Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

,,Sterowniki ekranu przestały działać ale odzyskaly sprawność''.

OnLyDgL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, niedawno zakupiłem nowy komputer, oczywiście składany z części. Oto jego parametry: 

Intel i7 1220v3.

Radeon R9 280

Msi MS-7817

Zainstalowałem windows 7 64 bitowy, sterowniki i zaczęły się problemy. Podczas gier, czy też podczas normalnego użytkowania (zazwyczaj dzieje się to w losowych momentach) ekran na chwilę przygasa i po odzyskaniu sprawności wyskakuje komunikat ,,Sterowniki ekranu przestały działać ale odzyskały sprawność''. Czasami też zdarza się, że komputer się zawiesi i wyskakuje różnego koloru ekranu, w którym pomaga tylko reset. Oto co próbowałem zrobić: 

-nowsze jak i starsze sterwoniki (wszystkie sprawdzone)

-mem test ramu pozytywny

-test obciążąjący karte graficzną, o dziwo POZYTYWNY

Dodam, że gdy odpalę Catalyst Control centrel w czasie gry, wskazuje na zużycie karty graficznej w 98% co chyba też nie jest normalne. Proszę o szybką odpowiedź.

Opublikowano

Sam go składałeś? Może to nie będzie profesjonalna porada, ale spróbuj wyjąć kartę i włożyć z powrotem, jej kable od zasilania również. Upewnij się, że wszystko jest na swoim miejscu. Sprawdź inne komponenty również.

Opublikowano

Składany był w specjalistycznym serwisie, dlatego nic nie szperałem w okablowaniach. Dodatkowo teraz caly czas mam na połowie pulpitu takie paski, ale tylko na tapecie, przeglądarka wygląda normalnie.

Edit/ http://i.imgur.com/xW65pKC.jpg- takie własnie oto paski mam, tylko na tapecie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...