Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Przegrzewanie

WiPeKKK

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć. Gdy chcę zagrać w DIRT 2/3 czy wiedźmina 2 po 10-30 minutach gry wyłącza się laptop (Jest trochę gorący). Mój laptop bez problemu spełnia wymagania tych gier. BF3 chodzi na ultra i nigdy się nie wyłączył. 

Nie wiem czy problem leży w grafice (GeForce 710M + intel hd 4000) czy może to być wina płyty lub procka.

Czy da się jakoś na to zaradzić?

wipek.pl

Opublikowano

To normalne, że laptop jest gorący.. nie ma co panikować. Wyłączanie się komputera niekoniecznie musi być przez to powodowane. Komputer pokazuje błąd czy po prostu się wyłącza?  Wyczyść go, zaktualizuj sterowniki, sprawdź czy dzieje się to innych grach. Podkręcałeś coś  w nim? Podaj dokładny model laptopa.

Opublikowano

Nie pokazuje nic. Jest zaktualizowany. Gram raz na 2 miesiące jak mi się zachce. Pracuje na nim codziennie i mam uruchomione mnóstwo programów tj: ps, xampp, freebsd na maszynie, bazy danych i wiele innych i się nic nie dzieje tylko jak chcę zagrać to po chwili się wyłącza i jest lipa.

http://scr.hu/1y7l/fzcgt+ grafika geforce 710M 1GB + intel hd 4000

wipek.pl

Opublikowano

sprawdź czy powstają pliki minidump. Windows generuje je jeżeli coś pójdzie nie tak. Informuje w nich co było przyczyną błędu. Znajdziesz masę poradników jak je otworzyć.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...