Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

temperatura laptopa w stresie

paxonzzzz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

grajac w sskyrim na low

tak wgladaja temapratury mojego lapka

mam podkladke chlodzaca zalmana za 200 zl

wartosci max lukaclkjpg_wxeweqn.jpg

Cpu i7 4790k : Mobo Msi Gaming 5 Z97 : Gpu GF980 Msi Gaming : Ram Ripjaws 2133 8gb : Buda Zallman HF1 : CpuKuler Zalman Reserator 3 Max Dual SSD: Crucial 100BX 500gb : Monitor AGON AG241QX +2x LG23MP65

Klawa MadCatz S.T.R.I.K.E : TE : Steel Series Rival 300 Podkładka Razer Goliathus : Słuchawki Corsair Void RGB Wirless + Syberia v2

Opublikowano

ACER aspire v3

gf 710m i5 3320m

8gb ram

17 cali

a pytanie bylo czy temp sa ok ? bo nie wiem 100 stopni wydaje mi sie calkiem duzoo....

a co do podkladki to laptop jest calkiem zimny pod spodem, bez jest jak grzejnik.

gwarancje juz starcil czy np wymiana pasty i czyszczenie w srodku cos da?

na stronie intela znalazlem ze

TJUNCTION 105 C

Junction Temperature is the maximum temperature allowed at the processor die.

czyli ze taka temperatura mmaksymalna jest dozwolona. to chcialem wiedziec mozna zamknac

Cpu i7 4790k : Mobo Msi Gaming 5 Z97 : Gpu GF980 Msi Gaming : Ram Ripjaws 2133 8gb : Buda Zallman HF1 : CpuKuler Zalman Reserator 3 Max Dual SSD: Crucial 100BX 500gb : Monitor AGON AG241QX +2x LG23MP65

Klawa MadCatz S.T.R.I.K.E : TE : Steel Series Rival 300 Podkładka Razer Goliathus : Słuchawki Corsair Void RGB Wirless + Syberia v2

Opublikowano

Wow. Jak na stres to wszystkie temperatury są "całkiem" niskie. Widać podkładka robi swoje.

100*C to dla ciebie niskie temperatury? Jezu...

czy np wymiana pasty i czyszczenie w srodku cos da?

Da. 

Opublikowano

poszlo czyszczenie lapka i temperatury podczas tej samej pracy spadly do 70 stopni

tlumany kurzu w radiatorze nie dziwota ze nie odprowadzal ciepla, odrazu poprawil sie komfort gry, nie ma spadkow fps tak duzych no i nie grzeje nog :)

pasta zamowiona juz, czekac az przyjdzie i mam nadzieje ze bedzie jeszcze lepiej :) dzieki za odpowiedzi mozna zamknac temat.

Opublikowano

po calkowitym rozebraaniu lapka. wymianie pasty no i skyrim wlaczony na najwyzsze ustawiania, fps spadaja max do 25, wczesniej byl niegrywalne .

2fde96f613d84.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...