataki są z dnia na dzień coraz mocniejsze wykonywane z nowych metod :D .. Tak to już bywa 

Opublikowano

To nie jakość usług oferowanych przez firmę hosteam spada lecz ataki są z dnia na dzień coraz mocniejsze wykonywane z nowych metod :D .. Tak to już bywa 

Dokładnie. Technika idzie do przodu wraz ze wszystkim i niestety trzeba się liczyć z takimi sytuacjami.

Opublikowano

@Argin™

Ale są też hostingi, które mają coraz lepsze zabezpieczenia i niedługo przegonią hosteama, a są o wiele tańsze. :)

736181470940422997756.png

Opublikowano

@OVERWERK no tak ;) przykładowo firma mintshost co ra bardziej się rozwija.

Proszę Cię ten pseudo hosting nigdy nie będzie się równał z hosteam. Zadałem ich pomocy technicznej pytanie: Jakiego typu i o jakiej mocy ataki są wstanie powstrzymać ich filtry. Otrzymałem odpowiedź, że podstawowe ataki lecz jakie to Pani już nie potrafiła sprecyzować. Nie raz widziałem i nie raz pewnie zobaczę ich profesjonalną ochronę przeciw ddos polegającą na odcięciu usługi od świata. Zabezpieczenia godne na miarę XIX wieku a nie na XXI.

@Argin™

Ale są też hostingi, które mają coraz lepsze zabezpieczenia i niedługo przegonią hosteama, a są o wiele tańsze. :)

W Polsce są lepsze hostingi od hosteam'a tyle, że nie oferują oni vps. Gdyby hosteam nie miał VPS to już dawno by upadli. 

Opublikowano

@matej654321 Pod względem VPS'ów przykładowo ja wolę microvps ;) Mają coraz lepsze zabezpieczenia, sam używam od kilku miesięcy i jestem zadowolony ;)

736181470940422997756.png

Opublikowano

@matej654321 Pod względem VPS'ów przykładowo ja wolę microvps ;) Mają coraz lepsze zabezpieczenia, sam używam od kilku miesięcy i jestem zadowolony ;)

Również korzystam ;)

2 miesiące a jak na razie nic nie pada.

;-) ;-)

Opublikowano

Myślę, że oni nie umieją tego zabezpieczać.

Ja bym to zabezpieczył, trochę się na tym znam :D

Hosteam oFFline!

05961375674935711507.png

Moje motto: CTRL+C i CTRL+V

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Myślę, że oni nie umieją tego zabezpieczać.

Ja bym to zabezpieczył, trochę się na tym znam :D

już to widzę co do mintshost.pl nie polecam tak samo jak speedhost.pl totalna amatorszczyzna zero zabezpieczeń anty ddos 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...